Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sadece meraktan soruyorum lisanssız, w*rez, null, gpl vb herhangi bir ürün kullanıp yakalanan var mı? Yakalanınca ne yapıyorlar? Millet olarak hayatında lisanssız ürün kullanmayan yoktur herhalde. Windowstan tutun cr*ckli oyunlara kadar, n*ll temalardan, lisanssız scriptlere kadar. Hem alımgücünün olmaması hem de bütün ürünlerin yurtdışı kaynaklı olmasından dolayı kullanılıyor. En makulü gelir sağlayınca ücretini ödemek fakat en baştan lisans ücretlerini vermeye kalkışınca 5-10 bin TL den aşağı çıkılmaz herhalde. Bir de yıllık ödenmesi apayrı mesele. Kurumsal şirket olmayıp evinde Adobeye windowsa Office uygulamalarina aylık ücret ödeyen görmedim.
Şöyle ki bu ürünleri lisanssız kullanmak tabiki doğru ve etik değil ama hiç yakalanan oldu mu? Ne gibi bir yaptırım uygulanıyor?
Biliyoruz ki yabancılar böyle şeyleri bizimkiler kadar takmıyor. Türkler bir şey uretince site site gezip cr*cklenmis mi diye tek tek kontrol ediyorlar. Yabancılarda bu yok. Hani en meşhur ürünü bile Google a yazıp crack yazınca ilk sırada indirme linkleri çıkıyor. Yapımcıların bunları görmemesi imkansız. Hele temalar gibi online ürünlerin içinde lisans apileri var sürekli veri gidip geliyor. Yani sunucularına bağlantı var görüyorlar. Çok da umursadiklarini sanmiyorum. Yakalayınca ne yapıyorlar? Direk mahkemeye verilen var mı? Önce uyarıyorlar mi?
İnternette bir kaç kişi lisanssız script kullandığını ve yakalandığını geliştiricilerin de bir an önce lisans alması gerektiğini söylediğini okumuştum. Bu işler nasil oluyor?
Sistem çok ilginç mesela dizi film izleme indirme siteleri yasal değil hepimiz biliyoruz. Fakat bazıları var ki Alexa Türkiye siralamasinda ilk 5-10 a girmiş durumda ve hiç bir şey yapılmıyor. Bu telif işleri sandığımız kadar katı değil galiba
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Crack, warez indirmek ve kullanmak bildiğim kadariyla suç değil. Bu dağıtımı yapmak suç. Sonuçta bahsi geçen konu telif ihlali olarak yargılanacak. Örneğin telif ihlalinde bulunan bir film sitesinden film izleyipte yakalanan oldu mu? Hiç sanmıyorum. Fakat aite sahibi ağır cezalarla karşılaşıyor. Yanlış biliyor olabilirim fakat görünen işleyiş bu şekilde. Ek olarak gpl lisans yasadışı değildir.
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Winrarı crackli kullandığım için 3 ay yattım
19 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
Şaka mı bu? Gerçekten yattınız mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
O** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
winrar'dan yatan tek benimdir sanıyordum.. demek bir operasyon geçmiş. zaten tövbe ettim .rar'a falan. o günden beri youtube falan için kullanıyorum interneti.
11 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Eğitim sektöründe çalıştığım için eğitim kurumunun maili ile lisans rica ediyorum zaten gönderiyorlar. Microsoft, Adobe falan hep gönderiyor Allah razı olsun 😂 fakat eğitim sektörü dışında şirketler 3-4 yılda bir kontrol edilir. Eğer kullanıyorlarsa ceza yerler. Bireysel kullanıcılar ceza yemez bu konudan. İndirdiğin site şirket ise yer değilse o da yemez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
çay ocağı işletmecisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
winrar a eyvallah da, winzipten yatan yoktur galiba benim gibi 4.5 ay?
2 kişi bu mesajı beğendi.
Bilen söylemez, söyleyen bilmez.