-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** S**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 3 yıl önce çok güzel ilerleyen bir internet sitem vardı. Her şeyine özendiğim ve işleri oldukça güzel ilerleyen bir siteydi. Fakat bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. Olayı size aynen anlatayım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Ben siteye yazmayı bıraktıktan sonra ödeme işlemlerini de yapmayı unutmuştum. Sitenin domaini düştü ve başkası aldı. Tabi benim aklım o zaman başıma geldi. Neyse yaklaşık bir yıl adamın elinde kaldı domain. Sanırım PR'lı diye satın almıştı PR bitince de yenilemedi. Allah'a şükür domaini tekrar satın alabildim. Şuan alan adı bende fakat tekrar siteyi aktif etmek istiyorum.
Siteyi tekrar aktif etmek için oldukça fazla eksi var. Fakat yardımlarınızı istiyorum.
İlk olarak siteyi kapattıktan aylar sonra hosting şirketimden yedek almıştım. Fakat yedeği farklı kaynaklara depolarken hasar görmüş ve içerisindeki bilgilere ulaşamıyorum. Yani onlarca yıllık emeğime ulaşamıyorum. Yedek içerisinde yaklaşık 300 yazı ve 200 tane de yorum vardı.
Ben yedekten umudu kestikten sonra aklıma Web Archive geldi. O sitede benim önbellekler duruyor. Aklımdaki fikir bu yazıları tek tek yeniden eski zamana planlayarak yayınlamak. Yani yaklaşık 4 yıl öncesine.
Sizce bu fikir mantıklı mı? SEO konusunda bir zararı olur mu? Eski yazılarımda birçok hata mevcut fakat kıyamıyorum onları çöpe atmaya. Sıfırdan mı başlasam? Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
Z** Ö**
-
-
-
Ticaret
34, (%100)
Yazıyı neden eski tarihli yayınlayacaksınız ki? Bugün yayınlamış gibi yapın. O kadar yazıyı günlük 2şer 3er olarak girdiğinizde 3-4 ay götürür sizi. Yazılarınızdaki hataları da giderirsiniz. Gayet güzel ve güncel bir sayfanız olur.
Seo konusunda çok bilgi sahibi olmadığım için birşey diyemeyeceğim. Eski yazınızı eklediğiniz zaman kopya içerik muamelesi görür mü bilmiyorum. Görürse de yazıdaki ufak değişiklikler sitenizi özgün içerik olarak gösterebilir.
Dolphin
Web Tasarım & SEO Uzmanı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Tasarım & SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
N** E**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
SEO konusunda yardımcı olabilirim.
hayat illegal!
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmalat Ar-Ge Mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Haber sitesiyse sıfırdan başlamak daha iyi olur gibi geldi bana, 3-4 yıl öncenin haberlerini yayınladığınızda bunun size ne gibi bir faydası olabilir ki?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Nothing
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Geçmiş geçmişte kalsın, yeniden başlayın. :)
Geçmişteki içerikleri de güncelleyerek siteye ekleyebilirsiniz tabii haber değilse.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hangi haber konusunu içeren bir siteydi? Kategorisine göre değişir.
Örneğin teknoloji ise, bence eski yazılar yayınlanmalı.