Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda sizlere Refereum adlı tokenin airdrop programına katılımı anlatacağım. Katılmak için aşağıdaki basit birkaç adımı uygulamanız yeterli olacaktır. Airdrop ödülleri dağıtımı başladığında airdrop programı ile taahhüt edilen tokenler ERC-20 destekli cüzdanınıza gönderilecektir.

Öncelikle;

Refereum Nedir?

Refereum, internet üzerinden yayın yapan oyuncular, oyun satın alan müşteriler, oyun geliştiricileri ve oyuncuları ödüllendiren izleyiciler arasındaki para transferini blockchain ağı üzerine taşıyarak aracı kurumların aldığı payları yok etmeyi, izleyici ve oyuncular arasında daha organik bir bağ oluşturmayı ve işlemleri daha pratik hale getirmeyi hedefliyor.

Örneğin bir yapım şirketi ürettiği oyunun reklamını yapmak istiyor.. Bunun için önce bir reklam şirketi ile anlaşıyor ve yüklü miktarda para ödüyor, reklam şirketi direkt reklam ile ya da sosyal medyada etki sahibi olan gamerler aracılığı ile bir viral reklam kampanyası başlatıyor ve etki sahibi oyuncuya oyun yapımcısı şirketten aldığı paradan çok az bir miktar vererek geriye kalan kısmı kâr olarak alıyor. İzleyici kitlesine sahip oyuncular aracılığıyla oyunu gören yeni üyeler oyunu satın alıyor ve böylece oyun şirketi reklam için ödediği paranın geri dönüşünü almış oluyor.

Refereum tam bu noktada devreye girerek reklam şirketini aradan çıkarıyor, etki sahibi oyuncular ile yapımcı şirketleri ve izleyicileri tek platformda bir araya getiriyor. Oyun satışı, yayıncı ödüllendirme, izledikçe kazanma işlemleri Refereum platformu üzereinde RFR token ile gerçekleşecek.

Ayrıca Refereum Twitch, Zynga, Ubisoft ve Unity kadrolarında yer alan bazı isimleri kadrosuna katmış, bazı isimlerden de destek almış durumda. Bu Refereum’un adı geçen platformlar üzerinde olan kullanımını arttırabilir.



Airdrop’a Katılım

Katılım için öncelikle https://refereum.com adresine giriyoruz.
Açılan sayfada aşağıdaki görselde yer alan butona tıklıyoruz.



Daha sonra karşımıza çıkan pencerede üstte yer alan butonu işaretliyoruz ve kayıt işlemine hangi platform ile devam etmek istiyorsak onun logosuna tıklıyoruz. Ben aşağıdaki görselde e-mail adresi ile kayıt işlemini gösterdim ama isteyenler Facebook, Reddit, Discord ile de kayıt yapabilirler. E-mail ile kayıt için aşağıdaki görselde işaret edilen logoya tıklıyoruz.



Ardından açılan pencerede en üstteki kutucuğa mail adresimizi, altındaki iki kutucuğa da belirlediğimiz şifreyi yazıyoruz ve SIGN UP butonuna tıklıyoruz.
Şifre seçerken lütfen şifrenizin hem küçük harf, hem büyük harf, hem rakam, hem de özel karakter(*- gibi) içermesi gerektiğini unutmayın. Örneğin “136789*Ab”



Sign Up butonuna tıkladıktan sonra mail adresimize gelen linkte yer alan “Confirm your account” butonuna tıklayarak kayıt işlemini tamamlıyoruz.

Platforma giriş yaptıktan sonra Share sayfasına girerek Refereum’un sosyal medya hesaplarını takip edip, daha fazla RFR token kazanabilirsiniz.

Üye olmak için; https://refereum.com
Ref'siz link: https://refereum.com
Refereum Telegram kanalına gitmek için; https://t.me/referreumtalk

Yazıda yer alan linkler referanslı linklerdir, bu linkler üzerinden kaydolursanız benim de bir miktar daha fazla RFR kazanmamı sağlayacaksınız. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Airdroplar Twitter: https://twitter.com/airdroplar
Airdroplar Telegram: https://t.me/airdroplar