lostyazilim
tr.link

Bilgisayar Tak Kapanıyor

22 Mesajlar 5.352 Okunma
lstbozum
tr.link

zekuda zekuda Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** B**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 112 / 97
  • Ticaret 0, (%0)

Freezby adlı üyeden alıntı

İşlemci ısılarınız normal. Bilgisayarınız işlemci petekleri tozlu olduğu için opetek aralarından az hava akımı geçmesi, oyun oynarken işlemci dahada ısındığı için soğutmanın yetersiz kalması sonucu korumaya alıp kapatıyor. Sadece işlemci fanı temizliği yeterli değil.

Soğutucuyu çıkartın, işlemci üzerindeki ve soğutucudaki eski kurumuş macunu kuru bir peçete ile iyice silin, Herhangi bir elektronik komponentleri satan elektronikçiye Transistör Soğutma Macunu istiyorum diyin. Site küçük bir kavanoz içerisinde beyaz veya gri kreme benzer macunu verecektir. Fazla pahalı birşey değil 5-8 lira arası birşey.

İşlemcinizi yerine takın ve tam orta kısmına termal macundan bezelye tanesi kadar koyun, soğutucuyu sağa sola fazla oynatmadan işlemci üzerine oturtun ve tırnakları kilitleyin. İşlem bukadar basit.

hocam bu dediğinizi macun sürme işlemini yamıyorum ben :( ama bilgisayarcıya götürürümde şuan normal mi acaba ? işlemci ısıları ? son gönderdiğim fotoğrafa bakarsanız bir de temizlemeden önceki fotoğrafa 70 lerden 45 e filan indi temizledikten sonra macunuda yenileyince rahatlar heralde.

wmaraci
reklam

Freezby Freezby IMZA YASSAKK :) Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Tamsurum.net
  • Konum Kırklareli
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1359
  • Beğeniler 88 / 287
  • Ticaret 5, (%100)

zekuda adlı üyeden alıntı

hocam bu dediğinizi macun sürme işlemini yamıyorum ben :( ama bilgisayarcıya götürürümde şuan normal mi acaba ? işlemci ısıları ? son gönderdiğim fotoğrafa bakarsanız bir de temizlemeden önceki fotoğrafa 70 lerden 45 e filan indi temizledikten sonra macunuda yenileyince rahatlar heralde.

Yapabilirsin, soğutucu yu çıkartabiliyorsan yapacağın tek şey bir tornavidanın ucuna diş macunu kıvamında olan soğutucuyu almak ve işlemci üzerine sürmek. Bunun içinde bilgisayarcıya gitmene gerek yok.

Macunu kesin yenileyin. Bu şekilde sağlıklı değil, işlemci ısınız şuan normal fakat önümüz yaz. Yüke bindikçe sıkıntı yaratabilir, Ben her yaz girişi anakartın tüm soğutucularını söker macunları yenilerim. ( işlemci, Ram soğutucuları, kuzey / güney köprü soğutucuları )

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al