lostyazilim
tr.link

.Pro domain Nedir? Necidir ? Kimlerdendir ?

33 Mesajlar 8.703 Okunma
lstbozum
tr.link

Gaspard Gaspard WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar normalde makalemi 2 hafta öncesinde yazmıştım blogumda,fakat wmaracina 3 gün önce üye oldugum için şimdi paylaşıyorum :)

Arkadaşlar merhabalar, bu yazımda .pro domainleri inceledim ve sizin için yararlı bir makale oluşturmaya çalıştım..

İlk önce şunu söylemek isterim ki .pro domainler projesi olan veya jenerik domain bulamayanlar için müthiş bir fırsattır.Bu domainlerin 1-2 yıl öncesine kadar yıllık kayıtı 49 dolar civarındaydı, fakat Türkiye'de ve tüm dünya da yapılan yeni domain düzenlemesi ile .pro domain'in de fiyatı müthiş derecede düştü, şu an ki fiyatı 6.99 TL civarında.Ancak bu fiyat sizi yanıltmasın,bu domain ileride bir çok kişiye proje kaynagı olacak gibi duruyor.Türkiye de .pro domaininin tanınmasını sanırım haber.pro gerçekleştirdi.Forumlarda okuduguma göre bu haber sitesi'de 1-2 yıldır aktif yani sitenin sahibi de 49 dolar ile domainini reglemiş.

.Pro Domaini Hangi Alanlarda Kullanmalıyız?

Bu domain hertürlü işte kullanılabilir, fakat .pro denince insanların aklına yabancılar dahil, "program" kelimesi gelmektedir.Bir adet .pro domain ile harika bir program indirme sitesi,program paylaşım sitesi kurabilirsiniz.

.Pro domain alırsam Google'a nasıl bir etkim olur?

Şunu fark ettim ki insanlar .com - .net - .org gibi domainlerden başka domain almıyorlar, sebebi ise Google tarafından seo'ya etkisi daha çok oluyormuş.Fakat yıllardır takip ettigim kadarıyla Google'da sıralamanın alan adı ile alakası yok.Atıyorum birisi program indirmek istiyor ve Google'a "program indir" yazıyor ve bakıyoruz ki 1. sırada programindir.es gibi bi domain var, 2.sırada ise programmm.com gibi bi domain var, yani önemli olan domainin içindeki kelimelerdir, Google bunu önemser, programmm.com gibi bi domainle Google da yükselmek çok zordur :) dedidigim örnegi Google'a "ingilizce" yazarak deneyebilirsiniz. 1.sırada ingilizce.tk bulunmaktadır.

.Pro alan adının ilerdeki fiyatı nedir ?

Bence bu tür domainlerin gelecegi çok iyi, çok fazla degil 2-3 yıl sonra en az .com domaini kadar edecegini hatta .com u geçebilecegini düşünmekteyim.İnsanlar .pro domainlerine warez paylaşım siteleri,program indirme siteleri, program tanıtım siteleri kuracak ve tüm dünya çapında bu alan adı çok kısa sürede ünlenecek gibi.

Makalemin sonuna geldim sevgiyle kalın...ha bide .com candır :)

ALINTIDIR : http://bloglayanadam.blogspot.com/2012/08/pro-domain-nedir-kimlerdendir-necidir.html
MehmetAliATLI EmirhanErgul

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

deeprock2 deeprock2 runApp Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mobil ve Web Geliştirme
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad F** M**
  • Mesajlar 1100
  • Beğeniler 271 / 270
  • Ticaret 12, (%100)
Program olarak akla geleceğini hiç aklımdan geçirmemiştim. Değişik bir görüş okudum sayenizde.Teşekkürler;
".pro" deyince aklıma profesyonel gelmişti. Aynen de bu anlamda açılmış bir uzantıdır. Fakat, proje olarak da düşünenler var.
melankolia GsliKahraman

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

deeprock2 adlı üyeden alıntı

Program olarak akla geleceğini hiç aklımdan geçirmemiştim. Değişik bir görüş okudum sayenizde.Teşekkürler;
".pro" deyince aklıma profesyonel gelmişti. Aynen de bu anlamda açılmış bir uzantıdır. Fakat, proje olarak da düşünenler var.

okudugun için asıl ben teşekkür ederim dostum, aslında bende profesyonel diye düşünüyordum fakat aklıma müthiş domainler geldi, en basitinden şu anda bile boşta olan katilimsiz.pro :) tam bir katılımsız program paylaşma sitesi olabilir. gayet de jenerik :) isteyenler regleyedebilir hala boş :D

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Benim elimde
kolay.pro
fenveteknoloji.pro
androidhaber.pro var. Hadi hayırlısı bakalım ben satmak için aldım. :)

wmaraci
wmaraci

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
.pro profesyonel kelimesinin kısaltmasından gelir....

• Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

MstDrsn adlı üyeden alıntı

Benim elimde
kolay.pro
fenveteknoloji.pro
androidhaber.pro var. Hadi hayırlısı bakalım ben satmak için aldım. :)

hocam dedigim gibi 1 ay sonra .pro domainler patlama yapacak, şu an yatırım için en dogru kararı verip .pro domain almışsınız :) ayrıca domainlerinizde gayet güzel :)

Ek Olarak:

burakisci adlı üyeden alıntı

.pro profesyonel kelimesinin kısaltmasından gelir....

dostum onu biliyoruz da işte şu anda bunu bilmeyenlerin (yani internetin %98 i ) aklına program geliyor. Bunu forumlarda dolaşıp sordum sadece bi kaç kişi profesyonel dedi onlarda hostcu arkadaşlardı :D

MstDrsn MstDrsn Yine Yeni Yeniden Kullanıcı
  • Üyelik 15.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1872
  • Beğeniler 188 / 361
  • Ticaret 15, (%100)
Umarım dediğin gibi patlama yapar da biz de tanesini 200-300 TL den satarız :D :D Şaka bir yana .com ve .net saçma domainler bile 500 TL den başlıyor.

GsliKahraman GsliKahraman Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 15.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci :)
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 761 / 199
  • Ticaret 2, (%100)
değerlenecekse yatırım yapmak gerekir aslında..
Geçenlerde whoiste baya jenerikler bulmuştum .pro :)

• Üyelik 16.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 46
  • Beğeniler 0 / 12
  • Ticaret 0, (%0)

MstDrsn adlı üyeden alıntı

Umarım dediğin gibi patlama yapar da biz de tanesini 200-300 TL den satarız :D :D Şaka bir yana .com ve .net saçma domainler bile 500 TL den başlıyor.

valla öyle :D şimdi para bulmaya çalışıyorum katilimsiz.pro yu regleyen olmadı ben reglicem :D

ayrıca isteyene şimdi gördüm gizli.pro var :) daha fazla jenerik isteyenler buraya yazabilir hepsini tarıyorum şimdi

Ek Olarak:

GsliKahraman adlı üyeden alıntı

değerlenecekse yatırım yapmak gerekir aslında..
Geçenlerde whoiste baya jenerikler bulmuştum .pro :)

yani %100 degerlenecek ama ilk başta çok fazla para etmeyecekler, 1-2 yıl geçtikten sonra .pro domain reglemeyek isteyenler bir bakacaklar ki domainler reglenmiş bile :) işte o zaman asıl patlama olacak.

ozgr11 ozgr11 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 3 / 10
  • Ticaret 4, (%100)
1 ay sonra pro domainler patlama yapacak demişsiniz fakat bence bu konuda yanılıyorsunuz. En az 1-2 senesi var bunun.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al