FriedeKind adlı üyeden alıntı
arkadaşlar neden bahsediyorsunuz siz ben gelmişim asd markasını parasını basmışım tescil etmişim asd.com.tr alanadını almışım ama başkası gelecek asd.com açacak benim adımla prim yapacak eeee nerde benim markaya harcadığım para boşuna mı marka tescili yaptım ben keriz miyim o zaman bende marka tescili yapmadan asd.com alırdım param battı mı bana
bilmeden konuşanlar var marka hakları kime aitse elinizden alabilir domaini mahkemeye vererek sonuçta marka hakları marka sahibine aittir.bu durumlarda en mantıklı yol marka hakları kimdeyse o kişiyle uzlaşmaktır.
Bu şekilde düşünüp sadece o amaç için aldıysanız evet kerizsiniz.
Alan adları uluslar arası kurallar çerçevesinde aksi belirtilmedi ise ilk gelen alır mantığı ile kiralanırlar. Dünya da sizin markanızı kullanan binlerce başka marka veya birey yer alabilir. Hangisi alan adını daha önce aldı ise paşa paşa kullanmaya devam eder. Hiç bir mahkeme alan adını o kişi / kurumdan alıp karşı tarafa veremediği gibi erişime de engelleyemez. Siz de com boşken .com.tr için marka tescline harcadığınız paranın zararı, bu düşünce ile açtığınız dava masrafları ile köşenize çekilir sinir sinir oturur başka da bir halt yapamazsınız.
Marka Telif Hakkı: Belirtilmiş markanın, belirtilmiş sektörde ve belirtilmiş sekil ve içerik ile birey veya kuruma atanmasıdır.
Markanıza bir saldırı olmadığı sürece, aynı isim, eş değer ürünü başkalarının yapmasına engel olamazsınız. Örneğin coca cola gizli içerikle kola üretir, benzerini de pepsi markası ile başka kurum üretir. Her ne kadar kolanın telif hakkı coca cola gibi görünse de içerikte yer alan değişiklikler sebebiyle marka hakkı geçersiz kılınmış olur. Yine örneğin: Bimeks markası kayıt edilmiş bir teknoloji marketi iken aynı isimle bir kağıt ve dış yatırım ticareti ticaret hayatına devam etmektedir.
Marka hakkını satın almış olmanız demek: o ürün, içerik ve sektör de tekel olabileceğiniz anlamına gelmez.