Apple iOS 8'de yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve getirilecek yeniliklerle müşterisini sadık tutmak için yakın zamanda iOS 9'un tanıtımını yapacak. Şimdiden sızan bilgilere göre oldukça farklı yenilikler var.

Kaynak: Sonbisey.com

HOME uygulaması


9to5Mac’in haberlerine göre Apple’ın, HomeKit uyumlu aksesurları kontrol etmek için iOS 9’da Home isimli bir uygulama sunacak. Kullanıcıların Siri veya Home uygulaması aracılığıyla iOS cihazlarından evdeki akıllı aydınlatma sistemlerini, Wi-Fi destekli garaj kapılarını, akıllı termostatları, akıllı kapı kilit sistemlerini ve diğer ev aksesuarlarını kullanabilmesi bekleniyor.

Yeni Font


Apple, yeni saati Watch’ta okumayı kolaylaştırmak üzere “San Francisco” adında yeni bir yazı tipi kullanmaya başlamıştı. Bu yazı tipinin iOS 9 ve OS X 11’de standart font olarak yer alması bekleniyor.Apple normalde font olarak iOS ve OS X’te Helvetica Neue kullanıyor.

Bölünmüş Ekran


iPad kullanıcılarının en çok istedikleri özellikler arasında yer alan bölünmüş ekran özelliğinin iOS 8 güncellemesiyle gelmesi bekleniyordu. Yine aynı beklentiler içerisinde olan kullanıcılar için iyi haber 9to5Mac’ten geldi. Önümüzdeki ay düzenlenecek WWDC konferansı kapsamında tanıtılması ve yıl sonunda yayınlanacak iOS 9’la da aktif olarak kullanılması bekleniliyor.

Apple Harita


Apple içinden bir kaynaktan gelen bilgiye göre Apple Harita’nın iOS 9’la daha fazla özelliğe sahip olacağı netlik kazanmış oldu.Ulaşım sekmesinde eklenilen bu harita özelliğinin detayları ve bölgelere göre kullanım farklılığı gösterip göstermeyeceği bilinmiyor. Ancak Apple’ın uzun süredir özellikle Amerika’da özel araçları ile harita gelişimini sağlamak için veritabanı oluşturduğu biliniyordu.

iTunes


iOS 9 ile 2013’ten bu yana güncellenmeyen iTunes 11’in yenilenmesi ve iTunes Radyo özelliğinin gelmesi bekleniyor. Rakiplerinden geri kalan uygulamanın tüm arayüzünün değişeceği düşünülüyor.

Toplu taşıma uygulaması


Apple Harita’nın da gelişitirilmesiyle iOS 9 ile metro, tren, havayolu ve karayolu gibi çoklu ulaşım ağlarına ulaşabilen bir uygulama gelmesi bekleniliyor. Bu uygulama bilet fiyatlarından, sefer saati değişikliklerine kadar hemen her şeyi kontrol ederek bize bildirecek.