Almina adlı üyeden alıntı

Benzer durumda olan 3 sitem var, yardımcı olmaya çalışayım:
Baştan söyleyeyim sitelerin 3'ü de istediğim yere gelmedi, ve en yenisi 1 yıl 10 aylık.
Bir tanesinin .com'u boşaldı, 1 ay kadar onu aldım, ama şimdi de yeni site kurmaya zamanım yok belki yönlendirme yapabilirim.
Somut bir örnek vermek istersem: saç bakımı ile ilgili bir sitem var, 2 yıl 2 aylık. .net uzantılı.
Aldığım günden beri biliyorum ki .com'u var; ama o zaman ben de siteler konusunda kendimi çok geliştirmiş değildim, SEO'dan anlamazdım. Sitem tutmadı. Kapattım. 6-7 ay kapalı kaldı sitenin tüm verilerini sildirdim, ama domaini düşmedi, yeniledim. 2 ay kadar önce geri açtım. Daha yeni yeni hit gelmeye başladı.
Dün dedim ki emsalimiz ne durumda .com uzantılı olan arkadaş :) 8 yıl 3 aylık o site...
.com'un .net'ten bir farkı olmadığını söyleyen arkadaşlarla bu konuda çok tartıştık, .com her zaman candır; neden derseniz, en basit örnek:
Cep telefonumuzda, bir adres yazarken, bir www. vardır, bir de .com, sadece site adını yazarsınız adrese... Umarım anlaşılmıştır; hı gen.tr de tutar, ama iyi SEO gerektirir; küçük projeler için ise SEO paketi alarak para harcamayı gereksiz buluyorum.
Uzun oldu ama, umarım yardımcı olur.

Arkadaş çok iyi açıklamış tebrikler..