-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Geçenlerde 250 TL ye sattığım domaini alan arkadaş şuanda 1000 TL ye satıyor. :)
Önceki birkaç sattığım domain de durum neredeyse aynıydı.
Bir diğer aklıma takılan konu, domaini kullanmadığım ve sırf biri kullansın diye sattım birçoğunu. Son 250 TL ye verdiğim domain de öyleydi. Adam almak için yarım saat bana dil döktü süper site yapacağım abi vs vs. Birkaç güne görürsün abi vs vs. 2 Gün sonra domain satılıktır indexi koydu. :)
Hayır ne gerek var bunu yapmaya, ben bu işi yapıyorum de yada hiç birşey deme sadece dümdüz al.
Önceki atatürk içerikli domain de aynı şekilde oldu. Site kuracak biri varsa ücretsiz vereceğim dedim. Yanlış hatırlamıyorsam 40-50 TL ye satmıştım. Arkadaş günlerce yapacağı siteyi anlattı. Sonuç yine aynı.
Anladığım ve gördüğüm kadarıyla bu işi yapan çok var. Gerçekten güzel domainleri saklayan her yıl ücretini ödese de sabırla bekleyeni anlarım da bu şekilde her domaini almaya çalışanları anlamıyorum. Sürümden mi kazanıyorlar acaba?
Bu işten düzenli olarak gelir sağlayabilen var mı ? Yada gördünüz mü ? Duydunuz mu ?
Benim kazanı duymuşluğum var ama interneti ülkemize girmesinin ilk zamanlarında. Çok iyi kazanmışlar hatta aşırı kazanmışlar. Ozamanlar şimdiki gibi küfür olarak aratsanda dolu çıkmıyormuş.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Oyuncu
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Karaborsa gibi düşün, eğer şansına böyle bir bilgiye sahipse ve senin alan adı ona müsaitse senden alıyor 300 ona veriyor 500 600; ben öyle bir şey yaptım mı ? hayır ama fikir olarak böyle bir mantık yürüttüm :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vallaha hocam ne ben orjinal olanları alıyorum ama satmıyorum o benim ayrı bir alanım projelendirme amaçlı veya birbirine yakın olanları yönlendirme yapıyorum. yada sadece backlink için kullandığım var vb ama para kazanan olduğunu iyi biliyorum. Mesela çok eski zaman da benim elimde sohbet.net vardı o zamanlar mirc IRC sohbet siteleri meşurdu üstünde durmadık düştü başkası aldı şimdi sohbet olarak duruyor ama jenerik isimdi.
Metin ve İçerik Yazarı Stajyer | Alanadı Koleksiyoncusu | Blogger/Yardım Sever/Menfaatsiz Kişilik
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
6, (%83)
Teorik olarak fazlasıyla mümkün ama uygulamaya geçirmek kolay olmuyor maalesef.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Turizm
-
-
Ad Soyad
C** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bugünlerde domain piyasası biraz çökmüş olsa da, bazen 40 TL ye aldığın domain i 1000 TL ye de satabiliyorsun ve bunu gerçekten meslek olarak gerçekleştirenler var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Tabii ki kazanan var fakat düzenli gelir sağlamak zor. Çok iyi domainler olması gerekiyor. Birde bunun pazarlanması, satış aşaması, gerçek alıcıyı bulma vs. gibi aşamaları var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satış Pazarlama
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
73, (%100)
Virüs olayı çıktıktan sonra her sektörün etkilendiği gibi domain (alan adı) sektörü de çok fazla etkilendi. Geçmiş zamanlarda çok iyi rakamlara, çok domain satardım fakat şu an maalesef herkes her işten anlıyor ve yapıyor(!)
2 kişi bu mesajı beğendi.
kişisel bloğ • tevfik.org
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çok iyi domainler olmadığı sürece (artık bulmak zor) düzenli olmayan küçük gelirler elde edilebilir sadece.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ş** B**
-