FriedeKind adlı üyeden alıntı

arkadaşlar neden bahsediyorsunuz siz ben gelmişim asd markasını parasını basmışım tescil etmişim asd.com.tr alanadını almışım ama başkası gelecek asd.com açacak benim adımla prim yapacak eeee nerde benim markaya harcadığım para boşuna mı marka tescili yaptım ben keriz miyim o zaman bende marka tescili yapmadan asd.com alırdım param battı mı bana

bilmeden konuşanlar var marka hakları kime aitse elinizden alabilir domaini mahkemeye vererek sonuçta marka hakları marka sahibine aittir.bu durumlarda en mantıklı yol marka hakları kimdeyse o kişiyle uzlaşmaktır.


Öncelikle bilmeden konuşanlardan değilim daha önce yaşadığım için söylüyorum. Eğer alan adı com.tr değilse yani mesela sekerci.com bende sekerci.com.tr sekerci patentini almış bir firmada hiç bişey yapamaz domaini alamaz. İlk gelen alır prensibi geçerlidir. Ta ki sen sekerci.com da o firmaya zarar verecek birşeyler yapana kadar. Ancak herhangi bir propaganda,adult içerik v.s yapmadığın sürece.
Aynı şey başıma geldi biliyorum ve o markanın com uzantısı hala bende.
Firma sahibi beni aradı kardeşim bu site bizim hakkımız biz dünyanın yatırımıını yaptık Çinde şirket kurduk yok şunu yaptık yok bunu yaptık dedi. Bende dedim 2000$ verin site sizin olsun dedim mahkemeye vereceklerdi bende dedim verin. Araştırdım çünkü açıkları durumları. Sonuç olarak domain 3.5 yıldır bende. Çok büyük bir marka olmadığı zaman nike,puma,vakko v.s sıkıntı olmaz onda da olmaz ama o adamlar bir şekilde kılıfına uyduruyolar.

Ama aldığınız domaini kesinlikle kötüye kullanmayın üstüne çok verirsiniz benden söylemesi :)