Google şirketi yeni yapmış olduğu açıklamaya göre Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlara dört yıl boyunca güncelleme desteği verecek.
Google, çok yakında çıkacak olan Snapdragon 888 yonga seti ile buluşacak olan akıllı cep telefonlarından başlanarak dört yıl boyunca Android sistemi güncellemelerini vereceğini duyurdu.Normalde bildiğiniz gibi Android işletim sistemine sahip telefonlar 1 yada 2 güncelleme alabiliyordu atılan bu adımla birlikte Android işletim sistemine sahip cep telefonlarıda İos işletim sistemine sahip cep telefonları gibi uzun süre güncelleme alacak.
Qualcomm firması ve Google arasında yapılmış olan anlaşmanın şartlarına göre, Snapdragon işlemciye sahip olan cep telefonları 4 adet android güncellemesi alabilecek.Snapdragon 888 model işlemciye sahip olan bir cep telefonu Android 11,12,13 ve 14’ün tüm güncellemelerini alabilcek.Bu yeni alınan kararla birlikte artık yeni çıkacak ve güçlü Snapdragon 888 işlemcisine sahip olacak cep telefonları ile İos işletim sistemine sahip cep telefonları arasında daha zorlu bir rekabet oluşucağına inanıyoruz.
Kaynak: https://www.1teknoloji.net/android-kullanicilarina-cok-guzel-haber/