lostyazilim
tr.link

Blogger Javascript Dosyalarını Blogger Hostundan Çağırmak [ Siteniz Hızlı Açılsın ]

3 Mesajlar 1.934 Okunma
acebozum
tr.link

tolga07 tolga07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 425
  • Beğeniler 91 / 66
  • Ticaret 7, (%100)
ilk baş tasarım bölümünü açıyoruz . Widget şablonlarını genişlet dedikten sonra CTR+F Yaparak ' js ' yada ' javascript ' yazıp js dosyalarını buluyoruz ..

1) Js kodunuzu alıp tarayıcıya yapıştırıyorsunuz.

2) Açılan sayfadaki kodları aşağıda gösterdiğim yere yapıştırıyorsunuz.
<script>

//JS KODLARI BURAYA GELECEK
//]]>

</script>

3) Bu işlemi yaparken notepad kullanın çünkü kodunuzu oraya yapıştırdıktan sonra bütün kodu kopyala yapıştır ile gösterdiğim yere koyacaksınız.

Aynen alttaki resimdeki gibi yapacaksınız .

elektronikssl
webimgo

contentwriter contentwriter Kendi halimdeyim Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kendi halimdeyim
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 4129
  • Beğeniler 1136 / 1842
  • Ticaret 21, (%100)
Bu yöntem aşırı karmaşa yaratıyor sadece gadgetlerde kullandığım js leri bu şekilde açıyorum. Geri kalan js leri de google a yüklüyorum.

JigSaw JigSaw Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Kriminolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad K** A**
  • Mesajlar 657
  • Beğeniler 9 / 220
  • Ticaret 0, (%0)
Zararlarını da ben yazayım. xml dosyanızı şişirir. Google dahil arama botları sitenizin ancak 100 kb kadarını okuyabilir. Örneğin kuru halde xml dosya boyutunuz 60-70 kb ise. Jsler yerleştirildikten sonra 90-100'e yaklaşır. Bu sadece xml değeridir. Birde tasarım-> sayfa öğeleri alanında bulunan widgetlerinizi de hesaba katarsak. Google blogunuzun sadece yarısını görebilecektir. Birde adsense kullanıcısıysanız, adsense reklam botu arama botundan farklı mantıkta çalıştığından, sitenizin ancak 1/3 kısmını görüntüleyecektir. Js boyutu arttıkça bu iş uzar gider. Zaten JQuery 50 kb :) bunu google apis ten çekiyoruz. Ek Jquery dosyaları google apiste yok. Şahsen blogger bile olsa host şart.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al