WordPress site sahiplerinin önem verdiği konulardan biri olan İletişim Formu sayfalarının Blogger içinde öneminin büyük olduğunu bilmeniz gerek. Belli bir trafiğe sahip olduktan sonra gerekli şartları sağladığınızda blogger sitenizin adsense reklamlarını yayınlamasına uygun görülebilmesi için blog sitelerinde İletişim Formu, Gizlilik, Künye vb. sayfaların olması gerekmektedir.

Sizlere bu makalemizde basit bir şekilde blogger siteniz için nasıl İletişim Formu oluşturabileceğinizi anlatmaya çalıştık. Ayrıca oldukça kolay bir şekilde oluşturacağınız İletişim Formu ile ziyaretçileriniz tarafından da geri dönüşler alabilirsiniz. Bu sayede önerileri,şikayetleri ve reklam gibi konularda direkt olarak bilgi sahibi olabilir, aksiyon alabilirsiniz.

Eklentiyi siteme nasıl eklerim?



İlk olarak Blogger paneline giriş yapın. Sol tarafta resimde gösterdiğimiz şekilde önce Yerleşim sekmesine tıklayıp ardından Gadget Ekle butonuna tıklayıp listeden İletişim Formu kısmında yer alan artı butonuna tıklayıp İletişim Formunu basit bir şekilde saniyeler içerisinde oluşturabilirsiniz. Eklentinin görünürlüğünü kaldırmak için ise panel kısmından Tema sekmesinden Html Düzenle butonuna tıklayıp CTRL+F ile kodunu aratıp bir üst kısmına aşağıdaki kodu ekleyerek kaydetme butonuna tıklayın.



Bu işlemi tamamladıktan sonra ise yine panele girerek Sayfalar sekmesinden Yeni sayfa eklemeniz gerekmektedir.

[CENTER]





Aşağıdaki kodları üst tarfta yer alan fotoğrafta gösterdiğimiz yere ekleyip kaydetme butonuna tıklayınız.


KOD 1

























KOD 2

<script></script>
<script>
//if (typeof(BLOG_attachCsiOnload) != 'undefined' && BLOG_attachCsiOnload != null) { window['blogger_templates_experiment_id'] = "templatesV1";window['blogger_blog_id'] = '8249729980980245035';BLOG_attachCsiOnload(''); }_WidgetManager._Init('//www.blogger.com/rearrange?blogID\x3d8249729980980245035','//https://voynla.com/','BLOG ID EKLENECEK');
_WidgetManager._RegisterWidget('_ContactFormView', new _WidgetInfo('ContactForm1', 'footer1', null, document.getElementById('ContactForm1'), {'contactFormMessageSendingMsg': 'Gönderiliyor...', 'contactFormMessageSentMsg': 'Mesajınız İletildi.', 'contactFormMessageNotSentMsg': 'Mesajınız İletilemedi. Lütfen Tekrar Deneyin.', 'contactFormInvalidEmailMsg': 'Bir Mail Adresi Eklemelisiniz.', 'contactFormEmptyMessageMsg': 'Lütfen Bir Mesaj Girin.', 'title': 'Contact Form', 'blogId': '7342017194742683056', 'contactFormNameMsg': 'Name', 'contactFormEmailMsg': 'Email', 'contactFormMessageMsg': 'Message', 'contactFormSendMsg': 'Send', 'submitUrl': 'https://www.blogger.com/contact-form.do'}, 'displayModeFull'));
//]]>
</script>
[/CENTER]

Ek olarak ikinci kod içerisinde bir kaç düzenleme yapmanız gerek. İlk önce ” Blog ID Eklenecek ” kısmına kendi blog ID ekleyin. Son olarak yine ikinci kod içerisinde yer alan site adresimizi kaldırıp kendi blog adresinizi eklemeniz gerek.