lostyazilim

Blogger Avrupa Birliği ülkeleri için çerezlerle ilgili bildirim

47 Mesajlar 9.637 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

bygreen bygreen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 4 / 11
  • Ticaret 2, (%100)
biraz inceledim, bir bildirim koyun vs diyor. Bildirim örneği de vermiş. Nereye ve ne şekilde koyacağız bunu tm anlmadım. İstiyorlarsa sitenin altına yazarız ama bu kadar basit mi acaba!? Problem bence bu değil. Altyapı da büyük bir güncelleme yapıyor olabilirler. İlk mesajı aldık şimdi karşıma yeni ne mesaj çıkacak onu bekliyorum :)

Ek Olarak:

KDOGAN adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar benim tekilde baya bir düşüş var.
DNS ayarlarımı değiştirdikten sonra giriş yapabildim.

DNS'lerim 4.2.2.2 falan şeklindeydi. Onları kaldırdım. Sonra girdi siteye.

Eğer DNS farklılığı yüzünden blogger sitelere erişim olmayacaksa bu çok kötü bir durum. Yani küfretmeyeyim diyorum ama şu an içimden sövüyorum. Ülkenin yarısı farklı DNS kullanıyor, bu hitlerimizi kaybetmemiz demek.

REZİLLİK.

Ek Olarak:

DNS ayarlarınızı normale döndürün hocam.
Sorun ondan kaynaklı.

Ek Olarak:

Az önce DNS adreslerimi eski haline getirince girebildim.

Normal DNS'e döndüm yine girmedi.

wmaraci
reklam

KDOGAN KDOGAN Burada 13 Yıl Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)
Şimdi DNS adreslerimi tekrar 4.2.2.2 şeklinde yaptım bu sefer girdi.
Nedir bunun olayı anlayamadım.

Bir bildiri yayınlamak için mi sitelerimizi offline yaptılar? Tekil hitte baya bir oynama olmuş.

Ek Olarak:

downholl adlı üyeden alıntı

Evet kardesım dogru dns degıstırınce gırılıyor ama benım gırmem onemlı degılkı aynı senın dedıgın gıbı ulkede mılletın dns ı hep aynı bu yuzden ıs sakat olmus, nerden coktı bu sımdı , googleda duruyo duruyo yapıyo sacma sapan bırseyler sonra duzelt duzeltebılırsen, vallaha bısey anlayamadım bundan

Eğer DNS adresleri farklı olan insanlar Blogger sitelerimize ulaşamayacaksa bu çok büyük bir problem. Blogger sitelerimiz çöp olacak demektir.

Rad Rad WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek memur
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 109
  • Beğeniler 49 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Dnslik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Gün içinde bir kere gitti blog, yarım saat sonra girebildim. 1 saat sonra gene gitti gene bi yarım saat sonra girebildim. Sonra sorun çıkmadı. Ne dns değiştim ne başka bir şey şuan sorunsuz kullanıyorum. Yakında netleşir.
KDOGAN bygreen

kişi bu mesajı beğendi.

bygreen bygreen WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 4 / 11
  • Ticaret 2, (%100)
şuan giriliyor ama sanki her an gidecekmiş gibi duruyor :D

kızdırmasınlar wordpress'e geçerim :D

Yine gitti iyi mi, dedim gidecekmiş gibi duruyor diye :D

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

bygreen adlı üyeden alıntı

biraz inceledim, bir bildirim koyun vs diyor. Bildirim örneği de vermiş. Nereye ve ne şekilde koyacağız bunu tm anlmadım. İstiyorlarsa sitenin altına yazarız ama bu kadar basit mi acaba!? Problem bence bu değil. Altyapı da büyük bir güncelleme yapıyor olabilirler. İlk mesajı aldık şimdi karşıma yeni ne mesaj çıkacak onu bekliyorum :)

Ek Olarak:

Normal DNS'e döndüm yine girmedi.

Eğer DNS problemi değilse alt yapıda güncelleme yapıyorlarsa şanslıyız.
Eğer DNS problemi varsa hepimiz yandık.
Gönderdikleri bildirimden ne dedikleri de anlaşılmıyor.
İnsana kafayı yedirtir bunlar.

Baykus Baykus kula minnet eylemem. Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Coder & Developer
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 160 / 159
  • Ticaret 39, (%100)

Eğer DNS problemi değilse alt yapıda güncelleme yapıyorlarsa şanslıyız.
Eğer DNS problemi varsa hepimiz yandık.
Gönderdikleri bildirimden ne dedikleri de anlaşılmıyor.
İnsana kafayı yedirtir bunlar.

Altyapıda büyük bi güncelleme yapılıyo, sunucu değiştiriliyo vs. olabilirler kuzen bekleyelim bakalım

şuan giriliyor ama sanki her an gidecekmiş gibi duruyor :D

kızdırmasınlar wordpress'e geçerim :D

Yine gitti iyi mi, dedim gidecekmiş gibi duruyor diye :D

Sorma hocam Sorma :D :D

Rad adlı üyeden alıntı

Dnslik bir durum olduğunu düşünmüyorum. Gün içinde bir kere gitti blog, yarım saat sonra girebildim. 1 saat sonra gene gitti gene bi yarım saat sonra girebildim. Sonra sorun çıkmadı. Ne dns değiştim ne başka bir şey şuan sorunsuz kullanıyorum. Yakında netleşir.

Hocam benimde gün içinde 2-3 kere gitti, sonumuz ne olcak o da belli değil

Evet kardesım dogru dns degıstırınce gırılıyor ama benım gırmem onemlı degılkı aynı senın dedıgın gıbı ulkede mılletın dns ı hep aynı bu yuzden ıs sakat olmus, nerden coktı bu sımdı , googleda duruyo duruyo yapıyo sacma sapan bırseyler sonra duzelt duzeltebılırsen, vallaha bısey anlayamadım bundan

Çoook ama çok sıkıntı olur bu böyle devam ederse

blogger hıc bır sıteye gırılemıyor suan sanırım, cozum veya onerısı olanlar varsa paylassın lutfen.

DNS otomatik yapınca giriyo hocam

bu saçmalık. adam akıllı bir duyuru yayınlarsın. Ne demek istediğini ve ne yapılması gerektiğini anlatırsın. Şimdi sorunu ve çözümü ara dur. Zaten dünden beri ziyaretçiler siteye giremiyoruz ara sıradiyip duruyorlardı üstüne bu çıktı. Bakalım altından ne çıkacak.

Blogger'a da güvenim kalmadı artık :D

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

Rad adlı üyeden alıntı

Normalde geceden sonra bu saatlere doğru 500 tekile doğru giden sitem şu an 150 tekil hite doğru gidiyor.

Umarım gün içerisinde hallolur.

DNS ile ilgisi bir durum olmaması içimi rahatlattı açıkçası.

zenko56 zenko56 Seo Bir Sanattır Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek 2005 Tarihi İle Seo Uzmanlıgı
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad İ** E**
  • Mesajlar 285
  • Beğeniler 65 / 97
  • Ticaret 15, (%87)
Takipteyim

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Ya sırf bu yüzden akşam akşam 301 çekiyordum siteye, tib engelleme yemiş sandım, bir kaç arkadaşıma baktırınca sorunsuz grdiklerini öğrenince dns aklıma geldi ***** otomatiğe aldım site açılıyor fakat open dns falan filan avrupa dns hiç biri açmıyor. Bunu gördüm şimdi rahat bir nefes aldım :D

Eee peki şimdi nasıl halledicez , Türkiyede otomatik dns kullanan yok ki herkes avrupa çıkışlı kullanıyor sitede hit mit yok kazayla 1-2 köylü dns değiştirmeden habersiz gelirse geliyor o kadar

Ek Olarak:

Normalde geceden sonra bu saatlere doğru 500 tekile doğru giden sitem şu an 150 tekil hite doğru gidiyor.

Umarım gün içerisinde hallolur.

DNS ile ilgisi bir durum olmaması içimi rahatlattı açıkçası.

hallolacak bir konu gibi durmuyor sanırım bir şey yapmamız gerekiyor dünden beri bende durum aynı . not mu yazmamız gerek napmamız gerek ya yapacakları işe sıçayım

Ek Olarak: Bu arada serverlar ile alakalı bir sorun olduğu aşikar, otomatik dns kullandığım halde bazen logoya ulaşılamıyor bazen arka plana.

Keşke bütün ay kapalı kalsaydı sorun çıksaydı da bugün bunu yaşatmasaydı

Ek Olarak: Bildirimi değiştirme veya devre dışı bırakma
Bu bildirimi değiştirmek için, HEAD etiketine message, close, learn and link öğelerinden herhangi biri için değer içeren 'cookieOptions = {...};' koduna sahip bir SCRIPT etiketi ekleyin.
Bu bildirimi devre dışı bırakmak için, HEAD etiketine 'cookieChoices = {};' koduna sahip bir SCRIPT etiketi ekleyin.

Ben hiç bir şey anlamadım, geri bildirimde bulundum fakat faydası olur mu bağlantı sorunları ile alakalı mı ? yapmamız gereken ne ise onu yapmazsak bağlantı sorunları devam mı edecek daha kötüsü yapmamız gereken nedir ?
KDOGAN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 1901
  • Beğeniler 837 / 757
  • Ticaret 131, (%99)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Ya sırf bu yüzden akşam akşam 301 çekiyordum siteye, tib engelleme yemiş sandım, bir kaç arkadaşıma baktırınca sorunsuz grdiklerini öğrenince dns aklıma geldi ***** otomatiğe aldım site açılıyor fakat open dns falan filan avrupa dns hiç biri açmıyor. Bunu gördüm şimdi rahat bir nefes aldım :D

Eee peki şimdi nasıl halledicez , Türkiyede otomatik dns kullanan yok ki herkes avrupa çıkışlı kullanıyor sitede hit mit yok kazayla 1-2 köylü dns değiştirmeden habersiz gelirse geliyor o kadar

Ek Olarak:

hallolacak bir konu gibi durmuyor sanırım bir şey yapmamız gerekiyor dünden beri bende durum aynı . not mu yazmamız gerek napmamız gerek ya yapacakları işe sıçayım

Ek Olarak: Bu arada serverlar ile alakalı bir sorun olduğu aşikar, otomatik dns kullandığım halde bazen logoya ulaşılamıyor bazen arka plana.

Keşke bütün ay kapalı kalsaydı sorun çıksaydı da bugün bunu yaşatmasaydı

Ek Olarak: Bildirimi değiştirme veya devre dışı bırakma
Bu bildirimi değiştirmek için, HEAD etiketine message, close, learn and link öğelerinden herhangi biri için değer içeren 'cookieOptions = {...};' koduna sahip bir SCRIPT etiketi ekleyin.
Bu bildirimi devre dışı bırakmak için, HEAD etiketine 'cookieChoices = {};' koduna sahip bir SCRIPT etiketi ekleyin.

Ben hiç bir şey anlamadım, geri bildirimde bulundum fakat faydası olur mu bağlantı sorunları ile alakalı mı ? yapmamız gereken ne ise onu yapmazsak bağlantı sorunları devam mı edecek daha kötüsü yapmamız gereken nedir ?

Bilen bir coder yok mu ne denilmek istendiğini?
Sabaha kadar siteye 164 kişi girmiş. Şaka gibi. Sinirlerim alt üst oldu.

Ek Olarak: Az önce bir sitemin uzantısını değiştirdiğimde şununla karşılaştım.

Ek Olarak: Şu an burayı okuyorum: http://www.cookiechoices.org/

Bu bağlantıdaki gibi bir şeyler yapmamız gerekecek sanırım.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al