lostyazilim
tr.link

Com Uzantılı Alan Adımı Net Uzantıda Firmaya Satmak...

3 Mesajlar 798 Okunma
lstbozum
tr.link

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)
Merhaba arkadaşlar, başlığı atarken zorlandım ama burada daha anlaşılır şekilde yazayım.

Elimde, ileriye dönük değer kazanacağı mantığıyla aldığım bir alan adı var. 2017 mart ayında aldığım bu domaine hemen bir wp kurup site haline getirdim. Şu anda da aktif yayın yapıyorum. Geçtiğimiz günlerde alan adının süresine bakarken bir anda net ve org uzantılarının da dolu olduğunu fark ettim. Net uzantısında da Almanya'da sağlık sigortası alanında faaliyet gösteren bir Türk şirketi yer alıyor. Şimdi bunlara elimdeki com uzantısını satmak maksadıyla teklif iletsem mi, siz olsanız ne yapardınız?

Siteyi de bugün satışa koyacaktım ama belki ummadığım seviyelerde yüksek rakamlarda sırf domaini daha satabilirim bu firmaya.

wmaraci
reklam

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
BakalimBilelim

hocam Almanya da faaliyet gösteriyorsa büyük olasılıkla .de uzantısını kullanıyordur, boşta bulduysa .net i de almıştır, eğer satın almak gibi bir niyetleri olsaydı tahminen yolun başındayken size teklif ederlerdi diye düşünüyorum. Burada com.tr uzantısını kullanan bir bankanın .com domainini düşürmüştük, ilgilenmediler bile inanın.
BakalimBilelim

kişi bu mesajı beğendi.

BakalimBilelim BakalimBilelim Beni bilen bilir... Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek serbest meslek
  • Konum Tunceli
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 2181
  • Beğeniler 521 / 572
  • Ticaret 50, (%100)
creed74

Öncelikle yorum için teşekkürler hocam. Ben de alan adı piyasasını yakından takip eden biriyim. Dediğiniz gibi dengesizlikler çok oluyor. Aslında olay doğru ve istekli alıcıya ulaşabilmekten geçiyor.

İletişim konusunda bana ulaşamazlardı. Domain bilgileri gizliydi ve sitemden de iletişim kurabileceği bir kısım yoktu. Ek olarak benle aynı gün almışlar net uzantıyı... Bu da ilginç...

Alan adı da Türkiye'de ilerleyen zamanlarda kamu tarafından faaliyete geçirilecek bir sigorta projesini içeriyor zaten.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al