netbozum
tr.link

Bu domain tutarmı

25 Mesajlar 3.667 Okunma
acebozum
tr.link

Kozba Kozba SEO ve Editörlük Kullanıcı
  • Üyelik 24.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Blog Yazarı
  • Konum Sakarya
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 594
  • Beğeniler 6 / 174
  • Ticaret 12, (%100)

YenerK adlı üyeden alıntı

Çok yanlış bilgiler verilmiş burada buda ortalığın karışmasına neden olmuş öncelikle domain uzantisi .tk diye google bunu önemsemeyim demez 2.olarak .tk nın ziyaretçi bazlı seo da zararını görebilirsiniz evet bazı kullanıcılar ıyy bu .tk ile bitiyor hiç girmeyeyim demez girer fakat erken çıkabilir buda sitede kalma süresini dürebilir buda sıralamanızı düşürecektir.

Ek Olarak: Ve rica ederim seo hakkında yanlış bilgiler yaymayın arkadaşlar yukarıdaki mesajları yazarken şunu düşünün ben bu konuda ne kadar bilgim var ? Yanlış bilgiler yaymayalım arkadaşlar.

Hocam şimdi burda çıkıpda .com ile .tk arasında farkları saymayalım. .Tk diye indexlenmeme gibi bir durum olmaz lakin .com'la da arasında dağlar kadar fark var.

googleasistan
reklam

YenerK YenerK yenerkayahan.com Kullanıcı
  • Üyelik 11.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 883
  • Beğeniler 220 / 168
  • Ticaret 5, (%100)

Kozba adlı üyeden alıntı

Hocam şimdi burda çıkıpda .com ile .tk arasında farkları saymayalım. .Tk diye indexlenmeme gibi bir durum olmaz lakin .com'la da arasında dağlar kadar fark var.

İndexleme ve sıralama konusunda farkı yok önemli olan ve arkadaşın sorduğuda bu dağlar kadar fark dediğiniz ziyaretçi bazlı seo kriterleridir.

eportaltr eportaltr Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 20 / 40
  • Ticaret 1, (%100)
bilende bilmeyende bişeyler karalamaya insanları yanlış yönlendirmeye çalışıyor.
hiçbir arama motoru domaine insanların baktığı gözle bakmaz. alacağınız tk domain eğer ileride kurumsallaşmak,markalaşmak istiyorsanız prestij yönünden sizi etkiler.

Arkadaşlar yaklaşık 3 yıl önce sattığım site tk uzantılıydı index için şimdiki gibi google gibi getir özelliği yokken sitenin indexlenmesi 2 dk bilemedin 5 dakikayı geçmiyordu.

google tk domaini sevmez diyen arkadaşlar sitemin Pagerank değeri pr5 idi
ziyaretçi tk siteye girmez diyen arkadaşlar günlük tekil ziyaretçi sayısı 2,5K idi
tk siteden gelir olurmu diyen arkadaşlar aylık 120-150 TL arası para kazanıyordum

tk domainle 2 yıl çalıştım seo yönünden com/net/org domainlerden hiçbir farkını görmedim

polloshermanos polloshermanos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Dijital Amele
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 17 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
İçeriğine bağlı. Ancak tk uzantılı ya da benzeri uzantıyla tutmuş aklında bir site/domain var mı?

spring.me ya da uzantısı isimle uyan bazı istisnaları göz ardı ederek adil bir cevap vermek gerek.

Ancak içeriğin ne kadar özgün olursa zaten farklı domainlerle beslersin. Bence içeriğe odaklan. Eğer alım satım konusunda düşünüyorsan ben şahsen para vermem. :))

wmaraci
wmaraci

SynapseMm SynapseMm Yalan Dünya... Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 200 / 201
  • Ticaret 4, (%100)
Herkes bişeyler söylemiş bende söyliyim..

İlk olarak projeniz çok iyi , okudğunuz ve bildiğiniz konu üzerine bir site açıyorsunuz ve hepsi özgün olcak diorsunuz bence fazlasıyla tutar..Benim Düşüncem sadece domain alın , sağdan soldan para bulup .. bu .com .net .yada .org olabilir ...Bedava bir blogger site adresi açın ve aldığınız domainle yönlendirme yapın ... alt yapınızı google'den sağlamış olun ve host için para harcamamış olun..Google blogger'a torpil geçiyor birde özgün içerik olunca yemede yanında yat.Bide adsense alınca iyi para kazanırsınız.

TK uzantısına gelirsek eğer , TK ile'de çok iyi yerlere gelebilirsiniz , ama riske atmaya gerek yok bence , planınız projeniz mantıklı ve güzel.Bunu neden riske atıyorsunuz ki , benim düşüncem TK ile .com arasında fark var hemde baya . TK uzantısı kalitenizi düşürür ve ciddi bir iş için uygun görmüyorum.Başarısı olan yokmu vardır elbet ama risk her zaman alıncak bişey deildir.Mantıklı karar verin.Özgün yazılarınız için emek ve vakit harcıyacaksınız , boş yere gitmesin riske atarak..

Domain ücretleri o kadar pahalı deil bir daha düşünün derim TK konusunda.

Derdi Dünya olanın Dünya kadar derdi olurmuş.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al