-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba arkadaşlar;
Alanadlari com üzerinde aylar önce satışa koyduğum bir domainim vardı ve istediğim düzeyde teklifler gelmemişti. Akabinde ise 2018 başlarında domainin süresi doluyordu ve hem unuttuğum için hem de aklıma gelse de pek uzatma heveslisi olmayacağımdan yenileme yapmamıştım. Domain henüz tam anlamıyla düşmeden(yani çok yüksek fiyatla kurtarma imkanı olduğu süre içinde) 250 liralık bir teklif gelmiş. Ben alan adı düştüğü için hiç umursamamıştım ama sürekli mesaj atılıyordu alanadları(.)com üzerinden. Az önce yine tesadüf kontrol ederken teklifle ilgili mesajın yine geldiğini gördüm. Alan adını da bir kontrol edeyim dedim ve baktım ki kesin olarak düşmüş ama ilgili kişi almamış ya da takip etmemiş. Ben de hemen alan adını kayıt ettim tekrar ve alanadları sitesindeki teklifi de kabul ettim.
Yaptığım ne derece doğru, düşünmeye başladım açıkçası...
oBen
Kelimelerin Gücü Adına..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Tekniker
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bu ticaret işi. Burada herhangi bir düzenbazlık yok. Satın alan kişi daha dikkatli olabilirdi.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence yaptığın çok yanlış. Mesaj atıp sitenin artık sende olmadığını ve düştüğünü söylemeliydin. İstediği taktirde kendilerinin kayıt edebileceğini söylemeliydin. :D
Bu açıdan bakınca ne kadar komik oluyor değil mi? Sitenin süresinin ne zaman dolduğuna whoisten bakmadıklarına göre ekstra para vererek alma taraftarı birileri olabilir demek ki.
edit: imla
Ancak birden aklıma şu geldi, alanadını tekrar aldıysan satış için 3 ay beklemek gerekmiyor mu?
edit: ekleme
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
İşin komik tarafı daha geçtiğimiz günlerde bu domainle ilgili yine bir post atmıştım ve dert yanmıştım "gitti 250 lira" diye :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunu sorgulayıp dert ediyor olman gayet etik :) Müşteri boşa düştüğünü görüp kaydetse o da etik olurdu. Sonuçta her şey resmi bir katakulli yok. 3 ay mevzunu da bilen bildirsin :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
domaini aldıktan sonra teklif veren, sizden bunu almayabilirdi. Risk aldığınıza göre etik.
Şimdi tövbe zamanı..
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-