lostyazilim

Film sitesi için domainim nasıl?

20 Mesajlar 2.239 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

kramper kramper <?php echo "hi world!" ?> Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Yazılım &amp; SEO
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 56 / 168
  • Ticaret 37, (%100)
Merhabalar,

Bir film izleme sitesi açmaya karar verdik, daha önceden kurmuş olduğumuz lisanslı temamızla beraber www.sinemaizlefilmizle.com u kurmuştuk fakat arada sorunlar çıktı ara vermek zorunda kalmıştık, şimdi acaba tekrar girişsek mi diye düşünüyoruz bu siteye, sizin genel olarak görüşünüz ne tema ve domain bakımından? Sizce akılda kalıcı mı? Bir webmaster olarak değil de ziyaretçi olarak gözlemlerseniz sevinirim.

wmaraci
reklam

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
sinemaizlefilmizlehaydiizledurmaizlehepbiziizle.com dan ziyade şöyle orjinal bi isim bulsanız marka olsanız. Çok eskiden cinerazzi.com vardı film sitelerinin ilk çıktığı vakitler herkes oraya takılırdı sonra adam kapattı gitti domaini kapamadım elin gavurları kaptı ama isim öyle bi tutmuştuki yıllar sonra bile hala arada yoklarım ne alemde diye :D . temasıda filmizlesene.com.tr teması gibiydi.

• Üyelik 29.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 56 / 168
  • Ticaret 37, (%100)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

sinemaizlefilmizlehaydiizledurmaizlehepbiziizle.com dan ziyade şöyle orjinal bi isim bulsanız marka olsanız. Çok eskiden cinerazzi.com vardı film sitelerinin ilk çıktığı vakitler herkes oraya takılırdı sonra adam kapattı gitti domaini kapamadım elin gavurları kaptı ama isim öyle bi tutmuştuki yıllar sonra bile hala arada yoklarım ne alemde diye :D . temasıda filmizlesene.com.tr teması gibiydi.

Teması ozmovie zatende domain o kadar mı kötü hocam ya :)

nettebilgi nettebilgi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek grafiker
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1454
  • Beğeniler 254 / 430
  • Ticaret 8, (%100)
Google de film izle diye arat baştan sona kadar hepsi ozmovie teması yada keremiya teması. copy paste copy paste nereye kadar :D

wmaraci
wmaraci

Smyrna35 Smyrna35 Web Programming Telefon Onaysız
  • Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Web Programcılığı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 118 / 183
  • Ticaret 16, (%100)
Merhaba,
Alan adınız biraz uzun ama avantaj olarak keyword domain diyebiliriz.
Arama motorlarında "xx film izle" , "xx sinema izle" gibi kelimelerde biraz avantajınız olabilir.Tabiki bu kelimelerin rekabet oranı yüksek ne kadar alan adında geçsede çaba gerekicektir.

• Üyelik 29.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 56 / 168
  • Ticaret 37, (%100)

nettebilgi adlı üyeden alıntı

Google de film izle diye arat baştan sona kadar hepsi ozmovie teması yada keremiya teması. copy paste copy paste nereye kadar :D

Yok ya o kadarda değil :D ama evet çoğunluk öyle

Smyrna35 adlı üyeden alıntı

Merhaba,
Alan adınız biraz uzun ama avantaj olarak keyword domain diyebiliriz.
Arama motorlarında "xx film izle" , "xx sinema izle" gibi kelimelerde biraz avantajınız olabilir.Tabiki bu kelimelerin rekabet oranı yüksek ne kadar alan adında geçsede çaba gerekicektir.

Evet zaten keyword için reglemiştim düştüğü an reglemiştim çok iyi diye ama markalık gibi değil pek ve bildiğimiz gibi en iyiler hep marka ve kaliteden en iyi oluyorlar dizimag vs. gibi

• Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 118 / 183
  • Ticaret 16, (%100)

kramper adlı üyeden alıntı

Yok ya o kadarda değil :D ama evet çoğunluk öyle

Evet zaten keyword için reglemiştim düştüğü an reglemiştim çok iyi diye ama markalık gibi değil pek ve bildiğimiz gibi en iyiler hep marka ve kaliteden en iyi oluyorlar dizimag vs. gibi

Evet dediğiniz gibi marka domain olması popularite için iyi bir avantaj olabiliyor.
Ama bir çok film/dizi sitelerinde pek marka ruhu yok diye düşünüyorum.
Örnek verecek olursak yabancidiziizle.com vardı dizimagtan sonra popüler olan bir site pek marka bir domain olmamasına rağmen baya rağbet görmüştü çünkü insanlar alan adından daha çok hizmete bakıyor bana göre.
Eğer diğer sitelerden farkın olucaksa bu alan adı ile iyi yerlere gelebilirsin.

• Üyelik 29.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 1197
  • Beğeniler 56 / 168
  • Ticaret 37, (%100)

Smyrna35 adlı üyeden alıntı

Evet dediğiniz gibi marka domain olması popularite için iyi bir avantaj olabiliyor.
Ama bir çok film/dizi sitelerinde pek marka ruhu yok diye düşünüyorum.
Örnek verecek olursak yabancidiziizle.com vardı dizimagtan sonra popüler olan bir site pek marka bir domain olmamasına rağmen baya rağbet görmüştü çünkü insanlar alan adından daha çok hizmete bakıyor bana göre.
Eğer diğer sitelerden farkın olucaksa bu alan adı ile iyi yerlere gelebilirsin.

Evet haklısınız fakat yabancidiziizle tamı tamına bir key word ve akılda kalıcı olduğu için hem markalık hemde key word idi benim düşüncem böyle benim domainim de filmizle.com olsaydı aynı şekilde hem jenerik hemde keyword olurdu bence.

Bunun yanında sonuçta bir film izleme sitesi ne gibi bir yenilik özgünlük yaparım bilemiyorum, fikriniz var ise şu an aklınıza gelen pm atabilir misiniz lütfen?

• Üyelik 27.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 118 / 183
  • Ticaret 16, (%100)

kramper adlı üyeden alıntı

Evet haklısınız fakat yabancidiziizle tamı tamına bir key word ve akılda kalıcı olduğu için hem markalık hemde key word idi benim düşüncem böyle benim domainim de filmizle.com olsaydı aynı şekilde hem jenerik hemde keyword olurdu bence.

Bunun yanında sonuçta bir film izleme sitesi ne gibi bir yenilik özgünlük yaparım bilemiyorum, fikriniz var ise şu an aklınıza gelen pm atabilir misiniz lütfen?

Dediğiniz doğru sizin alan adınız diğerlerine göre uzun ve jeneriklikten öte bir alan adı.
Bunun için ya yeni bir alan adı tercih edilir ya da bununla değişik fikirler üretip kendini belli edersin.
Fikir olarak:
Çeviri istekleri alabilirsin, rastgele film seçenlere tür-tarih vs. gibi seçenekler sunup isteğine yakın rastgele film seçtirebilirsin, bazı film siteleri gibi abartılı reklam koymazsan kullanıcılar olarak siten sevilir vs. fikirler üretebilirsin.En önemlisi tasarımın önemliliği video kısmını ön plana çıkaran, size özel olan, sade ve kullanılabilirliği iyi olan bir tasarım seçmeniz sizin lehinize olacaktır.

psdturkey psdturkey psdturkey.blogspot.com Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** C**
  • Mesajlar 25
  • Beğeniler 3 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
artık böyle isim moda oldu filmizle sinema izle :) farklı ve yaratıcı olabilirdiniz

ozancan217@gmail.com
Banner - Logo - Rank ve diğer grafik hizmetleri için PM atabilirsiniz
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al