lostyazilim
tr.link

Sizce Yeni Alan Adım Nasıl? "Hiphoplife"

30 Mesajlar 3.651 Okunma
acebozum
tr.link

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

tevfikaktunc adlı üyeden alıntı

Sizin domain bilginiz olabilir, lakin bende 2006 yılından bu zamana kadar girmediğim sektörde site kalmadı. Eğer alınır ise bu domain eyvallah siz haklıymışınız derim özür dilerim, lakin alınmaz ise bende sizden şunu istiyorum; hiç bir yerde bilmiş konuşmayın?

Kolay gelsin.

Sabahtan beri sedo yaziyormusuz kafa kalmadi bugun.

http://wmaraci.com/forum/alan-adi-bilgi-alisverisi/wipo-hakkinda-detayli-aciklama-marka-domain-almak-sonrasi-202322.html

Konuyu inceleyin

wmaraci
reklam

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
yöneticilerine hangi konuda mail attınız?
FilmleriTV

kişi bu mesajı beğendi.

---

WPD WPD Wordpress Geliştiricisi Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 38 / 57
  • Ticaret 2, (%100)
Bence gayet iyi bir alan adı ama içini doldurmak lazım tabi kullanacaksanız :)

ssimsek.net

Tevfik Tevfik tevfik.org Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3627
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)

kalemdir adlı üyeden alıntı

yöneticilerine hangi konuda mail attınız?

Sitelerinden içerik alınmayacağına dair mail attım ve footer kısmında ise belirteceğimi söyledim. Bence bu olay çok uzadı, defalarca diyorum marka tescili var diye alan adına karışamaz. İçerik kopya olur ise karışabilir.

WPD adlı üyeden alıntı

Bence gayet iyi bir alan adı ama içini doldurmak lazım tabi kullanacaksanız :)

Sağ olun, bugün yarın en geç kuruluma geçerim.

kişisel bloğ • tevfik.org
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

Sitelerinden içerik alınmayacağına dair mail attım ve footer kısmında ise belirteceğimi söyledim. Bence bu olay çok uzadı, defalarca diyorum marka tescili var diye alan adına karışamaz. İçerik kopya olur ise karışabilir.

Sağ olun, bugün yarın en geç kuruluma geçerim.

Yahu bir insan bilmediği konuda neden bu kadar ısrar eder anlamıyorum:D
Neyse kardeşim sen takıl kafana göre. Biz ne kadar makale yazsak da konuyla ilgili boşunaymış demek ki.

• Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3627
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Yahu bir insan bilmediği konuda neden bu kadar ısrar eder anlamıyorum:D
Neyse kardeşim sen takıl kafana göre. Biz ne kadar makale yazsak da konuyla ilgili boşunaymış demek ki.

O ego bulunduğun mekana fazla gelmiyor mu?

Senin burada domaini eleştirme hakkın var iyi/kötü - ukalalık yapmaya hakkın yok. Buna emin ol hiç düşünemediğin kadar çok sanal ortamda işe girmişimdir, bu nedenle ukalalığa gerek yok.

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum, benden küçük insanların bana "kardeşim, hocam, dostum vb." şekilde hitaplarından hoşlanmıyorum. Ve bilmiş insan şunu da belirtmek istiyorum, eleştiri yapacaksan tecrüben olmalıdır.

• Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

O ego bulunduğun mekana fazla gelmiyor mu?

Senin burada domaini eleştirme hakkın var iyi/kötü - ukalalık yapmaya hakkın yok. Buna emin ol hiç düşünemediğin kadar çok sanal ortamda işe girmişimdir, bu nedenle ukalalığa gerek yok.

Bu arada şunu da belirtmek istiyorum, benden küçük insanların bana "kardeşim, hocam, dostum vb." şekilde hitaplarından hoşlanmıyorum. Ve bilmiş insan şunu da belirtmek istiyorum, eleştiri yapacaksan tecrüben olmalıdır.

Öncelikle eleştiri yapmadığımı, bilmediğiniz konuyu aydınlatmak için yorum yazdığımın farkına varın. Sanal ortamda işe girmekle bahsettiğimiz konunun hiçbir alakası yok. Wipo, marka domain kavramı hakkında çok okudum davaları inceledim.

Bakın size daha basit anlatmaya çalışayım.

Siz "Rock Zamanı" diye bir marka seçiyorsunuz, marka tescilini yaptırıyorsunuz. Ardından bir uyanık geliyor sizin markalaştırmak için binlerce lira harcadığınız alan adıyla aynı isimde bir site açıyor ve sizinle aynı alanda yayın yapmaya başlıyor. Sizin markanızın kendi hitini sitesine çekiyor. Bu sizce etik midir? Buna cevabınız etikse hiç uzatmayalım.

Cevabınızın hayır olduğunu varsayarak devam ediyorum. Wipo diye bir kuruluş var. Dünyada ICANN üzerinden satılan alan adları anlaşmazlıklarını çözüyorlar. Jürisi var vs. aynı bir mahkeme gibi karar veriyor. Bu arkadaşlar marka alan adlarında bazı kurallar belirlemiş. Demişler ki hocam siz aşağıdaki maddeleri ihlal ederseniz bu alan adını elinizden alırız itiraz dahi edemezsiniz:

- Markanın tescil alanıyla ilgili yayın yapmayacaksın.
- Markanın logosunu sloganını kullanmayacaksın.
- Kötü niyetli bir şekilde alan adını elinizde boş bir şekilde tutmayacaksın.
- Marka hakkında karalayıcı yayın yapmayacaksın.

Bunları yapmazsan elinden almam KanalD.COM örneğindeki gibi. Adam televizyon üzerine hiçbir yayın yapmıyor sadece arkadaşlık sitesi tamamen farklı alanlar.

Sen diyorsun ki kardeşim ben burgerking.com alan adını alıp hamburger satarım ancak içerik tamamen farklı olur hamburgeri bile farklı olur yıldızlı hamburger yaparım benden de alan adını alamazlar. Yahu böyle bir şey mümkün müdür yılların şirketinin alan adını alacaksınız farklı içeriklerle hamburger satışı yapacaksınız. Biraz mantık nolur.

Gelelim sizdeki torrent.com.tr'ye. Şimdi Wipo'da farklı bir durum jenerik alan adlarındadır. Jenerik alan adları başlıbaşına bir kelime bir alan olduğu için dediğim gibi alan kısıtlamasına girmezler. Film.COM.TR, Muzik.COM.TR, Televizyon.COM.TR gibi. Bunlar başlıbaşına bir alandır.

İçeriği kopyalamazsam bir şey olmaz olayının ne kadar mantıksız olduğunu biraz olsun anlayabildiniz mi? Adamlar emek vermişler büyük paralar harcamışlar ve hiphop dünyasında Hiphop Life ismini bir marka haline getirmişler. İnsanlar Google'a hiphop life yazmaya başlamış. Ancak siz uyanıklık yapıp düşen alan adını regliyorsunuz ve adamların markasından nemalanıyorsunuz.

• Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3627
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)
Senin buradaki yazının asıl amacını şimdi anlıyorum.

Hiphoplife marka yapmış olabilir, piyasada bir çok kişi bu işi yapar. Serkan İnci, incisozluk.com'u kurduktan sonra İnci'ye ait yüzlerca alan adı ve onlarca site ortaya çıktı. Etik olmayan bir durum söz konusu değil, ben adamların üyelerini çalma girişiminde bulunmuyorum. Ben adamların içeriğini kopya içinde bulunmuyorum, Googlede kişiler girer hiphoplife aratır normaldir. Bizler buna ise serbest piyasa demekteyiz, ben bu siteyi kurarım. Herhangi bir kapatılma işlemi olur ise sen haklıymışın diye belirtirim. Lakin kapatılmaz ise bütün bu sözlerinden dolayı benden özür dilemeni isterim.

Bu arada rock.gen.tr alan adı da bende, herhangi bir sorun olmadı bu zamana kadar (sitede kurulu) yani demek istediğim şudur; "Biz bu alan adını kurarız."

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

kalemdir kalemdir WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 106 / 70
  • Ticaret 1, (%100)
cevap atarlarsa her şey belli olur zaten. Cevaplarında size görüşlerini belirtirler. Sizde biliyorsunuzdur ama acaba oldu da domaini satmak için mi mesaj attınız diye merak etmiştim. Hani o zaman ellerine koz verirdiniz.

Ben alırlar almazlar demiyorum ama riskli bir durum. Adamların marka tescili yaptığı alana fazla girmeyin bence.

Ama zaten sizde demişsiniz , alırlarsa alırlar , almazlarsa da yolunuza bakarsınız

---

• Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3627
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)
Pek fazla müsait olamıyorum, daha önce gördüm mesajınızı ama girip çıkıyordum.

Yok kesinlikle satmak için mesaj atmam, daha önceden bilgileri olsun istedim. Sonradan başımın yanmasını istemem :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al