-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest Çalışan
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar Merhaba.
Ben evime özel olarak VDSL çektirmek istiyorum Santrale Uzaklığım 600 Metre aranızda özel olarak fiber çektiren varmı neler gerekli örneğin vdsl için hangi kablo gerekiyor ve Santralden evime kadar nasıl bağlıyorlar bilgi verirseniz sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Santrale kadar fiber santralden daireye kadar olan bölüm bakır. 600 metre çok uzak bir mesafe veri kaybı çok olur. Verimli bir bağlantı olmaz. Bizim sokağa daha yeni bakır olan bölümü fibere çeviriyorlar. Bu arada vdsl fiber değil ikisi farklı şeyler sayilir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
// Acta est fabula
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bildiğim kadarıyla tek başınıza parasını ödeseniz bile bir kişi için fiber çekmiyorlar. Bölgenizdeki 15-20 kişiden imza toplayıp başvuruyorsunuz altyapı isteği için. Ama genelde sonuç alınamıyor. Her servis sağlayıcının altyapısını kontrol edin bence çünkü bazen ana servis sağlayıcı (Türk *******) yasa gereği diğer şirketlere tahsis ediyor. O yüzden altyapı yok ki gibi gözükebiliyor. Benim bildiğim başka bir çözüm yok
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Dilekçe talepleri yillik degerlendiriliyor mesela her yilin ocak ayinda oturup diyolar ki bu sene su kadar butce ile altyapi yenileme şu kadar butce ile yeni altyapi yapacagiz gibisinden. Eger sizin talepleriniz de bu degerlendirmeye girerse 3 ay icinde birseyler oldugunu görürsünüz. Diger türlü bu taleplere cevap vermeleri yıl alabiliyor. Bir de talebin yogunluguna bagli. Ben esenyurtta oturuyorum burda bir ara port sıkıntısı vardı. Oyle 50,100 kisi falan da degil nereden baksaniz 1000 den fazla talep vardi bu sorunu cozlemeleri bile 2 yila yakin sürdü. Bundan çıkarım yaparak siz düşünün sizin sorununuzu ne zamana çözerler.
// Acta est fabula
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Serbest Çalışan
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
netmann sen bu işle çok uğraştın galiba söylediklerinin doğrudur fakat şu konuya katılmıyorum mesela şimdi istanbulun bir yerinde kazı yapmak o kadar zorki mahkeme kararı almadan kazı yapılamıyor çünkü şehirin ortasında türlü türlü alt yapi var bir 2. si 1 kişi bile istemese talep mahkemeye düşüyor ondan sonra uğraş dur ayrıca alt yapı yapılacak mahallede bir iş yeri ve ya zengin bir mülk sahibi varsa o da buna karşı ise yandın gülüm keten helva ... ama bizim burda öyle değil alt yapının yapılacağı yer tarla ve şarampol kıyısı izin almak çok basit hatta izin almaya bile gerek yok kimse karşı çıkmıyor ayrıca bulunduğumuz bölge de tarla olduğu için her hangi bir alt yapı da yok engel olacak o yüzden bir köye alt yapı getirmek daha kolay.
Durun bakalım yakında dilekçe vereceğim bir gelişme olursa konuyu güncellerim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
M** E**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çözmezler daha yapmazlar açıkçası benzer konu bende kablonette vardı . Yıl 2008 kablonet arka sokakta var aramızdaki mesafe toplasanız 10 m bile yok . Yazık , kablonete dedik bizi de görün . Çalışma yapıyoruz geliriz yakında .Eyvallah . yıl 2015 dedim ki 7 sene geçti 10 m gelemediniz ne zaman kablonet bu sokağa gelir şu an o sokak yatırımda yok geliriz .Eyvallah yıl 2021 hala yok . Diyeceğim hizmeti yaptıklarında kaç kişi faydalanacak ve ne kadar kazançları olacağına bakıyorlar .Kısaca fiber çekmeleri şu an için zor.