lostyazilim

Tarihe ve siyasete aykırı bakış

6 Mesajlar 997 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)
Tarih ve siyaset üzerine açmış olduğum sitem 3.5 ayını doldurdu ve wmaracı'ndaki dostlar ile paylaşmak istedim. Serenti; tarih, gayri resmi tarih, siyaset ve kültür üzerine eğilen bir site. Bildiğimiz tarihin yanında bilmediğimiz ya da meraklıları dışında çok az kişinin bildiği konulara eğiliyor. Dünyaya devrimci, antiemperyalist, Atatürkçü bir bakış açısı var. Türk olmaktan gurur duyan ama gerektiğinde tarihini sorgulamaktan çekinmeyen bir yazar kadrosu var.

Tarih konusuna özel ilgim var. Evimde 5.000'in üzerinde kitap ve kaynak bulunmakta. Gerektiğinde artık piyasada bulunmayan 1950'li yıllardan kalma kitaplardan gerekse beğendiğim yazarlardan güzel yazıları siteme taşıyorum. 5 yıl boyunca Türkiye'nin en çok satan siyasi dergilerinden birinde dünya köşesini hazırladım. Birçok kitabın editörlüğünü yaptım. Türk dünyasından birçok yazar ve değerli insanla bizzat konuşup tartıştım. Elimden geldiğince ulusunu seven, ülke sorunlarına bilimsel açıdan yaklaşmayı bilen insanlar çıkması için çabalıyorum.
Onur89TR

kişi bu mesajı beğendi.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
reklam

isodmin isodmin Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Waiter / Writer / Webmaster
  • Konum Suudi Arabistan
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 905
  • Beğeniler 223 / 159
  • Ticaret 4, (%100)
Umuyorum ki 3.5 yılını dolduracak :) Tariha benim de ilgim var ve takipteyim....

memory memory Öğretmen Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Mesajlar 589
  • Beğeniler 96 / 79
  • Ticaret 25, (%100)
Hocam sitenize genel bir göz attım gayet güzel bir site olmuş. İçerik konusunda da anlattığınız gibi ise nefis birşey çıkmıştır. Ben aboneniz olabilir. Başarılarınızın devamını diliyorum...

isparakariyer.com

Onur89TR Onur89TR Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek .
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 2376
  • Beğeniler 704 / 791
  • Ticaret 1, (%100)
Pozitif bilimin önemini kavramış olman güzel. Nitekim merhum Kemal Atatürk pozitif bilim ile ilgili şunları söylemişti:

Türk milletinin yürümekte olduğu ilerleme ve medeniyet yolunda elinde ve başında tuttuğu meşale, pozitif bilimdir. K. Atatürk

Gökten indiği sanılan kitapların tozlu raflara kaldırıldığı, yerine pozitif bilimin geldiği bir cumhuriyet kuruldu. Bunun değerini bilelim ve bunu bozmak isteyenlere izin vermeyelim.
isodmin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Siteni inceledim gayet hoş. Tarih sitesi açmak bana göre sorumluluk demektir. Kitaplardan aktardıgınız cümleleri bile dikkatle aktarmalısınız. Tarih yazmak tarih yapmaya benzer. Ne hoştur ki tarihte birçok havada kalan mevzu vardır. Bunları doğru yazmaya çalışmak başka bir tezatlıktır.
Sitende başarılar dilerim.

Zargana Zargana WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Giresun
  • Ad Soyad Y** U**
  • Mesajlar 994
  • Beğeniler 9 / 303
  • Ticaret 11, (%100)

isodmin adlı üyeden alıntı

Umuyorum ki 3.5 yılını dolduracak :) Tarihe benim de ilgim var ve takipteyim....

Düşünceleriniz için teşekkürler, tarihe hepimizin ilgisi olmalı

memory adlı üyeden alıntı

Hocam sitenize genel bir göz attım gayet güzel bir site olmuş. İçerik konusunda da anlattığınız gibi ise nefis birşey çıkmıştır. Ben aboneniz olabilir. Başarılarınızın devamını diliyorum...

Google açısından bakarsak, benden içerik alıp kendi sitelerine ekleyenleri google o siteler için artık backlink kabul ediyor.

Diğer açıdan bakarsak sitemdeki içerik kalitesini elimden geldiğince yüksek tutuyorum. Yazıları gerçekten özenle seçiyorum. Baştan savma olacağına hiç olmasın mantığıyla hareket ediyorum. Neredeyse bütün yazılar, tarihle akademik olarak ilgilenenlerin tanıdığı yazarlardan, düşün adamlarından alınma. Popüler Tarih ya da Resimli Tarih dergilerinden de yazı eklemekteyim.

Ek Olarak:

Ömer Burak adlı üyeden alıntı

Siteni inceledim gayet hoş. Tarih sitesi açmak bana göre sorumluluk demektir. Kitaplardan aktardıgınız cümleleri bile dikkatle aktarmalısınız. Tarih yazmak tarih yapmaya benzer. Ne hoştur ki tarihte birçok havada kalan mevzu vardır. Bunları doğru yazmaya çalışmak başka bir tezatlıktır.
Sitende başarılar dilerim.

Asıl mesleğim editörlük olduğu için ister istemez bazı şeylere otomatik olarak dikkat ediyorum. Dediğim gibi siyasi bir geçmişim var ve Türkiye'nin en büyük siyasi dergisinde 5 yıl dünya köşesi benim sorumluluğumdaydı. Yaklaşık 300'ün üzerinde kitabın editörlüğünü de yaptım.

Ama şu da var ki, siyasi bir geçmişim olduğundan bir dünya görüşüm var ve her yazardan yazı koymam. Okurum ama siteye eklemem. Amacım ticari olmadığından sitemi P*** yapacağını bilsem de, yayınlamam karşılığında çok fazla para vereceklerini söyleseler de her yazıyı ekleyemem. Açıkçası bir inanç, bir ülkü için açtım bu siteyi.

Ne ekersen onu biçersin
wmaraci
Konuyu toplam 6 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 6 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al