lostyazilim

Blogger mı yoksa Özgün site mi?

23 Mesajlar 3.071 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bir blogger hesabı açtım kendime ve 4-5 yazı ekledim bile 1 haftadır. Ama kafamı kurcalayan bir konu oldu.

Önce "neden bir domain alıp bağlamayayım ki?" dedim. Hem de istediğim domain boşta. Sonra da madem domaini de alacağım neden bloggera bağlı kalayım ki, kendime sade bir blog scripti oluşturup domaini oraya bağlayayım dedim.

Ama kafamı kurcalayan kısmı şu oldu, blogger daha mı iyi, google'da daha mı çok yükselir ve kazancı daha mı çok olur? Sonuçta blogger google'ın kendi elinde olan bir uygulama. Heralde daha çok önemser diye düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım? Domaini bloggera mı yönlendireyim yoksa kendi blogumu mu açayım?

wmaraci
reklam

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
Merhaba mehmet01 ,

Hocam öncelikle böyle bir girişiminiz beni mutlu etti. Eğer bu konular hakkında bilgi sahibi değilseniz [B]Blooger [/B]üzerinden devam etmeniz sizi daha az yoracaktır. Çünkü hazır bir sistem üzerinden devam ediyorsunuz ve Google sizi yönetiyor. Ama dediğiniz gibi bir [B]WordPress [/B]gibi bir sisteme geçmeniz sizi zorlayacak çünkü tüm her şeyi siz yöneteceksiniz.

Sürekli problem olacak. 1 ay kadar [B][B]Blogger [/B][/B]üzerinden devam edin ve sürekli forumda [B]WordPress [/B]kategorisinde sorunlara göz atarak daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hayatınızda başarılar diliyorum,
İyi forumlar.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

mehmet01 mehmet01 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ...
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 665
  • Beğeniler 329 / 328
  • Ticaret 1, (%100)
İlginiz için teşekkür ederim.
WordPres kullanmayı düşünmüyorum, kendim basit ve sade bir blog scripti oluşturmayı düşünüyorum. Yazılımı çok hafif olacak. Web site yapmayı biliyorum ama ziyaretçi kazanma konularında kararsız ve yetersiz kalıyorum hep.

Blogger'ı bir ay kullandıktan sonra domain alıp onu kullanacak olursam ilk bir aylık trafik boşa gitmez mi? Şuan "blogadı.blogspot.com" şeklinde oluyor blog ismi. Ben bir ay sonra blogadı.com olarak kullanamaya başlarsam blogadı.blogspot.com'daki ziyaretçiler ve SEO boşa gitmiş olmaz mı. Orayı bir daha kullanmicam nasılsa.
SENibrahim

kişi bu mesajı beğendi.

Gglog Gglog bloglara frm kurmayın! Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 861
  • Beğeniler 167 / 264
  • Ticaret 1, (%100)
Kazanç konusunda da blogger veya başka bir script kullanmanız bir artı sağlamaz önemli olan sizin reklam diziliminiz.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Little things affect little minds.
wmaraci
wmaraci

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
mehmet01 Dediğim gibi aslında siz bilirsiniz. Nasıl size daha kolay nasıl daha hoş geliyorsa öyle yapmanızda fayda var.

İyi forumlar.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com

Gglog Gglog bloglara frm kurmayın! Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 861
  • Beğeniler 167 / 264
  • Ticaret 1, (%100)

mehmet01 adlı üyeden alıntı

İlginiz için teşekkür ederim.
WordPres kullanmayı düşünmüyorum, kendim basit ve sade bir blog scripti oluşturmayı düşünüyorum. Yazılımı çok hafif olacak. Web site yapmayı biliyorum ama ziyaretçi kazanma konularında kararsız ve yetersiz kalıyorum hep.

Blogger'ı bir ay kullandıktan sonra domain alıp onu kullanacak olursam ilk bir aylık trafik boşa gitmez mi? Şuan "blogadı.blogspot.com" şeklinde oluyor blog ismi. Ben bir ay sonra blogadı.com olarak kullanamaya başlarsam blogadı.blogspot.com'daki ziyaretçiler ve SEO boşa gitmiş olmaz mı. Orayı bir daha kullanmicam nasılsa.

Sonradan değiştirirsen boşa gider başta domain alıp aç.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Little things affect little minds.

cylnmerve cylnmerve Kimlik Onayı Bekliyor Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / K
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad M** C**
  • Mesajlar 421
  • Beğeniler 47 / 115
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam daha dün bir müşterime blogger üzerinden kurulum yaptım. (Sifirdan kurulum). Bugün search console kayıtlarını falan yapmadan önce baktım bi. Yayınladığım yayınlar ve alt sayfalar index almış. Görsel önderlerde keza öyle. Gerisini siz düşünün artık.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

YASiNHUTAR YASiNHUTAR webhazine.com Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webtasarım
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** H**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 65 / 199
  • Ticaret 40, (%100)
Kendi ihtiyaçların doğrultusunda buna karar verebilirsin.
Blogger'in en önemli avantajı hosting derdinin olmamasıdır. Profesyonel değilsen kendin kodlayacağın sitede bir çok hata yapacaksındır muhtemelen. Bu da sitenin ağır çalışması fazla kaynak tüketmesi demek. Hosting ile başın derde girebilir.
Blogger Google sunucularında barındığı için tamamen güvenlidir. Blog scriptin ne kadar güvenli olabilir?
Blogger'in bir çok avantajı vardır. Ama 'ben siteyi en iyi şekilde kodlarım, güvenliği en üst seviyeye çıkarırım, hosting problem değil' diyorsan elbette kendin oluşturduğun site daha iyidir.

Kazanç olarak ikisi arasında fark yoktur. Bu tamamen içerikle alakalı bir durum.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Ercany Ercany WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bilecik
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 752
  • Beğeniler 231 / 190
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam eğer wordpresste yeterli bilginiz varsa blogger ile hiç uğraşmayın. Bloggerın en büyük avantajı sadece yazıyı yazıp, etiket giriyorsunuz ve başka yapmanız gereken birşey yok. İki blogda denedim wordpresste birçok seo adına yapılması gereken şeyi yapmama rağmen bloggerda ki yazılarım daha rahat ilk sayfada ilk sıralarda yer alıyor. Ama görsellik ve farklı eklenti vb. kullanacaksanız hiç blogger ile vakit kaybetmeyin.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

Inchredible Inchredible WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek front-end developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1130
  • Beğeniler 318 / 359
  • Ticaret 15, (%100)
Domain yönlendireceğin için hitlerin boşa gitmez, eski alan adın yeni alan adına yönlendirilir, herhangi bir kayıp yaşamazsın. Bilgin yoksa domain alıp bloggere başla, eğer bilgin ve biraz da bütçen varsa wp başla.
mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al