-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Muhasebe
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Geçenlerde bir .pro satış konusu açmıştım. Abarttığım söylendi fiyatta. Neyse google kardeş domain uzantısına değil aslına bakıyor. Uzantı her ne olursa olsun yeterki çalışma yapılsın, her uzantı istediği yere gelir. Dediğim gibi sadece çalışmadan ibaret.
Beğendim yazınızı başarılar. 1 yıl 2 yıl farketmez. Bu uzantı bir gün tutacak. Sebebi ise bir gün elinde binlerce domaini bulunan kişilerin ölecek olması :D
🔒 http://mcmyazilim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
SEO Strateji Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
.pro uzantısının sadece profesyonel kuruluşların (corporation gibi) firmalarda daha çok işe yarayacağını, konusunda uzman alanların ve bu tür (holding gibi düşünün) uzantılarına ait olması gereken ve "com.tr" domain adresinden sonra tercih edilebilir bir uzantı olduğunu söylemek istiyorum açıkçası.
Farklı konularda bir şeye yarayacağını sanmıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
bildiğim kadarıyla .pro domain şuanda 1 yıllık indirimde. önceden 200-300$ civarında olduğunu duymuştum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yalnız google'da google.pro'yu hemen almış :D
ehliblog
Yeni adres: Teknojest
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
mühendis
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%97)
ben pro nun project olarak piyasaya sürüldüğünü düşünüyordum
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
.pro uzantısı 2008 Eylül'ünden beri ICANN aracılığı ile herkes tarafından tescil edilebilir durumda. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen hala binlerce dolara satılan .pro alanadları göremiyoruz, birkaç alanadı firmasının bir ay için indirim yapması da yakın gelecek için bu durumu pek değiştirmeyecektir. .pro uzantısından haberdar olmayan birçok kişi bu indirimler sayesinde öğrendi ancak yine de bahsettiğiniz derecede bir popülerlik için çok daha fazla zaman olduğunu düşünüyorum
Ek bilgi: .pro professional'ın kısaltmasıdır. 2005 yılı civarında sadece bazı avrupa ülkelerindeki avukat, mühendis gibi kişilerin yada kurumların tescil etmesinde izin verilmiştir ancak 2008 civarında belgesiz olarak herkesin tesciline açılmıştır.
Özellikle oyunlar için çok iyi bir uzantı aslına bakacak olursak; csgo.pro, l4d2.pro, cod.pro aoe.pro vs.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Seo Uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **