lostyazilim
tr.link

Düşen alan adlarını ne zaman alabiliriz ?

11 Mesajlar 3.752 Okunma
lstbozum
tr.link

rastbin rastbin sivasspor Kullanıcı
  • Üyelik 15.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 49 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar başlık pek açıklayıcı değil sanırım,sorum şu şekilde.Bi internet sitesinin domain süresi bitmiş siteye girdiğimde beni direkt olarak godaddy.com sitesine attı.Ben o domaini nasıl alabilirim.Bazı forumlarda araştırdım fakat pek açıklayıcı bulmadım.Biri demişki; açık arttırmaya kalır,diğeri; iki ay sonra boşa çıkar vs...Sizden gelen cevapları bekliyorum arkadaşlar şimdi den teşekkür ederim.

yiğido
wmaraci
reklam

freddie80 freddie80 teknoloji yazarı Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek mühendis
  • Mesajlar 252
  • Beğeniler 10 / 23
  • Ticaret 16, (%100)
yaklaşık 2 ay sonra düşüyor, standart bir düşme tarihi yok diye biliyorum. backorder sitelerinden takip edip açık arttırmaya çıkınca alabilirsin

ApranaX ApranaX E-ticaret Yöneticiliği Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek E-ticaret Yöneticiliği
  • Mesajlar 489
  • Beğeniler 77 / 76
  • Ticaret 0, (%0)
90 gün sonra.

ErhanCelikk ErhanCelikk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hosting Görevlisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 818
  • Beğeniler 141 / 178
  • Ticaret 3, (%100)
45 gün sonra düşüyor.
Firmadan firmaya farklılık da gösterebiliyor.

wmaraci
wmaraci

maxmajestic maxmajestic Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Gezi Yazarı, Veteriner Hekim,
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 75 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Kimi hosting şirketi boşta kalan domain namei açık artırma ile satıyor, Godaddy backorder için 20$ istiyor, ancak garantisi yok. Sizden önce başvuran varsa alan adı boşta kalınca normal tescil fiyatından veriyor, para iadesi yok. Ödeme başka bir backorder için kullanlabiliyor.

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Firmadan firmaya değişmiyor arkadaşlar sabit bir sistem var onun üzerinden işliyor . 9 Eylülde günü biten domain 27 kasım da düştü . Düşeceği gün akşam saat 21:00 22:30 arası düşüş gerçekleşiyor . Fakat takip ettim idare eder domainler bile firmalar tarafından anında alınıyor. Daha yüksek fiyata satılmaya çalışılıyor. Olmadığında ise geri düşüş de gerçekleşebiliyor. Ben bunu hiç bilmiyordum kimse söylememişti duymamıştım mesela kendim şahit oldum. Düştüğü anlarda elle sürekli almaya çalışıyordum fakat backorder yapıldı 21:57 de alındı , umudu kestim farklı bir domain aldım . Aradan 10 gün kadar geçti geçmedi bir de baktım o alınan domain boşta . Yok domain düşmemiştir de o zaman düşmüştür gibisinden lafa karışcaklara pending delete süresi 6 gün sürdü boşa çıktı heyete girdi anlamında birşeyler yazdı 2 gün sonra düşüş gerçekleşti ve sedodan satışa çıktı. Sonra tekrar düştü 10 günlük bir süre regli kaldı kayıtbilgileri de gizliydi canadada bir firmada görünüyordu. Reg tarihi düştüğü gün . Bitiş süresi de kasım 2013 görünüyordu . Fakat dediğim gibi 10 gün sonra düştü ve bu sefer hiç zorlanmadan aldım. Whois bilgilerinde pending delete yazıyorsa max 5 günü vardır whois bilgileri no watch falan yazıyorsa düşüme 48 saatten az vardır . Bir de sizin için değerliyse sakın ola benim gibi hataya düşüp elle almaya kalkmayın. Alamazsınız ederli domainleri. Yöncü domainabi gibi backorder yapanları kullanabilirsiniz (30 Lira ) . Açık artırma da yaşamazsınız en azından birazcık da olsa şansınız olur. Elle domain yakalamak , o domain azıcık bile değerliyse imkansız gibi bişey .

BiqBanq BiqBanq Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 392
  • Beğeniler 18 / 42
  • Ticaret 2, (%100)
Pek bilgim yok sadece bi yerde okumuştum örnek xx.com' bittiği günde 45 gündü yanlış hatırlamıyorsam geri alma süreci başlıyordu ardından ise bayağı bir müddette durma zamanı oluyordu o sırada eski sahibi geri alamıyordu.. öyle biliyorum galiba bittikden 5 6 ay sonra tekrar alına biliyordu... ( tabikide aklımda kalanbu kesin bilgi değil )

sametweb sametweb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek software developer
  • Konum ABD
  • Ad Soyad S** M**
  • Mesajlar 615
  • Beğeniler 52 / 196
  • Ticaret 1, (%100)
snapnames.com'a gir. domainini oradaki arama motorundan ara. sonuçlar gelecek. Order By Watch yazan tarihe bak. işte o domainin düşme tarihi. backorder ile snapnamesden alabilirsin bütçen varsa (69 dolar) yoksa arkadaşın dediği gibi yerli catcherlar ile çalışabilirsin. birisi domaine backorder koymadıysa büyük ihtimal alıyorlar.

React Dersleri YouTube Kanalı
https://www.youtube.com/c/reactdersleri

ganjvelo ganjvelo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 46 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 2 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
eğer siteye girdiğinde seni godaddy.com a attıysa,
godaddy.com da o siteyi domain satın alma kısmında aratıp durumunu öğrenebilirsin.

NurkanA NurkanA WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** A**
  • Mesajlar 31
  • Beğeniler 3 / 8
  • Ticaret 5, (%100)
ben de 70 gün diyeyim tam olsun... en az 1 en çok 3 ay içerisin de (30-90) düşme değişebilir.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al