digi dükkan adlı üyeden alıntı
Her ne kadar bütçeniz 3150 TL 'de olsa, almak istediğiniz şey standart bir bilgisayar monitörü ve bu nedenle ne görüyorsanız onu basmanızın çok mümkün olduğunu zannetmiyorum. Grafikerler ve Özalitçiler boşuna iMAC kullanmıyorlar.
Teşekkürler. Şöyle birşey var, arkadaşım alacak ama araştırırken bende birçok şey öğrendim. Standart bir bilgisayar monitörü değil bu. Bu tarz monitörlerin renk kalibrasyonunu yapmak için kullanılan cihazlar bile yaklaşık 2.000 lira civarı. El kadar birşey, monitörün renk kalibrasyonunu yapıyor. 3.000 bütçe baya düşük aslında. Örneğin Eizo'nun monitörleri var, 3 MİLYAR renk gösteriyor, Adobe RGB skalasındaki tüm renkleri gösterdiğini söylüyor falan, ama tabii 7-8 bin lira.
Sonra monitörden resimde oynama yapıyorsun, diyorsun burası gölge olmuş, şurası çok kırmızı. Sonra bir basıyorsun, aslında öyle değilmiş. Senin monitörün kıpkırmızı gösterdiği yer aslında açık kırmızıymış. Çünkü yazıcılar ekranda görüneni değil, ekrandaki görüntünün matematiksel bilgisini yazdırıyorlar. Bu yüzden kalitesi önemli.
Bunları ve daha fazlasını gezerken öğrendik hep. Profesyonellere danışmaya çalıştık, böyle ürünlerin satıldığı mağazaları gezdik. Ve IMac kullananlar üretim alanında çalışanlar gördüğüm kadarıyla. Baskı alanında kullanan görmedik daha.Çok iyi monitörler kullanıyorlar ama pahalı. Tabii arkadaş aşırı zengin düğünlere gidiyor, Çırağan'da yapılan düğünler falan. O yüzden iyi olsun diyor birde bütçe bu kadarmış işte.