Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
IP adresiniz sabit ve vergi mükellefi şirket iseniz crack yazılımların tamamından yaptırıma maruz kalabilirsiniz.
Ev kullanıcısına gelip de birşey dediklerini görmedim/duymadım. En fazla mail atarlar herhalde kullanmayın diye, host şirketinden hostunuzu iptal etmesini isteyebilirler. Warez, ıvırzıvır olduğunu bilmiyor olmanız da birşeyi değiştirmez. Bilinçsiz işlenmiş suç sayılır.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
G** U**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Açıkçası warez kullanmıyorum. IDM'i bile uygun fiyata sınırsız lisans olarak satın aldım, gayet kullanışlı zaten.
Biliyoruz ki yabancılar böyle şeyleri bizimkiler kadar takmıyor. Türkler bir şey uretince site site gezip cr*cklenmis mi diye tek tek kontrol ediyorlar. Yabancılarda bu yok.
Hayır var, ama onların alım gücü daha yüksek ve daha bilinçliler, bu sebeple bu tarz warez kullanımlar daha az oluyordur. Şirketler de zaten olamaz.
Üstelik warez kullanmak, risk almaktır. Kurumsal veya bireysel olsun farketmez. Eğer bireysel kullanıcı iseniz ticari olarak kullanmamakta yarar var. Bu konuda Adobe oldukça dikkatli diye biliyorum. Pahalı olduğu için de kullanmıyorum. Alternatif olarak açık kaynak olan GIMP kullanıyorum. Adobe ürünlerini öğrenci lisansı ile almak mümkün sanırım, tabi ticari olmaması şartıyla.
Scriptler konusunda da belli kesim insanımızın emeğe saygısı olmadığını düşünüyorum. Örneğin, bir başkasının scriptini ücretsiz olarak kendi blog veya sitelerinde yayınlamaları ve reklam üzerinden gelir etmeleri gibi. Bu yüzden bana göre hem yayınlayanlar hem de bu scriptleri kullananlar hırsızlık yapmış oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Web Site Developer
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Escalous Hocam harikasınız
1 kişi bu mesajı beğendi.
55.000 Aboneli Youtube: https://www.youtube.com/c/Sezerakkaya
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Üyesi olduğum bir forum sitesi crackli vbulletin kullanıyordu. Site popülerleşince admine uyarı gelmişti ve mecburen ücretsiz bir forum scripte geçiş yapmıştı.
.