-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Fotoğraf, Grafik, Radyoloji
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Tamamen haklı sebeplerden ötürü instagramda hikaye kısmında kendilerini üçkağıtçılıkla suçladığım bir sayfa var. 130k falan bu sayfa.
Ocak ayının ortasında verdiğim siparişi(hatta sipariş verdiğim gün cumartesiydi sordum bugün kargoya verilir mi diye öğlene kadar alırsanız veririz hemen dediler) bugün 9 mart olmasına rağmen hala göndermediler. Bir süre sonra mesajlarıma vs de cevap vermediler. Ben de şubat 1'de tüketici hakem heyetine şikayet açtım.
Bugün de artık hala gelmeyince hikayelerimde paylaşım kendilerini ************** olmakla itham ettim. Daha sonra numaramı istediler ve şirket sahibi aradı beni.
Bana dediği şey şu "Ben sizin mağduriyetinizi gidereyim hikayenizi kaldırıp kaldırmamayı siz bilirsiniz ama avukat arkadaşım bana belirtti CMK gereğinde ticarethaneyi kötülemek suç ben bir önce sizle konuşup durumu öğreneyim konu hakkında bilgim yok" dedi.
Sonra konuştuk anlaştık işte ücret iadesi yapacaklarını söyledi eğer yapılırsa tabi 1.5 ay önce de aynısını demişlerdi.
İşin özü, bu adam bana dava açmaya vs hakkı var mı? Sonuçta ortada benim mağduriyetim var..
Konuyu açma sebebim şimdi tüketici mahkemesinde hala bu savunma istendi olarak görünüyor ücret iade olduktan sonra taraflarına bi yazı falan giderse bana sinirlenip dava vs açma hakları var mı merak ettim?
Selamunaleyküm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Teknisyen
-
-
Ad Soyad
C** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Kullandığın kelimeler önemli diye biliyorum. Küfür veya "**************" gibi sıfatlara falan dava açabiliyorlar zannedersem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** İ**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Markayı Kötülemek felan diye açabilir.
https://muratisbilir.com.tr/xiaomi-sim-kart-etkinlestirilemedi-hatasi-cozum-203.html
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
WordPress Uzmanı
-
-
Ad Soyad
B** K**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Hocam siz ciddi misiniz? Mağdur olan sizsiniz istediği kadar dava açabilir. Marka diye hataları söylenmeyecek veya eleştirilmeyecek diye bir kaide yok.
Böyle bir durumda objektif ticaret kalmaz ortada o halde hepsiburada, n11 gibi markalarda kendi siteleri hakkında ki olumsuz yorumların hepsini silsinler öyle şey mi olur :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
bage
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ticaretin ana kuralları...
ayıplı ürün yada hizmet kötülenir, iyi olan tavsiye edilir. Hiç bir şey olmaz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Marka sahibi kendi hakkını koruma adına dava açabilir.
Tüketici de markaya dava açabilir.
Burada iki taraf da hukuki haklara sahiptir.
Önemli olan; itibar zedeleyici kelimeler kullanılmamasıdır.
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
İnstagram'da bir ürün sattığına göre yükske ihtimal vergiye tabi olmamaya çalışan bir satıcıdır. Cümlelerime bunu varsayarak devam ediyorum. Kendisi muhtelemen birşey yapamayacak. maksadı sizin gözünüzü korkutmak.
Ama,
Eğer satıcı vergi mükkelefi gerçek bir kurum ise size tabi dava açabilir. Sizde onlara dava açabilirsiniz.
Tüketici hakem heyetleri her ne kadar genelde alıcının tarafında hakkaniyet kullansalarda satıcıya çok elzem bir yükümlülük getirmeyecektir.
Ama siz gerçekten ağır ithamlarda bulunduysanız. Ticaret engelleyici unsurlar var ise onlarda size yaptırım uygulayabilir.
Yukarıda ki yazılarımın hepsi teoride olması gereken işleyiştir. Pratikte olacak olan konuyu açtığınızla kalacaksınız en ama en kötü durumda bile (hukuğa intkal etse bile) dosyanız takipsizlik kararı ile düşecektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Remus
NUMLOCK.COM.TR
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kötülemek ayrı ************** diye hakaret ayrı
Kötülemek aldığınız hizmeti değerlendirme diye geçer ************** demek hakaret demeye girer