-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Icerik peydahlamak derken translate ile cevirebildigim kadar editleyip kendi yorumumla yani :) Bunun ne gibi sakincalari olabilir? Ya da sakincasi olabilir mi? Aranizda bu yontemle icerik ureten varmi?
NumanABi
--> numanozdemir.com <--
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
N** Ö**
-
-
-
Ticaret
21, (%95)
Google da red peydahlar. :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kardeş türkçe siteleri çoğu bu yöntemi yapıyor. Hatta yabancıdan peydahlamaya üşenip birbirinden çarpıyorlar. Yani bir sorun olmaz yeterki sen kendi anlatımınla yeni baştan yaz.. Hatta çarptığın içerikten daha yüksek sıralara çıkma ihtimalin bile var
2 kişi bu mesajı beğendi.
70826
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Google translate çevirilerini algılıyor :)
Mutlaka cümleler ile oynayıp kendi yorumunuzu da katmalısınız.
Hiçbir büyük site yabancı içeriği olduğu gibi çevirip paylaşmaz mutlaka kendi yorumlarını da eklerler.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
barmen
-
-
Ad Soyad
M** F**
-
-
-
Ticaret
12, (%92)
Onedio, yıllardır buzzyfeed sitesinden ve bir çok yabancı sitelerden içerikleri çeviri yapıp editliyorlar yayınlıyorlar. bir çok türk siteside öyle yapıyor zaten yoksa o kadar içeriği nereden buluyorlar sanıyorsunuz. sonunda adamlar buzzy'den içerik çala çala ortaklığa gittiler :D
7 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Diğer
-
-
Ad Soyad
A** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
ben de yabancı siteleri tarıyorum. ama içeriği olduğu gibi çevirmiyorum. genelde içeriklerde yanlışlıklar ya da güncel olmayan bilgiler oluyor. kısa bir araştırma yapıp bilgileri doğruluyorum ve bazı yerlerini de değiştiriyorum.
amerikaya özgü şeyleri türkiyeye özgü şeylerle değiştiriyorum. sevmediğim kısımları çıkarıp daha iyilerini ekliyorum. yani bir nevi ilham alıp, konuyu bulup içeriği üretiyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Evet aslinda benzer mantikla yapmaya calisiyorum ben de ama ingilizcem cok saglam olmadigi icin bazen ana konuyu atlayabiliyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google bir insan değil arkadaşlar, insanların ürettiği robotlarla çalışan güzel donanımlı bir sistem. Bu robotlar internet sitelerinizi bir insan gibi gezmiyorlar. Herşey robotların ilişiği json ekranlarında gerçekleşiyor. 2009'da ki güncellemede dillerle ilgili şöyle bir parağraf vardı;
Bir internet sitesinin birden fazla dilde sürümü mevcutsa crawler bunu rahatlıkla anlayabilecek kapasiteye sahiptir.
Peki bu ucu kapalı mesajdan ne çıkardık ?
Burada herkese bir mesaj veriyor, özgün içerik çalışanlara rahat takılın sadece aynı host üzerinde farklı sürümlerinizi yayınlayabilirsiniz bizlerde ilişkilendiririz deniyor.
Çeviri sitelere de sizler için bir güncelleme yaptık, bakın bu açığımızı da kapattık bu şekilde devam edeceğiz sizleride listeleyip işinizi bitireceğiz diyor.
Bugüne kadar en uzun çevirilmiş içerikli site araştırmalarıma göre 1 sene 2 ay dayanabildi. Yaklaşık olarak'da 3bin dolar adsense gelirini yansı içerikten dolayı adsense den alamadığını ifade ediyor blog sahibi.
Tabiki tercih sizin ben tecrübelerimi paylaşıyorum. Siz yaparsınız 1 sene 2 ay değilde 3 sene saklanabilirsiniz bu google amcanın sizi ne kadar sürede farkedebileceğine dayanıyor.
Ama şundan eminim 3bin dolar gelirini kimse bırakmak istemez.
Web Project Master | {Good Code}
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Türkolog
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Çevirini kendin, güzelce yaparsan sıkıntı olmaz. Çeviri siteleri veya programları kullanırsan bir şey diyemeyeceğim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
B** A**
-