zekuda
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar ikinci el pek kullanılmamış temiz bir bilgisayar geçti elime kullanıyorum 1-2 gün oluyor, pes 13 filan oyun oynarken oyundan değil dxball diye küçük oyun bile oynarken bilgisayar belli bir süre sonra tak kapanıyor. Ekran kartından olabilir diye düşündüm harici ekran kartını söktüm on boarda taktım aynı sorun yine oldu ramlardan olabilir diye ramların yerini değiştirdim aynı sorun yine oldu acaba işlemciden midir işlemcidense nedendir bu sorun nasıl giderilir macun nu bitmiş olabilir mi? Daha önce hiç termal macun sürmedim bilgisayarcıya götürsem ne kadara sürerler? Anlamadığım bir konu daha bilgisayar reset filan atmıyor tak kapatıyor kendini.
Bilgisayar Özellikleri
Pentium(R) Dual-Core CPU E6800 @ 3.33GHz (2 CPUs), ~3.3GHz
4.00 GB RAM
ATI Radeon HD 6350 1 GB
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Aşırı ısınma gibi birşey olabilir, dediğin gibi macun yüzünden olabilir bu. Bunun yanı sıra içindeki anakart soğutucusu(fan değil)nda bi hata olabilir. Bir çok sebebi olabilir tabii ama uzaktan bu kadar akıl yürütebilirim ancak.
Batuhan
Kendine webmaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Büyük ihtimalle ısınma sorunudur tahmin etmiş olduğunuz gibi, BIOS'tan yada SIW gibi üçüncü parti yazılımlarla sensörlerden alınan ısı değerlerine bakıp kontrol edebilirsiniz.
Fanı ve soğutucuyu temizlemenizi tavsiye ederim. Termal macunu ise işlemci üstüne yaklaşık bir mercimek tanesi kadar sürmeniz yeterli olur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
webmaster
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tak diye kapanmanın en sık görülen sebebi ısınmadır pc nizi dik degil yan yatırın sogutucu fan ve altındaki metal sogutucuyu cıkarıp tekrar takın ve YAN şekilde pc yi calıstırın kapanma tekrar olacakmı deneyin
www.15gunlukhavadurumu.web.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
kapanma sebebi bir çok nedenden olabilir ama işlemcinin çok ısındığı içinde kapatıyor olabilir bilgisayar kendini.Anakartın markası asus ise işlemci ısısını gösteren programları mevcuttu Asus'un internetten araştırırsanız diğerleri içinde bulabilirsiniz.Eğer bilgisayarınız masaüstü ise güçkaynağında da sorun olabilir.Termal macunu kendinizde sürebilirsiniz ve o kadar pahalı birşey değil termal macunlar
Bilgisayarlar insanlar gibidir bir sorunun bir çok sebebi olabilir :) bilgisayarı tepeden tırnağa bir inceleyin derim ben
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Hocam reset mi atıyor yoksa tamamen kapanıyor mu?
iyi.