Sony‘nin amiral gemisi olarak kabul edilen Xperia Z1 Türkiye pazarındaki yerini almış durumda. Türkiye pazarına 2200 Türk lirasından girdi ve satış hedefi yüksek olarak görünüyor. Xperia Z1′i diğer markalara göre seçmemiz için gerekli olan üç ana nedeni var. Bunları sıralamak gerekirse;
Suya dayanıklı olması


Özellikle küçük çocuklu ailelerde çok sık rastlanan sorunlardan birisi çocuğun telefonu suya, lavaboya yada balık akvartumu gibi yerlere atmasından dolayı telefonun arızanlaması yada bozulması yetişkinleri üzen ve sinirlendiren bir durum. Ancak dikkat edilmesi gereken husus telefon şarj kulaklığı ve kulaklık girişlerinin mutlaka kapalı olması gerekmektedir. Aksi halde su bu alanlardan içine kaçarak telefonu bozabilir.

Telefon camının dayanıklı olması

Aslında artık farklı bir özellik olarak algılanmasada Xperia z1 telefon camı dayanıklığında diğer marka ve modellere göre bir adım daha önde. Telefon sorularında en çok önde gelen sorun ve sıkıntı olarak telefon camının kırılması veya çizilmesidir. Sony, Z1 modeli ile bu problemi ortadan kaldırmış durumda. Yapılan bir araştırmaya göre sadece ekran kırılması ile ödenen yıllık servis ücreti 1.3 milyar dolar civarındadır. Bu yüzden dayanıklı telefonlar daha bir revaşta olmaktadır.
Kamera Çözünürlüğü

Diğer rakiplerine göre çok üstün olan bir özelliği ise 20.7 megapiksel kameraya sahip olmasıdır. Sony gerçekten bu telefon ile rakiplerine çok büyük farklar atmış durumda. Lens olarak Sony lensi kullanan Xperia z1 su altında ve yağmurlu havalarda da fotoğraf çekebilme özelliğine sahiptir.



Diğer incelemeler için blogumu takip edebilirsiniz...
Kaynak : http://teknofiber.net/2013/10/sony-xperia-z1-incelemesi.html