lostyazilim
tr.link

Vodafone'un Red'e (faturalı) geçişte kart bilgilerini istemesi.

6 Mesajlar 1.157 Okunma
acebozum
tr.link

miharbisukarak miharbisukarak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)
Merhaba anca yazabilme fırsatı buldum. Daha önce kimsenin başına geldimi veya gelir mi bilmiyorum burada paylaşmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde 23 Mayıs'ta Vodafone'un Sarıyer'deki Vodafone Cep Merkezi'ne gittim. Vodafone faturasız hat kullandığımı faturalıya geçmek istediğimi ve paketimi belirttim. Bir kaç defa yeni bir hat verelim gibi teklifler sundular. Ben sadece hattımı faturasızdan faturalıya geçirmek istiyorum dedim işlemi yapmalarını istedim.

Cep Merkezi'nde ki bayan kimliğimi istediği sırada "fatura veya başka birşey gerekiyor mu önceden üzerine fatura olması gerekiyordu sanırım" dedim. "Hayır sadece kredi kartınızı verin" dedi. Kredi kartımın olmadığını belirtince banka kartı da olabilir dedi. (İlla bi kart alıcaklar yani) neyse var dedim ve Finansbank En Para kartımı verdim. O sırada kart bilgilerini aldı tabi ve ben hiç dikkat etmedim ve aklıma daha sonra yaşayabileceğim şeyler gelmedi.

İşlemlerimi halletti ve ben hemen anında faturalıya geçiş yaptım. Fatura kesim tarihinin bir sonraki ayın 21'i olduğunu belirtti. Özellikle sordum bir sonraki ayın 21'ine kadar benden herhangi bir ücret alınacak mı? Hayır alınmayacak cevabının üzerine peki dedim Cep Merkezi'nden ayrıldım.

Bir kaç saat sonra (sanırım kendi özel numarası) bir numara aradı Vodafone'da ki Cep Merkezi'nde işlemlerimi yapan personel olduğunu belirtip kartın arkasındaki CVV2 kodunu almayı unuttuğunu ve o kodu öğrenmek istediğini söyledi.

Siz olsaydınız verirmiydiniz? şeklinde bir soru sordum karşıdaki bayana yani vermemekte haklısınız tabi fakat prosedür böyle zaten kartınızla alakalı biz hiç bir işlem yapamayız yetkimiz yok dedi. İstenen bilgi sadece kimlik teyidi için kart üzerinde bir işlem yapmak için değil dedi.

Sonra ben de tamamen varsayım olarak konuşuyorum, diyelim ben bu kartın CVV2 kodunu size verdim ve bir problem yaşadım Vodafone'dan veya bankadan kiminle ve nasıl muhattap bulabileceğim o zaman sorunumu çözecek kimse bulamam dedim.

Ve bu konuşmalarımız şahsi telefondan yapıldığı için ve kayıt altına alınmadığı için ben vermekte çekindim açıkçası ama telefonu kapatmadan önce istediği bilgiyi verdim. (salak gibi hissediyorum kendimi)

Aradan bir kaç gün geçti sanırım 26 Mayıs'tı. Akşamüstü Finansbank'tan bana bir mesaj geldi.

Encard'ınızı kullanmak istediğiniz platformun, banka kartları ile alışverişi destekleyen 3D secure altyapisi olmadığı için işleminizi gerçekleştiremiyoruz.

Bu mesaj üzerine bankayı aradım ve ne olduğu konusunda bilgi almak istedim. Vodafone ile olan diyaloğumu da aktardıktan sonra bankanın müşteri temsilcisi "Vodafone tarafından Mail Order üzerinden kartınıza otomatik ödeme talimatı verilmek istenmiş, fakat 3D secure altyapısı olmadığı için işlem gerçekleşmemiş.

Tekrar Vodafone ile görüşerek konu hakkında bilgi almamı istedi banka bende Vodafone'u aradım ve sorduğumda. Sistemde otomatik ödeme talimatının yapılamadığı işlemin başarısız olduğu şeklinde bir uyarı olduğunu söyledi. Peki bunun yasal olup olmadığını sorduğumda ekranda yazan bir şeyi okudu. Yani yazımın en başına dönecek olursak Vodane Cep Merkezi'nde ki bayanın bana önce üzerinize fatura olup olmadığını ve daha sonra eğer arzu ederseniz kredi kartı veya banka kartınızı da verebileceğinizi belirtmesinin üzerine müşteri banka kartını verdi şeklinde bir not yazıyor. Daha sonra ben Cep Merkezi'ndeki personelin bana seçenek sunmadığını eğer fatura isteseydi fatura getirebileceğimi söyledim. Yasal olmayan bir durumun olduğunu ve yetkisiz bir işlem yapıldığını belirttim. Cep Merkezi hakkında şikayet dilekçesi oluşturarak hesabımın incelemeye alınacağını belirtti ve size konu ile ilgili geri dönüş yapılacak denildi. Ve hala bir sonuca varamadım.

Biraz eksik biraz fazla sanırım uzunca bir yazı oldu öncelikle vaktinizi aldığım için özür dilerim. Başka bir arkadaşımızın başına da gelebilir ve en azından temkinli olur diye yazmak istedim. Daha sonra sonuçlanırsa ne olduğunu yazabilirim.

wmaraci
reklam

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Yasal bir dayanağın olması imkânsız ama kılıfını bulmuşlardır Türkiye'de bu işin. Sözleşmenin altına dahi eklenmiş olabilir göz ardı edilen bir madde. Böyle bir durum, yasal yollara başvurabilmeniz için geçerli bir sebep hatta.

s3rhat s3rhat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 19 / 12
  • Ticaret 2, (%100)
Bende aynı şekilde geçtim ve ben oradayken bu işlemler yapıldı ve fatura yoksa kredi kartından otomatik ödeme verelim ilk aydan sonra geri kaldırabilirsiniz dendi ve bende üzerime fatura olmadığı için kabul ettim. Orada otomatik ödeme verildi ve işlem sonuçlandı. İlk aydan sonra da otomatik ödemeyi kaldırdım. :)

Sizin sorununuz anlattığınız gibi Cep Merkezi kaynaklı olmuş. Size bir geri dönüş yapmasalar dahi o cep merkezi uyarı ya da ceza alıyor Vodafone tarafından o yönden bir sıkıntınız olmasın.

Ülkede o kadar çok telefoncu, cep merkezi vs. açıldı ki ben 3 operatörünün üst üste tabelasını koyan, kendilerine cep merkezi diyen telefoncular gördüm :) ! Bir dahaki işlemleriniz de işini ilgiyle ve açıklamalı bir şekilde yapan merkezleri tercih etmeye özen gösterin. Direk geçişten önce biraz konuşturup bilgilerini sınayın derim. :)

softgraph.net // Opencart & WooCommerce & Wordpress Hizmetleri.

miharbisukarak miharbisukarak Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek İnternet Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 735
  • Beğeniler 121 / 106
  • Ticaret 6, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Yasal bir dayanağın olması imkânsız ama kılıfını bulmuşlardır Türkiye'de bu işin. Sözleşmenin altına dahi eklenmiş olabilir göz ardı edilen bir madde. Böyle bir durum, yasal yollara başvurabilmeniz için geçerli bir sebep hatta.

Yasal bir boşluk olduğu kesin diye düşünüyorum. Cep Şubesi'nde ki personelde yaptıkları işin hassaslığı konusunda farkındaydı ne yaptığını.

s3rhat adlı üyeden alıntı

Bende aynı şekilde geçtim ve ben oradayken bu işlemler yapıldı ve fatura yoksa kredi kartından otomatik ödeme verelim ilk aydan sonra geri kaldırabilirsiniz dendi ve bende üzerime fatura olmadığı için kabul ettim. Orada otomatik ödeme verildi ve işlem sonuçlandı. İlk aydan sonra da otomatik ödemeyi kaldırdım. :)

Sizin sorununuz anlattığınız gibi Cep Merkezi kaynaklı olmuş. Size bir geri dönüş yapmasalar dahi o cep merkezi uyarı ya da ceza alıyor Vodafone tarafından o yönden bir sıkıntınız olmasın.

Ülkede o kadar çok telefoncu, cep merkezi vs. açıldı ki ben 3 operatörünün üst üste tabelasını koyan, kendilerine cep merkezi diyen telefoncular gördüm :) ! Bir dahaki işlemleriniz de işini ilgiyle ve açıklamalı bir şekilde yapan merkezleri tercih etmeye özen gösterin. Direk geçişten önce biraz konuşturup bilgilerini sınayın derim. :)

Avcılarda'ki şubeden bilgi almak amaçlı işlemlerin nasıl olduğunu sorduğumda o aynı şekilde beni teyid etti. İmzaladığınız kadığı okudunuz mu orada yazıyor dedi. Bende bana sözlü olarak kartla kesinlikle hiç bir işlem yapılmayacağına dair bilgilendirildim dedim. O zaman farklı konuşmaya başladı. Bilmiyorum bakalım nasıl sonuçlanacak.

wmaraci
wmaraci

s3rhat s3rhat WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 54
  • Beğeniler 19 / 12
  • Ticaret 2, (%100)

miharbisukarak adlı üyeden alıntı

Yasal bir boşluk olduğu kesin diye düşünüyorum. Cep Şubesi'nde ki personelde yaptıkları işin hassaslığı konusunda farkındaydı ne yaptığını.

Avcılarda'ki şubeden bilgi almak amaçlı işlemlerin nasıl olduğunu sorduğumda o aynı şekilde beni teyid etti. İmzaladığınız kadığı okudunuz mu orada yazıyor dedi. Bende bana sözlü olarak kartla kesinlikle hiç bir işlem yapılmayacağına dair bilgilendirildim dedim. O zaman farklı konuşmaya başladı. Bilmiyorum bakalım nasıl sonuçlanacak.

Demekki herkes çakal olmuş satmak için her yolu mübah görüyorlar... Buradaki Cep Merkezi bana detaylı bir şekilde anlattı. Dediğim gibi otomatik ödeme talimatı verirsek faturaya vs. gerek kalmıyor dediler. İlk aydan sonra geri kaldırabilirsiniz talimatı dediler. İsterseniz öyle yapalım dediler ben de öyle yaptırdım.

softgraph.net // Opencart & WooCommerce & Wordpress Hizmetleri.

halilozcevik halilozcevik WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Genel Müdür
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** Ö**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 233 / 60
  • Ticaret 20, (%100)
Bende yeni vodafone faturasızdan faturalıya tanıdık bir telefoncudan geçtim ve sadece fatura vermem yetti. Muhtemelen otomatik ödeme talimatı içinde komisyon kazanıyor bu merkezler ve buyüzden insanlara yanlıs bilgi vererek geçirmeye çalışıyorlar bence vodafone ye bu merkezi şikayet edin ve kartınızı yenileyin

www.kadinsalyasam.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al