hocam ilgi ve alakanız için gerçekten ayrı bir teşekürrümü sunuyorum haklısınız çok ama çok büyük bir istek ile açtığım film sitesinden soğudum ki üstüne üstelik maddi durgunlukta başkoyunca çareyi elimdekileri değerlendirmekte buldum bayada emek harcamışımdır site için ama gerçkten yapacak bişey yok ALLAH yar ve yardımcımız olsun :)
ADSL Türkiye'de ilk çıktığı dönemde ben film upload ediyordum. Düşün 256 kbps ile 700 MB civarı bir film upload etmek ne demek =) Şimdi standart 8 mbps ve 700 MB'lik bir film maksimum 2 saatte upload ediliyor. 700 MB'lik filmi 100 MB'lik partlara bölüyorduk. Aynı anda birden fazla gönderim yada sıralama yapamıyorduk. O yüzden 2 saatte bir uyanıp, yeni partı ekleyip, 2 saat sonra tekrar uyanmak üzere yatıyorduk. Manyaktık kısacası =)
Bağlantı hızı mbps'lere ulaştığında bende film download sitesi açtım. 2.000 'e yakın filmi tek başıma upload ettim. Günde en az 5 film upload ediyordum. Bu filmler daha fazla indirilsin ve daha fazla para kazanalım diyede günde 4 saati bu filmleri dağıtmak için harcıyordum. Günde 8 saat uğraşarak, Hosting masrafını çıkardığın zaman ayda elime geçen para 100 lira civarıydı. =)
Sonra SOPA yasasının çıkma muhabbeti, megaupload'ın sahibinin hapis muhabbeti bütün paylaşım sitelerinin bütün illegal hesapları kapatmasına neden oldu. 2 yıllık emek, Terabyte'larca upload, uykusuz geceler bir günde çöpe gitti. O günden sonra bir daha film işinin yanından bile geçmiyorum.
Senin sitenin gelir modeli ancak reklam olabilir. İçerik illegal olduğu için Adsense tarzında kaliteli bir site bulamazsın, bulsan tam ödeme zamanında hesabını kapatırlar, parayı cebe atarlar. Kalitesizler de para vermez.
Senin siteni iki kişi alır:
1. Bu işlere meraklı olan kişiler.
2. Legal bir film sitesi olup, senin siteni alarak kendi sitesinin reklamını yapmak isteyenler.
Dediğim gibi. Siteni büyük web master sitelerinde açık arttırmaya çıkar. Başlangıç 100 TL de ve 2 hafta süre ver. Ben alıcısının çıkacağına inanıyorum ;)