-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / K
-
Meslek
Genel olarak makaleci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Benzer durumda olan 3 sitem var, yardımcı olmaya çalışayım:
Baştan söyleyeyim sitelerin 3'ü de istediğim yere gelmedi, ve en yenisi 1 yıl 10 aylık.
Bir tanesinin .com'u boşaldı, 1 ay kadar onu aldım, ama şimdi de yeni site kurmaya zamanım yok belki yönlendirme yapabilirim.
Somut bir örnek vermek istersem: saç bakımı ile ilgili bir sitem var, 2 yıl 2 aylık. .net uzantılı.
Aldığım günden beri biliyorum ki .com'u var; ama o zaman ben de siteler konusunda kendimi çok geliştirmiş değildim, SEO'dan anlamazdım. Sitem tutmadı. Kapattım. 6-7 ay kapalı kaldı sitenin tüm verilerini sildirdim, ama domaini düşmedi, yeniledim. 2 ay kadar önce geri açtım. Daha yeni yeni hit gelmeye başladı.
Dün dedim ki emsalimiz ne durumda .com uzantılı olan arkadaş :) 8 yıl 3 aylık o site...
.com'un .net'ten bir farkı olmadığını söyleyen arkadaşlarla bu konuda çok tartıştık, .com her zaman candır; neden derseniz, en basit örnek:
Cep telefonumuzda, bir adres yazarken, bir www. vardır, bir de .com, sadece site adını yazarsınız adrese... Umarım anlaşılmıştır; hı gen.tr de tutar, ama iyi SEO gerektirir; küçük projeler için ise SEO paketi alarak para harcamayı gereksiz buluyorum.
Uzun oldu ama, umarım yardımcı olur.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web tasarım
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
.net network anlamından geldiği için bazı siteler kullanmaz. ama internetle alakası olan bütün siteler .net i alır. örnek isimtescil.net
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Finans
-
-
Ad Soyad
G** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Aynı ikilemi bende yaşıyorum. net uzantılı bir sitenin sadece tek bir sıkıntısı olacağını düşünüyorum. Ziyaretçiler google'a sadece site ismini yazarak arama yaptıklarında muhtemelen net uzantılı sonuçlar dolayısıyla da sitemiz gerilerde kalacaktır. Ayrıca ilk sıradaki com uzantılı siteler pasifse siteyi ziyaret eden kullanıcı uzantıya dikkat etmeden " reklam yapıyorlar ancak siteleri düzgün çalışmıyor" fikrine kapılabilir diye düşünüyorum.
Tek çekincem bu.....
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.benzersizyemektarifleri.blogspot.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
web sitesi
-
-
Ad Soyad
İ** B**
-
-
-
Ticaret
36, (%100)
Bende net uzantili site sahibiyim ilk baslarda sitenin ismini yaziyordum bana bunumu demek istediniz diye .com uzantili alan adini one cikariyordu yada arama yaptigimda en onde .com uzantili rakibim oluyordu yaklasik 3 aydir duzenli yazi girip guncel tutunca one gectim artik .com uzantili site benim sitenin arkasinda cikmaya basladi .com uzantili site varsa sizi cok ugrastiracaktir sitenizi guncel tutarsaniz gerisi gelir
1 kişi bu mesajı beğendi.