marcelino adlı üyeden alıntı

Sanırım benden bahsediyorsunuz ;) mağaza kârlarından söz ettim fakat dediğim gibi aliexpress'den aldığınız fiyatı tlye çevirirseniz ve Türkiye'deki fiyatından çıkarırsanız çok büyük bir fark olmadığını görürsünüz.

Oluşan farkı çoğu zaman firmalar absorbe ediyor yani bu ülkede piyasada var olabilmek için kârdan zarar edebiliyorlar çünkü gerçekten büyük bir pazar Türkiye.
Diğer arkadaşın söylediği gibi 10 kat falan fark yok fakat ciddi anlamda fark var. İphone 3gs yada 4 zamanlarında uçak parası harcayıp telefon getirip yine kâr eden adamlar biliyorum hatta hesaplamıştım 5 cihazda hem gezi bedavaya gelip hemde kâr edilebiliyordu. Hatta daha geçen yaz Gürcistandan bile gidip alındığında kâr ediliyordu . Tabi bunlarda tax free avantamızda var .
Bir de şu var ; telefonların pahalılığı değil bizim alım gücümüzün etkisi. Ortalama bir avrupalının sahip olabildiği değerle bizim alım değerlerimiz aynı olmuyor. Adamların bir kaç günlük yada bir haftalık ücretleriyle alabildiklerini biz bir yada bir kaç aylık ile sahip olabiliyoruz.

Ek Olarak:

marcelino adlı üyeden alıntı

Sanırım benden bahsediyorsunuz ;) mağaza kârlarından söz ettim fakat dediğim gibi aliexpress'den aldığınız fiyatı tlye çevirirseniz ve Türkiye'deki fiyatından çıkarırsanız çok büyük bir fark olmadığını görürsünüz.

Herhalde diğer ülkelerin vergilerine kıyasla bizim tek handikapımız lanet olası ÖTV denen vergi %25 yani.