-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / K
-
Meslek
Web Editörü
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Olayın birden çok boyutu var. Öncelikle adamın kendi emeği ticari olmasa bile izinsiz kullanılsın istemiyorum diyebilir. Buna hakkı var. Öte yandan internette yayılan içeriklerin üzerine alıp dava açma olayları falan da olmuştu. Yani birileri bu alanda fırsat görmüş işe girmiş.Bunun benzerini provakatif iş yapıp küfürlere dava açanlar yapıyordu. Üçüncü kısım forum sitelerinin mağduriyeti. Tek kullanıcı paylaşım yaptığı için site sahiplerine dava açılmış. Bu nasıl oluyor anlamadım ama kapanan forumlar var. İçerik sağlayıcı oldukları halde göz korkutmayla para istemek bana etik dışı geliyor. Yani karışık bir konu diyebiliriz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Korona 'dan hemen önce zabıta ve polis ekipleri cafelerde youtube' dan çalınan müzikler için telif hakkına ihlale girdiği için ceza kesiyordu.
Uzun uzun yazmaya gerek yok zaten herkes gayet net bir şekilde fikirlerini belirtmiş.
Benim demek istediğim son yıllarda telif konusunda daha sağlam bir hukukî yaklaşıma sahip olduk. Açıkçası rakam büyük, küçük onu eleştiremem çünkü bu tamamen sanatcinin insiyatifinde. Ancak arabulucu zaten bu rakamın ortasını bulmak için tarafları bir araya getirir. Adı üstünde zaten.
Diyeceğim o ki, benim bir tasarımım, bir makalem ya da emek verdiğim tamamen bana ait olan bir şeyin fiyatını yalnızca ben belirleyebilirim.
Yabancı dergilerin her yazı için ayrı telif ücreti belirlediği bir listeleri bile bulunuyor. Hatta işi biraz abartıp online ödeme sistemi ekleyeni bile gördüm.
Telif günümüzde son derece dikkat edilmesi gereken bir nokta.
Avukat ile görüşmenizde fayda var. Ayrıca arabulucu ile buluşmayı redderseniz direk olarak mahkemede "art niyet" barındırıyormuşsunuz gibi bir izlenim yaratabilir. Muhakkak arabulucunun telefonlarına yanıt verin ve buluşmayı kaçırmayın derim ben.
Umarım sorun kolayca çözüme ulaşır. Geçmiş olsun hocam.
2 kişi bu mesajı beğendi.