-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Tasarım/Yazılım/Bilişim
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
arkadaşlar türkçe karakter domain alacağım sizce mantıklımı ?
türkçe karakter bana sorun çıkarırmı ? şuanki tarayıcılar birebir uyumlu bu domainlere.
sizce almalımıyım ?
seoya + veya - etkisi olurmu ?
₪ #GRAFİK TASARIM #WEB TASARIM #YAZILIM #DONANIM #WORDPRESS ₪
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Doktor
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Yatırım amaçlı çok güzel bir domain bulursanız alabilirsiniz bence zararı yok. Ama gelinen süreçte tüm ingilizce karakter domainler doluyor. Dolayısıyla da bu Türkçe karakter satışları başladığını düşünüyorum. İlerleyen zamanla birlikte mutlaka bu domainler değer kazanacaklar. Seo konusunda +/- ne olur deneyen siteler olmadığı için şu an net birşey söylemek zor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
dtmuratcan adlı üyeden alıntı
Yatırım amaçlı çok güzel bir domain bulursanız alabilirsiniz bence zararı yok. Ama gelinen süreçte tüm ingilizce karakter domainler doluyor. Dolayısıyla da bu Türkçe karakter satışları başladığını düşünüyorum. İlerleyen zamanla birlikte mutlaka bu domainler değer kazanacaklar. Seo konusunda +/- ne olur deneyen siteler olmadığı için şu an net birşey söylemek zor.
şimdi zaten ing .com dolu olduğu için ve dolu ama kullanımda değil aktif değil bu yüzden türkçe karakter alıp bloguma devam edeceğim :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
grafik tasarım
-
-
Ad Soyad
A** Ü**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Daha önce Türkçe karakter içeren bir domain aldım. .com.tr uzantılı idi. Ve mail kuramadık. Türkçe karakter içerdiği için biz mail gönderebiliyorduk lakin bize mailler gelmiyordu. Türkçe olan karakterler yerine uygun ascii kod yazarlarsa mail alabiliyorduk vs.vs. Bu durumu tabii biz domaini alınca öğrenmiş bulunduk ve ertesi yıl yenilemedik. Neyse ki 1 yıllık kayıt ettirmiştik ilk etapta. Bundan sonra da Türkçe karakter içeren domain alır mıyım? Almam. Seo konusunda ne olur bilemiyorum. Mail sorunu yüzünden açıkçası seo çalışması da yapmayı düşünmedik.
Doruk
alea iacta est.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
WebApprantice
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Zararı: Bence seo anlamında "anahtar kelime bazlı domain" kriterini es geçmiş olursunuz. Çünkü domainin kimyası ascii kodlardan oluşacak -ki önem derecesi en yüksek kriterlerden biri bu sanırım-
Yararı: Sadık bir kullanıcı grubu hedefliyorsanız akılda kalıcı bir domain almış olursunuz
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben aldım fakat google adsenseye kayıt olamıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
D** U**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
tam olarak sebebi neymiş öğrendiniz mi ?
Ek Olarak: konu kilit olabilir.