lostyazilim

Domain sektörünün en büyük günahı: AÇGÖZLÜLÜK

13 Mesajlar 2.073 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

SizinWeb SizinWeb . Kullanıcı
  • Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Domain hakkında okumuş olduğum güzel bir yazıyı sizlerle paylaşıyorum

Her insanın zevkleri var ve doğal olarak da bu zevklere göre alışveriş yapıyorlar. Beğendiğiniz vazoyu alıp evinize koyuyorsunuz, Star Wars hayranıysanız gidip bir Darth Vader maskesi alıyorsunuz, perdelerinizi değiştiriyorsunuz. Bazı zevklerin işlevselliği var, bazıları ise işlevsellikten ziyade salt zevk olarak alınıyor.

Altını kalın kalın kalın çiziyorum, domain işi bir zevk değil. İstisnasız olarak domain alan her birey bunu para kazanma amacıyla yapıyor. İster alıp satmak için, ister alıp websitesi kurmak için, ister işini tanıtmak için olsun herkes ama herkes bu sektörün içinde para kazanma amacıyla bulunuyor.

Bunun anlamı şu; bu işe zevklerinizi karıştırmamanız gerekli. Domaincilik oldukça fazla araştırmayı, sektörü yakından takip etmeyi gerektiren, kar zarar hesabını iyi yapmanız gereken, elinizde tutacağınız tahmini süreyi göz önüne getirmeniz gereken bir sektör. Haliyle de zevklerinize göre domain almaktansa belirli verilere göre almanız gerekmekte. Aslında kimse sizi tutmuyor, istediğiniz her domaini alabilirsiniz, ama eğer portföyünüz şişiyor ve elinizdeki domainlere alıcı bulamıyorsanız ve haliyle bir çöp yığını oluşmuşsa bu yazıdaki anekdotları göz önüne almanız yararınıza olabilir.

Domain sektöründe belli başlı kriterler mevcut. Her domain yatırımcısı bu kriterleri kendince analiz edip, üzerine hislerini ve tecrübelerini ekler. Elindeki sermaye, zaman ve beklediği kar miktarı farklıdır.

Tecrübelerimin bana gösterdiği 2 şey var: Birincisi, elinde 100 lirası olan da, 100.000 lirası olan da bu işten para kazanabilir, ikincisi ise 20 liraya aldığınız bir domainden 10.000 lira kazanamazsınız. Açgözlülük kavramı burada devreye giriyor. Her zaman haddinizi bilmeni gerekir ve yatırımlarınızı da bu yönde yapmanız gerekir. Bir çok tanıdığım kayıt parasına aldıkları domainler ile büyük paralar kazanma açgözlülüğünde. Kişisel uyarılarıma rağmen, özellikle medyadaki büyük hacimli satışlar, eğer varsa yakınlarındaki domain yatırımcılarının alışverişleri insanların ağzını sulandırmakta.

Bu davranış domain yatırımcılığındaki en büyük yanlış. Kesinlikle 1 numara, diğer yanlışlar kendi aralarında yarışır ve 2., 3.yü belli eder. Ama bu açgözlülük açık ara 1 numara.

Çok aşina olduğum bir diyalog türü;
-Şu domainimi 5.000TL’ye sattım,
-Ooo, ben de bu işe gireyim,
-Gir tabi ama dikkatli ol, şuraları oku, şunları öğren, dikkatli ol.
(Aradan bir iki saat geçer)
-Abi, şu şu şu domainleri aldım. Bu 1.000 lira eder mi? Bu 500 etse, tamam ağabeycim, yırttık
-Ya iyi de ben sattığım bu domaine 2.000 lira vermiştim, kayıt parasına aldığın domaini o fiyatlara satman imkansıza yakın.
-Ohoooo, bir domaine o kadar para verilir mi????
(aradan süre geçer)
-Abi ben birkaç domain aldım, bi baksana kaç para eder?
-Yahu bunları neden aldın, neden bu kadar çok?
-Ya işte şu şu kadar eder, şu şu kadar eder diye aldım
(Sene sonunda dünya kadar domain vardır portföyde ve hiç biri satılmamıştır, yenilenmezler, yani verilen para boşa gider)

Bu senaryo inanın domain sektöründe biraz zaman geçirmiş herkesin tanık olduğu bir şey. Bu süreç içerisindeki en önemli unsur, açgözlülük ve zevke göre alım. Bu sektörü sizin kişisel zevklerini belirlemiyor ve ayrıca açgözlülüğünüz kesinlikle size para kaybettirecektir.

Size çok yararlı bir küpe takıyorum: Açgözlülük etmeyin, kesinlikle zevklerinize göre değil piyasa şartlarına göre seçimler yapın ve zaman ayırarak domain sektörünü takip edin.
Bunlara uymanız demek sizin para kaybetmemeniz anlamına geliyor.

Domain sektöründe herkese ekmek var, buna inanın. Her gün milyonlarda domain düşüyor, kayıt ediliyor. Binlerce domain el değiştiriyor, milyonlarca teklif yapılıyor. Canlı bir sektörün içerisindesiniz. Bu sektörde yer bulabilmek, konumlanabilmek için de bilgi sahibi olmanız şart. Bunu lütfen unutmayın.

Bol kazançlar…
Kaynak: http://domaindoktoru.com/14-makaleler/6-domain-sektorunun-en-buyuk-gunahi-acgozluluk.html
Kanuni aktuelsoylesi serdar38

kişi bu mesajı beğendi.

Bugün Bizim Yarın Çocuklarımızın.
wmaraci
reklam

aktuelsoylesi aktuelsoylesi Kaliteli Marka Domainler Kullanıcı
  • Üyelik 18.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek uzman
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1553 / 787
  • Ticaret 22, (%100)
güzel bir makale olmuş teşekkürler
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Yazı başkası tarafından yazılmıştır güzel ve bilgi verici olduğu icin paylaşmak istedim birçok konuda benimde yazmam gerek aslında ama bu durgun ve boşlukta hic yazmak gelmiyor içimden inanın

Ek Olarak:

aktuelsöylesi adlı üyeden alıntı

güzel bir makale olmuş teşekkürler

Bu yazıyı okurken kendimi gördüm sanki banada bu şekilde çok om ve mesaj geliyor nekadar eder nasıl yapayım gibi... herkes bir arayış ve kazanç pesinde aslında

kuantumm kuantumm Asla Vazgeçmeyin ! Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek ERP / CRM Consultant
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** Ö**
  • Mesajlar 497
  • Beğeniler 102 / 139
  • Ticaret 11, (%100)
bilinçsizlik bütün ticaret dallarının en büyük düşmanıdır. Bir ticarete girmeden önce her konusunu incelemek gerekiyor domain piyasası da böyle ama maalesef bizler de işleyiş bu şekilde değil. güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

Siz Hala PDF Katalog mu Kullanıyorsunuz? KatalogTR.com- Yeni Nesil Dijital Katalog Çözümleri
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Bu konuda haklisiniz projem var deyip sonra 10 20 tl ye domain satın alamayan hosting parası olmayan konulara kızıyorum bence bir is yapılacaksa öncelikle sermaye lazim bu olmadan hiçbirşey olmaz kuantumm
eYuKa

kişi bu mesajı beğendi.

eYuKa eYuKa Hodri Meydan Kullanıcı
  • Üyelik 12.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Fotoğrafçı
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 835
  • Beğeniler 16 / 140
  • Ticaret 64, (%100)
Maalesefki bir plan olmadan direk domain alınıyor host konusunda sponsor arıyor millet akılsızca bir ilerleyiş bu.
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

REDSOSYAL.COM - Türkiyenin EN UCUZ SMM PANELİ

serdar38 serdar38 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Serbest meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 1790
  • Beğeniler 481 / 391
  • Ticaret 36, (%100)
Hocam yine dokturmus

ecarpar ecarpar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek bilişim ve e-ticaret uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 317
  • Beğeniler 23 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
Sonuç: Cahil ve 1 tl verip ertesi gün 1000000000000000 tl kazanmayı isteyen, yatırımcı..
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 04.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Yönetici
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ş** K**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1459 / 1458
  • Ticaret 135, (%100)
Aslında 1tl ile alınan domain ile 20 30 tl verilen domain arasında bir fark yok kayıt olarak verilen para değeri bu sadece burada domain seçerken dikkat edilmesi gereken bazı konular ve detaylar mevcut yoksa 3 tl domain alıp 100tl ye sattığımı hatırlıyorum ecarpar ama bu demek değilki her aldıgım domaini satacagım yada kazanacagım

ecarpar ecarpar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek bilişim ve e-ticaret uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 317
  • Beğeniler 23 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
Olay burada domain in ne kadar alındığı değilki, Beleşçi ve çabuk para kazanma peşinde olan zihniyet, 9$ lık domain e en az 10.000$ istenmesi nedir başka nasıl açıklanabilirki?
SizinWeb

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al