lostyazilim
tr.link

Yandex kurumsal mail mantıklı mı?

9 Mesajlar 1.644 Okunma
lstbozum
tr.link

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Yandex kurumsal mailin herhangi bir dezavantajı var mı? Sınırlama, kota, kapanma vb paylaşımlı hostinglerin sağladığı mail sistemine göre avantajları var ama dezavantajı var mı?

Bir de merak ediyorum ileride mesela domain yenilenmez ve düşerse Yandex kurumsal mail de yok oluyor mu? Yoksa gmail yandexmail gibi kalıcı mı?

wmaraci
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
İş mailleri, site-ziyaretçi arasındaki iletişim için iyidir. Evet, domain düşerse mail de düşer. Marketing, toplu gönderilen emailler, bültenler için asla uygun değildir.

Paylaşımlı hostinglere göre iyi veya kötü diyemeyiz. Bu tamamen paylaşımlı hostingde mail sunucunun nasıl kurulduğu ve yönetildiği ile ilgilidir. Tabiki arkasında Yandex olduğu için daha güvenilir diyebiliriz. Aşağı yukarı hostinglerin sunduğu limitlerin biraz fazlasını sunar. Günlük 3000 gönderim limiti var.

• Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
sworks sitenin resmi maili olaral hocam. Üyelere mail göndermek için.

Toplu maillerde ne gibi bir sorun var? Limit mi koyuyorlar? Spam meselesini söylüyorsanız onun çözüldüğü yazıyor nette.

Mail trafiğini hosting üzerinden çıkarmak istiyorum. Boş yere yük yapmasın. Yandex kurumsal mailin de çok avantajı olduğu yazıyor nette. Ama dezavantajlarina değişmemiş kimse. Bunu merak ettim.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Mfa Mail trafiği sizin site kaynaklarınızı etkilemiyor yani sayılmıyor diye biliyorum. Tabi emin değilim hosting firmanıza sorarsanız daha iyi olur bunu.

E-posta bülteni için Mailgun gibi bizzat o iş için uygun hizmetler kullanmak gerekir. Yandex limitleri bu iş için uygun değil. Kendileri de zaten e-mail marketing amacıyla piyasaya çıkmadılar. Sitenin iletişim formu için vs. kullanacaksanız o konuda sorun olmaz.

Siteden atılan toplu maillerde günlük 50 kişiden fazlasına gönderemiyorsunuz.

Dezavantajı yok ya da ben yıllardır karşılaşmadım hiç. Google'ın da benzer ücretli bir hizmeti var. Amaçları Yandex ile aynı, yani kurumsal yazışmalar için kullanılır bunlar. Kullanıcılar genelde e-posta abonelik bültenleri için kullanıyor ve hedefledikleri olmayınca Yandex'i kötülüyor.

Hatta sitenin SMTP ayarlarına kişisel gmail hesabını tanımlayanlar bile var.

EDIT: Unutmadan, Yandex kurallarına göre de çok yüksek olasılıkla spam gibi algılanacağı için, bu tarz bültenler için toplu e-posta göndermek yasaktır.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
sworks hocam profesyonel bir şey değil zaten site. Paylaşımlı hosting kullanıyorum zaten. Şöyle ki, blog+forum şeklinde üye olma, şifremi unuttum, bildirimler, iletişim. Haftalık gelişmeler seklinde bir trafik olacak.

Mail hostinge dahil diye biliyorum. En azından yormasin yer kaplamasın. Yani şöyle soyleyim. Yandex maille hosting maili birebir aynı olsa bile Yandex i seçerim. İşte desavantaji var mı onu merak ettim. Toplu maillerde sıkıntı çıkarırsa kötü. Bildirimler de mail trafiğine dahil olacak.

Gmail düşünüyordum da istediğim mail adresi daha önce alınmış şuanda var olmadığı halde tekrar almama izin vermiyor Google bey maalesef.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Mfa Gmail hesabı asla tanımlamamalısınız, direk spama düşer. Çok farklı şeyler.

blog+forum şeklinde üye olma, şifremi unuttum, bildirimler, iletişim. Haftalık gelişmeler seklinde bir trafik olacak.
Az mail gönderecekseniz Yandex mail kullanabilirsiniz o zaman. Dezavantajı yok. Limitler söylediğim gibi.

Haftalık gelişmeleri ayrı tutuyorum toplu olduğu için. 60 üyeniz varsa sorun olabilir mesela toplu gönderimler. Birer birer gönderecekseniz sorun olmaz.

Kesin çözüm için Mailgun vb. kullanın. Ücretsizi işinizi görür.

min min WM Aracı Telefon Onaysız
  • Üyelik 30.11.2019
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Software
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 218
  • Beğeniler 10 / 58
  • Ticaret 6, (%100)
Yandex kurumsal mail spama düşüyor gmaile mail gönderildiğinde kimi zaman e-posta gelmediği oluyor gmail tarafından da sanırım firmalar bilerek yapıyor.

gun611 gun611 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 289
  • Beğeniler 92 / 46
  • Ticaret 7, (%100)
yandex maili spama düşüyor diye duydum

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Beleş olan şey iyi değildir, Yandex kurumsaldan giden bütün mailler çatır çatır spama düşüyor. DKIM vs girmekte kurtarmıyor son zamanlarda

Mailgun veya amazon ses kullanın

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al