cgrclk adlı üyeden alıntı

Arada sırada giriyoruz fotoğrafçılara hala CRT monitör kullananlar var, kaliteli bir monitör işinizi çok rahat görür diye düşünüyorum. Yığınla para vermeye gerek yok bence :)

Hocam şöyle birşey arıyor. http://www.eizo.com.tr/global/solutions/graphics/index.php
Zaten kuracağı stüdyo da öyle olacak. Zenginlerin düğünlerine gidiyor. Baya pahalı 40 bin liralık falan fotoğraf makinası var. Bi yer kiraladı, içini döşedi, malzemeleri aldı falan son kalan para bu işte. Bende bilmiyordum monitör olayının bu kadar ciddi olduğunu o da bilmiyordu. Araştırdıkça öğrendik yani. Hastane monitörleri, reji, yönetmen monitörleri falan hep böyle pahalı modellermiş anladık.

Ek Olarak:

cwt adlı üyeden alıntı

eğer konu fotoğraf ve renkse mac'ten başka birşey tavsiye etmiyorum.

Hocam bu şekil kullanım için aramıyor zaten. Bildiğiniz moda çekimi yapar gibi profesyonel bir sistem bakıyor. Eizo var en iyi seçenek ama onlarda aşırı pahalı. Mac monitörlerinin en iyisi bile profesyonel monitörlerin bit değerine, renk sayısına falan ulaşamıyor. Önemli olan boyut, tepkime hızı falan değil. Ekran mat olacak, en az 8 bit olacak, 1 milyar renk olacak gibi değerler. Neden böyle birşey lazım, büyük bir firmayla çalışıyor aisha events diye. Bu firmada ünlülerin düğünlerini yapıyor. Ne bileyim işte Ebru Şallı vs gibi. Çekilen fotoğraflar basınla paylaşılıyor, dergilerde çıkıyor, sitelerde yayınlanıyor. Kusursuz, moda fotoğrafçısınınki gibi bir sistem olması lazım yani. Bana kalsa farketmez de bende bu işin için girdim artık, bakalım nasıl birşey alacak.