Bildiğiniz üzere hergeçen gün yeni bir site yeni bir blog açılıyor ve bu bloglara reklam alınıyor. Alıyorlar fakat reklamları nereye ekleyeceklerini bilmiyorlar ve saçma sapan yerelere koyup Siteyi ağırlaştırıyorlar ayrıca bazen o kadar çok reklam koyuyorlar ki bloga girmek bile istemiyoruz. Öncelikle arkadaşlar blogunuza sponsor almak için biraz büyümenizi öneririm. Bazıları var hani blogunu açıyor 2 gün sonra saçma sitelerden reklam alıyor ve kazancı olmuyor daha kötüsü blogun gidişatını'da etkilemiş oluyor.
Öncelikle blogunuza sponsor almak herzaman 2. Planda olmalı. Öncelikle blogunuzun büyümesi üzerine çalışmalar yapmalısınız. Benim blogum'da henüs bir reklam bile yok çünkü henüs tam olarak büyümüş değilim. daha fazla para kazanmak daha düzenli para kazanmak için büyüdükten sonra ekleyeceğim.
Biraz'dan aşağı'da fotoğraflar ile göstereceğim yerlere Reklam ekleyerek Gelirinizi ayrıca Düzen ve Şık bir blog sahibi olacaksınız.
Blogum Ne Zaman Sponsor Almaya Hazır Olur ?
Öncelikle dediğim gibi herzaman 2.Plan olmalı bu olay fakat büyüdükten sonra tabiki sizde küçük çaplı paralar kazanmak isteyeceksiniz. Blogunuzun'da hazır olduğunu anlamanız gerekiyor. Yazdığınız yazıların okunması arttığı zaman misal; 150,200 kişi yazınızı okuduğu zaman anlayın ki iyi bir yerlere geliyorsunuz. Bu yazı okunma oranı arttığı zaman ve Blog ziyaretçi sayınız 500 ve üzeri olduğu zaman Reklam eklemenize bir engel yok. Fakat bu reklamları abartmadan eklemeniz gerekiyor.
Reklam Yerleşimi Nasıl Olmalı ?
Arkadaşlar öncelikle yukarı alanda'da bahsettim reklamları abartmadan ekleyeceğiz öncelikle widget alanlarına ekleyebiliriz. Bu alanları sizlere Görsel olarak aktaracağım. Görsel türün'den daha net anlayacağınıza eminim.
468x60 Reklam Alanı - BAŞLIK YANI
Bu reklam alanını eklemek çok basittir. Bu alanı eklemek için;
Yerleşim => Bu alan genelde Üst bilginin yanındadır, Üst bilginin yanında gadget alanı olacak ona tıklıyoruz => Resim seçiyoruz. Resim ve URL mizi ekledikten sonra kayıtediyoruz.
250x250 Reklam Alanı - Gadget Alanı
Arkadaşlar bu Reklam alanını sadece 1 tane yapıyoruz. Gadgetler'de fazla reklam iyi değildir. 2 Gadget arasına 250x250 bir reklam ekleyerek hiç sıkmadan güzel bir alan oluşturabilirsiniz. Eğer adsense kullanıyorsanız Resimli reklam kullanınız bu alan için. Şık görünmesi için.
Yazı İçin Reklam Alanı
Bu alanlara Adsenseyi Convert ederek ekleyebiliriz. Fakat diğer reklamları yani görsel reklamları ise normal ekleyebiliriz.
Kırmızı alanda gösterdiğim yere Reklam eklemek için;
Şablon => HTML Düzenle => CTRL-F yardımı ile "data:post.body" Kodunu aratıyoruz ve bu kodun Hemen üstüne Reklamımızın Kodunu yapıştırıyorz.
Dikkate Alın! Bunu arattığımız ilki değil 3. Olacaktır. Yani 1 kere entere basıp aratıyoruz. İlk çıkan değil 2. Çıkan değil 3. Çıkan olacaktır.
Benden bu kadar Sıra sizde !
Benim diyeceklerim bu kadar arkadaşlar. Söz sizde diyelim artık. YORUMLARINIZI bekliyorum. :)
KAYNAK ! http://www.sosyaldahi.com/2014/07/dogru-reklam-yerlesimi-nasl-olmal.html