lostyazilim
tr.link

Proje alan adı iş yapar mı?

17 Mesajlar 2.327 Okunma
lstbozum
tr.link

chemistrap chemistrap WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Seyyah-ı Avare
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 253
  • Beğeniler 20 / 67
  • Ticaret 2, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

Ha, projenin ismi değişir demişsin, genelde değişmez. Çünkü daha proje çizilirken reklam videoları da yapılır, yayınlanır. Capricegold mesela daha ortada inşaat yok, reklamlarda binalar yükseliyor. Sanal çizimlerle satış yaptılar..

Rakamları hatırlamıyorum afâki rakamlarla konuşuyorum şuanda ama çocuğun istediği domain için 10 bin TL ise adamların proje ismini değiştirelim fikrinden sonra yaptıkları tüm değişiklikler sonucu oluşan maliyet 30 bin TL,olmuş.
Bu biraz uç örnek evet ama demek istediğim artık domain işinde ben ileriyi göremiyorum.

wmaraci
reklam

truyka83 truyka83 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 1, (%100)

JackkerL adlı üyeden alıntı

bende bir örnek vereyim, bu projenin içinde olan uyanıklar domainleri satın alıp dışarıdan biriymiş gibi satanlarda var. iki üç sene önce biri bana domaini sana devr edicem sende onlara devr edeceksin diye teklif etmişti, bende 5 tl'me bakarım :)

Ha, projenin ismi değişir demişsin, genelde değişmez. Çünkü daha proje çizilirken reklam videoları da yapılır, yayınlanır. Capricegold mesela daha ortada inşaat yok, reklamlarda binalar yükseliyor. Sanal çizimlerle satış yaptılar..

En son ihtimal olarak da, bu uyanık domaini kapanlarda genelde çalışanlar oluyor ve adamın işi projenin internet'de ki profilini yönetmek. Facebook twitter hesapları vs. Adam projenin başında zaten almış alıyor.

Hadi son bi sonuca daha bağlayayım :) Elinden çıkarmana bakma, kimse almaz bunları. Bekle olurda amacına ulaşırsan sat adamlara. Yok baktın elinde patladı, aynı o adamlar gibi site yap, projeyi falan tanıt ne biliyim artık proje neyse. Biraz hit kazanır en azından.. Kimse almaz bu domainleri proje sahipleri dışında

Görüşünüz için sağolun. Lakin benim projeyle alakam yok. Eğitim sektöründeyim ben. zaten bu alana adlarını alsa alsa bu konu ile ilgili projesi olan şirketler alabilir. Proje bittikten sonra tekne turları, sandal turları, lokantalar vs. gibi projesi olan pek çok firma olabilir. Bunlar için bir ihtimal işe yarayabilir.

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)
Bencede adamlar bu domaini almazlar. Çünkü aylarca televizyonda reklamları çıkacak ve altında kendi web adreslerini yayınlayacaklar. Büyük ihtimalde farklı bir adresle com.tr uzantısını alacaklar. Sen ne kadar projenin isminin aynısını alsanda, gerçek web adresini televizyonlarda reklamlardan hergün milyonlarca kişi görecek, okuyacak. Umurlarında olmaz yani. Ha sende şöyle bi **************lık hissi sezmişlerse, eğer sen web sayfasından kredi kartıyla falan ön ödeme gibi paralar falan almaya başlarsan insanlardan o zaman tepene binerler :D

• Üyelik 25.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 1, (%100)

Mehmet ARIK adlı üyeden alıntı

Bencede adamlar bu domaini almazlar. Çünkü aylarca televizyonda reklamları çıkacak ve altında kendi web adreslerini yayınlayacaklar. Büyük ihtimalde farklı bir adresle com.tr uzantısını alacaklar. Sen ne kadar projenin isminin aynısını alsanda, gerçek web adresini televizyonlarda reklamlardan hergün milyonlarca kişi görecek, okuyacak. Umurlarında olmaz yani. Ha sende şöyle bi **************lık hissi sezmişlerse, eğer sen web sayfasından kredi kartıyla falan ön ödeme gibi paralar falan almaya başlarsan insanlardan o zaman tepene binerler :D

Hayatta aklıma gelmeyecek şeyler yazıyorsunuz ya şaşıyorum.:) Neyse görüşlere saygım sonsuz.

wmaraci
wmaraci

MehmetARIK MehmetARIK Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 626
  • Beğeniler 13 / 260
  • Ticaret 2, (%100)

truyka83 adlı üyeden alıntı

Hayatta aklıma gelmeyecek şeyler yazıyorsunuz ya şaşıyorum.:) Neyse görüşlere saygım sonsuz.

Sonuçta buda işin farklı bi boyutu :)

fatih83 fatih83 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Avusturya
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 232
  • Beğeniler 48 / 65
  • Ticaret 18, (%100)
Böyle proje yapanlar genelde domainleri önceden alır, terş köşe yapan bir domainle karşımıza çıkabilirler.

• Üyelik 25.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek öğretmen
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 91
  • Beğeniler 7 / 5
  • Ticaret 1, (%100)
hocam proje filmini yapan reklamını yapan herhalde düşünmüştür alan adını almayı da. Zaten tuzlaviaportmarine.com felan dolu. ben yatırımımı belki bu bölgede konut yapılır belki restaurant yapılır diye aldım. Ya da tur gibi. İlerde değerlenir belki diye. Hepimizde biliyoruz ki alakasız domainler iyi reklam yapıldığında ya da kaliteli içerik girildiğinde nerelere gidiyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al