Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 3 yıl önce çok güzel ilerleyen bir internet sitem vardı. Her şeyine özendiğim ve işleri oldukça güzel ilerleyen bir siteydi. Fakat bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. Olayı size aynen anlatayım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ben siteye yazmayı bıraktıktan sonra ödeme işlemlerini de yapmayı unutmuştum. Sitenin domaini düştü ve başkası aldı. Tabi benim aklım o zaman başıma geldi. Neyse yaklaşık bir yıl adamın elinde kaldı domain. Sanırım PR'lı diye satın almıştı PR bitince de yenilemedi. Allah'a şükür domaini tekrar satın alabildim. Şuan alan adı bende fakat tekrar siteyi aktif etmek istiyorum.

Siteyi tekrar aktif etmek için oldukça fazla eksi var. Fakat yardımlarınızı istiyorum.

İlk olarak siteyi kapattıktan aylar sonra hosting şirketimden yedek almıştım. Fakat yedeği farklı kaynaklara depolarken hasar görmüş ve içerisindeki bilgilere ulaşamıyorum. Yani onlarca yıllık emeğime ulaşamıyorum. Yedek içerisinde yaklaşık 300 yazı ve 200 tane de yorum vardı.
Ben yedekten umudu kestikten sonra aklıma Web Archive geldi. O sitede benim önbellekler duruyor. Aklımdaki fikir bu yazıları tek tek yeniden eski zamana planlayarak yayınlamak. Yani yaklaşık 4 yıl öncesine.


Sizce bu fikir mantıklı mı? SEO konusunda bir zararı olur mu? Eski yazılarımda birçok hata mevcut fakat kıyamıyorum onları çöpe atmaya. Sıfırdan mı başlasam? Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.