lostyazilim
tr.link

Nokia 215 – 29 Dolara Telefon

22 Mesajlar 3.290 Okunma
acebozum
tr.link

Troublet Troublet AllahümmeSalliÂlâMuhammed Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci-Çalışan
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 348
  • Beğeniler 0 / 63
  • Ticaret 0, (%0)

LikeSend adlı üyeden alıntı

Bu söylediğin sadece hayal.

Çünkü :

Türkiyenin sim kart takılan cihazlardan alınan cihaz başı 100 lira ayak bastı parası var ÖTV adı altında(değeri 400 lira üstündeyse %25 orana evriliyor bu ayak bastı parası yada böyle birşey işte) , 5 liralık cihaz da icat etseler türkiyeye girerken ;
5+100+%18 = cihaz parası gibi bi hesaba denk geliyor yani.

Yukarıda başka bir arkadaş da bayi kârlarından falan bahsetmiş fakat yurtdışı menşeili telefonlarda en büyük parayı devlet kazanıyor.

Ek Olarak:

Hemen hemen 200 lira civarı bir fiyata piyasaya sunulabilir dediğin gibi aynen :)

doğrudur abi vergiler konusunda bilgim yok biz hayal ederiz anca :)
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)

marcelino adlı üyeden alıntı

Sanırım benden bahsediyorsunuz ;) mağaza kârlarından söz ettim fakat dediğim gibi aliexpress'den aldığınız fiyatı tlye çevirirseniz ve Türkiye'deki fiyatından çıkarırsanız çok büyük bir fark olmadığını görürsünüz.

Oluşan farkı çoğu zaman firmalar absorbe ediyor yani bu ülkede piyasada var olabilmek için kârdan zarar edebiliyorlar çünkü gerçekten büyük bir pazar Türkiye.
Diğer arkadaşın söylediği gibi 10 kat falan fark yok fakat ciddi anlamda fark var. İphone 3gs yada 4 zamanlarında uçak parası harcayıp telefon getirip yine kâr eden adamlar biliyorum hatta hesaplamıştım 5 cihazda hem gezi bedavaya gelip hemde kâr edilebiliyordu. Hatta daha geçen yaz Gürcistandan bile gidip alındığında kâr ediliyordu . Tabi bunlarda tax free avantamızda var .
Bir de şu var ; telefonların pahalılığı değil bizim alım gücümüzün etkisi. Ortalama bir avrupalının sahip olabildiği değerle bizim alım değerlerimiz aynı olmuyor. Adamların bir kaç günlük yada bir haftalık ücretleriyle alabildiklerini biz bir yada bir kaç aylık ile sahip olabiliyoruz.

Ek Olarak:

marcelino adlı üyeden alıntı

Sanırım benden bahsediyorsunuz ;) mağaza kârlarından söz ettim fakat dediğim gibi aliexpress'den aldığınız fiyatı tlye çevirirseniz ve Türkiye'deki fiyatından çıkarırsanız çok büyük bir fark olmadığını görürsünüz.

Herhalde diğer ülkelerin vergilerine kıyasla bizim tek handikapımız lanet olası ÖTV denen vergi %25 yani.
FurkanHisamioglu

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al