-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
işci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Selamınaleyküm arkadaşlar lütfen biri yardım etsin artık bilgisayarı kıracam artık.Laptop sürekli ısınıyor oyun açarsam hangi oyun olursa olsun mario oyunuda açsam cullf dutyy oyunuda açsam 5 dk sonra bilgisayar birden kapanıyor.Ama oyun açmayıp internette takılınca kapanmıyor ama laptop' un altı baya bir sıcak oluyor son 2 3 aydır böyle etti nedeni nedir sizce bilen varsa sevinirim.
Çözüm Olarak Yaptıklarım
Fanı temizledim termal macunu adam akıllı temizleyip taşırmadan miktarınca koyup değiştirdim ve format atıp bütün güncellemeleride yükledim ama sonuç yine aynı(Not: bazı arkadaşlar fanı kontrol et tam oturmamıştır diyenler olacak fan doğru bir şekilde çalışıyor ve termal macunu taşırmadım ve yanlışlıkla biyerede dökmedim)
Bazılarınız neden uğraşacağına bilgisayarı tamirciye götürmüyon diyebilir çünkü bulunduğum şehirde bir temal macunu değşmeye 120 tl istiyen akbaba bilgisayarcılar var insan çekiniyor ister istemez :D
https://goo.gl/SD6sc8
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnşaat Teknikeri
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
buzdolabından buz çıkar annengil buzluğu et fasülye felan attıysa onları bir kaba koy, pc'yi de üstüne
koy. Buz eriyene kadar kapanmaz :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ziraat Katılım I.T
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Donanımsal bir sorun olabilir hocam biostan sıcaklığa vs bak onunda bi ayarı vardı şuan hatırlayamadım.
mpolat
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
fan düşük devirle çalışıyorsa hızını arttırmayı deneyebilirsin. En son çare soğutucu ile kullanmak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Teknik Servis/Web Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
29, (%97)
1- Yapman gereken yöntemleri yapmışsın.
2- Bize kesinlikle bilgisayarının özelliklerinden bahsetmemişsin.
3- Bunun bir çok sebebi olabilir. Mesela ;
- Donanımsal.
- Harddisk ömrünü yitirmeye başlamıştır iyice. ( Ne alaka niye bilgisayar bu kadar çok ısınsın sadece harddisk ısınır diyosanız bırakında herşeyi siz bilmeyin bizde mesleğimizin bize kattıklarıyla kesin bilgilerimizle konuşalım değil mi :) ) Hemen açıklayalım HDD bozulsa hdd ısınır bilgisayar niye komple ısınsın ki diyenlere cevap olarak şöyle bir açıklama yapayım ;
+ Bakın şimdi HDD yada başka bir donanımsal bir sıkıntı olsa bilgisayar sürekli iletişim içerisinde olduğu için sürekli yazmaya okumaya çalışır. Ee peki ? bilgisayar sürekli işlem yapma peşinde olduğu ve geç yanıt aldığı için kasma yapalabilir, yavaşlama yapabilir, dolayısıyla ısınma yapabilir.
+ Harddisk her bozulduğunda yada çok uzun çalıştığında ısınmaz çünkü marka kalite meselesi var.
neyse geçelim bunu anlayan anladı. anlamayan olursa pm atabilir.
- Bilgisayarın AMD ve özellikleri çok yüksek değilse yani idealse bir süre sonra da bu kasmaları ısınmaları yapması mümkündür.
- fan konusunda benden sana bir tavsiye orta kısmında muhtemelen bir kağıt parçası vardır onu sök az bişey yağ damlat ama sakın aşırıya kaçma. fanada dikkat et eğer yanlış bişey yaparsan cızırtılı ses yapar sende değiştirmek zorunda kalırsın.
- Bazen bu tür sorunlarda format yoluyla bir nevi kurtulmuş olabilirsin. Çünkü bilgisayarında virüs varsa temiz bir formatla bilgisayarını kötü şeylerden korumuş olacaksın ve eski haline dönecektir. Tabi bu bir ihtimal.
İnstagram IVR Kazanç Sağlamak İçin Fake Sayfalar Satılıktır. İletişim PM
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Soğut.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
işci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Valla hepsini yaptım yine olmadı fanı zaten komple içini söküp yağlamıştım 3 4 kere bu pc sanırım ömrünü doldurdu bunu verip birinden hometech wi 101 var onu alacam aksilik çıkmassa bu casper marka kesinlikle bir işe yaramaz benden tavsiye sakın casperden uzak durun.
Valkyrie
Interface Designer / IT
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Interface Designer / IT
-
-
Ad Soyad
S** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Casper, Exper, Hp tarzı ürünlerden uzak durun zaten. Geneli fason. Tavsiyem Bios u açıp sağlık konfigrasyonundan izlemeniz. İşlemci gerçekten ısınıyorsa oradan görürsünüz. İşlemci tamamsa ekran kartı da ısınıyor olabilir onun ısısını takip etmenizi sağlayan yazılımlar mevcut. Siz istediğiniz kadar macunlayın. Sogutucunun işi bittiyse yine de tüm çözüm denemeleriniz boşa çıkar.
the World shall know Pain
Interface Designer / IT
mpolat
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
markalara genelleme yapmak doğru değil. Ancak bazı modellerinde ısınma sorunu olanlar çıkabiliyor. Yoksa casper, exper, hp olup yıllarca sorunsuz kullanılan modeller mevcut.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
işci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam tek ısınmayla alakalı deyil ben makineyi aldım bikere bile garantiye göndermedim veya tamre göndermedim 2 yılı geçtıkten sonra termal macunu ile fanı temizlemek için pc nin içini açınca şok oldum içinde ana kartı tutan çoğu vidalar eksikti hiç takılmamış ve fanı nasıl üretip takmışlarsa gevşek geliyor diye arkasına siyah sünger sıkıştırmışlar kasa dağılmaya geldi bilgisayarcıya sormuştum bu kasa fiyatları ne diye ordaki tamirci bile demişti casper leptoplar çabuk mentese veya kasa kırılıyor diye kısacası casper işe yaramaz nete yazın araştırın çoğu beş para etmez yazmış zaten.