Umarım hocam, alan adları com'da satışa koyabilirim yakın zamanda...
Economist adlı üyeden alıntı
Uzantının .ORG olması fiyatın değerini kat kat düşürüyor. Fakat en çok tercih edilen TLD uzantılı Domainlerin '' Com, net, org '' olduğunu bilmeyen yoktur. Aslında piyasa da '' net '' uzantısı dahi tercih edilmiyor satış konularında alt birim fiyatlardan gidiyor.
Tabii elinizde ki Domain, değerli bir domain satmaktan ziyade bir site oluşturarak devam etmeniz de fayda var diye düşünüyorum. Çünkü satışa çıkardığınız da çok iyi rakamları görmeyeceksiniz şu piyasa da ve Domainin değerinin düşük olduğunu sanarak her Domain satışın da yapılan hatayı yaparak Domain değerinin 10 katı altına satmaya çalışacaksınız.
Şu aralar Domain piyasası en dipleri görüyor, satmak yerine faydalanın.
Hocam ekonomi konusunda ilgili ve nispeten de bilgili biriyim lakin bu domain üzerine daha ziyade bilgi verme amaçlı genel bir site kurabilirim ancak. Onu da denemeli miyim bilmiyorum...
nbrknk22 adlı üyeden alıntı
.org uzak durun derim zaten yeni uzantıların çıkmasıyla beraber domain piyasası alt üst olmuş durumda .com harici yatırım yapmamaya özen gösteriniz.
Projelendirmek için çok iyi bir alan adı.
Hocam com domain haricine yaklaşmaktan yana biri değilim zaten. Lakin acayip değişik ve handikaplı domainleri alanlar varken org domain elbette ki kıymetlidir yine, diye düşünmekteyim. Domain piyasası olayına gelecek olursak da ülkemizde maalesef henüz gelişmemiş bu piyasa...
ByWarrior adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar da belirtmiş zaten. Ne zaman olursa olsun 10 yıl sonra bile satmak kesinlikle mantıksız bir seçim olur. Çünkü bu domainin hakkı çok sağlam bir yatırımla, şirketlerle anlaşmalar sağlanarak kurulacak bir fatura ödeme sistemi olacaktır. Bu fikir dışında pekte kıymetli bir domain olduğunu söyleyemem. Bu şekilde çok iyi paralar da kazanılabilir.
En mantıklı satış, yukarıda bahsettiğim projeyi gerçekten inanarak kalkışabilecek birisinden çok ciddi bir rakamda alacağınız teklifle olmalıdır. Eğer böyle bir projeye kalkışmayacaksanız ve böyle birinin de çıkıp çok şahane bir rakam teklif etmeyeceğini düşünüyorsanız süresi bitince boşuna para harcayıpta uzatmayın :)
Not 1: Artık tüm banka internet şubelerinden komisyonsuz tüm faturalar ödenebiliyorken, bir aracı kurum kullanılarak komisyonsuz bile olsa ödeme yapmak kullanıcı açısından da pek mantıklı değil gibi geliyor bana. Şahsen ben her faturamı int. şb'den öderim ve bu domainde bir sistem kullanılıyor olsa 5 milyon üyesi bile olsa yine de int. şb'den öderdim.
Not 2: Belki de bu yüzden boşta kalmış bir domain olabilir :)
Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bahse konu şekilde bir proje içerisine atılmam mümkün değil. Çapım yetmez... Yukarıda da belirttiğim gibi belki e-fatura konusunda bilgilendirme amaçlı bir site kurabilirim.