-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Yazık günah ya, şu firmaya hostingci demeyin arkadaşlar. Güvenlik bilgileri 0, kendi sunucuları hacklenmiş ve başka bir siteye saldırı düzenlenmiş bunlarda olaydan kendilerini kurtarmak için suçu başka yere yıkıyorlar.
Arkadaşların dediği gibi bilişim avukatı bul ancak o anlar derdini.
blueblood
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci.
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
ismini söylede bari başklarının canı yanmasın alış verişi keselim.
EnoxHost
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Developper
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Merhaba,
Bazı konulara açıklık getirmek gerekir. Çunku keza yorumlar keza konuda cok yanlıs ıbare ve ıfadeler bulunmaktadır.
Öncelikle Sunucu firması sunucunuzun loglarını tutmakla ve yargı yolu ıle taleb edılen bılgılerı PAYLASMAKLA yukumludur.
Haricinde kiralık sunucu hizmetlerinde bir görevi yada yukumlugu bulunmamaktadır. Satın aldıgınız yerdekı Sunucu sözleşmesini inceleyiniz. ( Satın aldıgınız hızmet Hostıng deıl SUNUCU )
İşlenmiş olan suça gelirsek;
Saldırı yaptığı tespit edilen İP Adresinin kimin tarafından kullanıldığı Barındırıcı Şirket tarafından Yasal Mercilere bildirilmek zorundadır.
Saldırı yaptığınızın ispatı için Barındırıcı firmadan İP log taleb edilir. ( Her Firma Bunu tutmaz. Netwok Logudur. )
Bu loglar var ise Karşı tarafa bağlantı kendi swich leri üzerinden sağlanmışmı bakılır. Yok ise Şahsın ifadesi önemlidir. Şahsın yaptığı iş, Konumu vb durumlar buyuk onem tasır. Eğer hacklenen firma ile aynısektörde iseniz kendinizi aklamanız imkansız gibi bir şey.
Haricinde savunmanızda sunucu fırmasının sorunu benım değil demek yerine,
" Dunyanın her hangi bir yerinde Bu tür yuksek ınternet cıkısına sahıp olan bir sunucu, Eğer modeme erişimi var ise RANDOM İP üreterek istediği yere saldırabilir. Bundan ötürü İP sahipleri sorumlu tutulamaz. Olayla alakalı hiç bir ilgim ve bilgim yoktur. Sunucuma erişim sağlanarak Windows/Linux log kayıtlarından o İP adresine erişim sağlanıp sağlanılmadığının da kontrolünü arz ve taleb ederim "
deseydiniz daha doğru olurdu.
Ayrıca siz yapmadığınızı düşünebilirsiniz lakin, kiralık sunucunuz da 3 parti kurduğunuz yazılımlar özellikle warez kullanılan yazılımlar aracılığı ile dünyanın en büyük botneti kurulabilir ve sizin bilginiz olmadan her yere saldırı yapılabilir. Eğer böyle bir durum mevcutsa sorumlusu tamamen sizsiniz.
Kullandığınız yazılımlarda orjinalliğe dikkat etmeniz bu tür hizmetlerde çok önemlidir.
İnşallah başınız ağrımadan bu işten kurtulursunuz.
Saygılar,
2 kişi bu mesajı beğendi.
FVY
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
F** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bişey olmaz merak etme. Bilir kişi tayin ederler olaya. Bilen bi adam bakar :)
E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
H** Ş**
-
-
-
Ticaret
24, (%96)
Eğer sen yapmadıysan korkmana gerek yok, Bilişim olaya el atar ve kimin ne yaptığı ortaya çıkar, Olay büyürse sorumlusu kimse bulunur.Ama ne olur ne olmaz sen ailen ile irtibat içerisinde ol ve her durumda sağlam bir avukat hazırda bulunsun.
Son olarak kalın harflerle belirtiyorum: '' Sen yapmadıysan ne olur ne olmaz hazırda birde avukatın olursa'' sana kimse el süremez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
sizin dava devam ederken, güvenliğinizi sağlamayı beceremeyen firmayı dava edin. Ayrıca blogcular vs firmalarla anlaşarak başıma bu geldi diye karalama kampanyası sürdürün. Sizin sicilinizi kirletmenize sebep olacak firmaları pazardan silmek için elinizden geleni yapın. Burada iki adet suçlu var hem hacker hem de sunucunuz. Bu olayı sağlayan hacker, yataklık eden ise sunucu firmanızdır.
TNT
Aforizmalar...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
H** F**
-
-
-
Ticaret
44, (%100)
Birşey olmaz hocam merak etmeyin. Aynı durum benim başıma gelmişti. Dava açıldı bana bir firma tarafından (üstelikte hacklediğim bir siteydi) :) Velhasıl kelam 4-5 ay sonra karara bağlandı ve 5 yıl boyunca aynı suçla hakim karşısına çıkmayacaksın gibisinden birşey dediler. Sana hiç birşey yapmamışlar ki :D
Benim evime geldiler bilgisayarımı bilişim suçları aldı götürdü falan filan :) Tek sorun yanlış bilgisayarı aldılar evimden :) Modemin şifresini açtım herkesin kullanabileceği hale getirdim ve ifademde modemin şifresi açıktı bu gün farkettim muhtemelen biri bağlanmış modemimden o hacklemiş falan dedim :) Konu kapandı gitti iişte :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Defacer
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dünyanın ilk 18 yaş altı hackeri suçu olmadığı halde suçlanmaya devam edildiği için silahla başından kendini vurarak intihar etmişti :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Böyle kendini bilişim konusunda bilgi görenler, sırf hevesleri uğruna insanların canını sıkacak şeyler yapabiliyor. Sahte çakma bilgisayarcılarla uğraşmayın. Valla artık günümüzde herkes yazılımcı, herkes bilişimci... Kimse sorsam "yazılım yabıom" diyor. Yuh, pes diyorum. Ben köye göçüyorum arkadaş, çiftçilikle uğraşıcam...
KralFx
WM Aracı
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
tasarımcı
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
105, (%100)
bilişim suçlarından ötürü bilgisayarlarına el konulmuş, evine mahkeme kararıyla arama emri alınarak evine girilmiş, 6 kez mahkeme ile uğraşmış birisi olarak söylüyorum. Eğer siz yapmadıysanız, hiç telaşlanmanıza hatta avukat vs tutmanıza gerek yok. Siz durumu olduğu gibi anlatın yeter.