İnternet üzerinde online iş kurmak aslında sanıldığı kadar zor değildir. Elbette çalışmadan başarıya ermek diye bir durumun olmadığı da gerçektir. Yani internette iş kurmak adına bir site açıp o site üzerinden ürün veya hizmet satışı yapılmasını beklemek diye bir durum yoktur. Üstelik online iş kurma konusunda ilk akıllara alış-veriş sitesi kurmak gelse bile bu o kadar ucuz bir iş değildir. Maden alış-veriş sitesinden girdim aynı örnek üzerinden devam edelim. Şimdi diyelim ki alış-veriş sitesi kuracağız. Bunun için ürün lazım, ürünü depolamak için yer lazım, bunlar için en az 1 kişi eleman lazım (ki 1 kişi bile yetmez) lazım da lazım yani. Bunların hepsi gider ve hepsi sermaye demek. Bitti mi bitmedi tabi ki rakiplerinizin analizi, reklam bütçesi vb. birçok gider için para lazımdır. Özellikle günümüz şartlarındaki rakip sitelere alternatif olmak için 500 Bin TL sermaye bile yeterli gelmeyebilir.
Peki bu işin kolayı yok mu? Depolama sorunu olmayan, firma kurulması gerekmeyen, yasal ve vergileri verir şekilde olan, en önemlisi ekonomik kurulumu olan sistem yok mu? Elbette var ve bu sistemin adı Affiliate Marketing yani satış ortaklığı sistemidir. Peki satış ortaklığı nedir bir bakalım.
Satış Ortaklığı Nedir?
Basit şekilde belirtmek gerekirse internet komisyonculuğu diyebiliriz. Temel olarak 3 ana unsuru içerir. Nedir bunlar dersek:
Ürün sahibi yani Vendor,
Ürün satıcısı yani Affiliater,
Satış ortalığı havuzu.
şeklinde sıralayabiliriz. Şimdi bunların anlamlarını kısaca açıklayalım.
Ürün sahibi dediğimiz adından anlaşılacağı gibi ürünün gerçek sahibidir. Yani ürün ile ilgili tüm konular, destek hizmetleri bu kişiyi ilgilendirir.
Ürün satıcısı ise biz yani ürünün satılmasına aracılık eden kişilerden. Bu kişiler sadece ürünü satar ve ürün sahibin belirttiği komisyon oranını alır. Yani ne ürünler ne de müşteri ile işleri yoktur.
Satış ortaklığı havuz sistemleri ise ürün sahibi ve satıcıları birleştiren bir pazardır. Bu sistemlerde birçok ürün birçok satıcı ile buluşur. Satıcı gözünden baktığımız zaman ücretsiz üye olur ve satış linkinizi alıp satışını yaparsınız. Ürün sahipleri içinde bazen ücretsiz bazen ücretli şekilde olup ürün eklerler ve vergiler, komisyon vb. kesintilerden sonra satış miktarını alırlar. Bu aşamalarda satış ortaklığı sistemi ise hem satıcıdan hem de ürün sahibinden satış olduğu zaman çok cüzi işlem ücreti alır. Bu tüm sistemlerde olan bir durumdur. Sonuçta sanal post işlemi görüyorlar, verginizi veriyorlar vb. yani sizin ofis işlerinizi yapıyorlar. Bu işlemler ise ne yazık ki ücretsiz olmuyor. Bu nedenle internette iş kurmak istiyorsanız ilk aklınıza satış ortaklığı sistemi gelmelidir.
Satış Ortaklığı İle İnternette İş Kurmak
Satış ortaklığı ile internette iş kurmak size ilk bakışta kolay gelebilir. Bu işi bilmediğiniz için normaldir. İlk bakan "ne güzel iş ya linki al sat para kazan..." diye düşünebilir. İş aslında o kadar kolay değildir. Bu işi ciddiye alırsanız işte o zaman gerçekten online iş sahibi oldunuz demektir. Bu iş ile aylık 5 bin TL kazanmak oldukça kolaydır. Elbette sisteminizi kurduktan sonra. Mesela örnek olması açısından Admitad diye satış ortaklığı havuzu vardır. Bu sitenin sol üstünde bir önceki gün en çok kazanılan satış ortaklığı komisyon miktarını görürsünüz. Örneğin ben bu içeriği hazırlarken baktığımda dün bir affiliater 55.500 Dolar kazandığını gördüm. Bu daha önceki gördüğüm rakamlara göre biraz düşüktü tabi.
Demek istediğim aslında basit. Bu iş gerçek, yasal ve oldukça kazançlı bir iştir. Elbette bir bilgi sahibi olmadan yola çıkmak risklidir. En büyük kayıp burada zamandır. Neden derseniz bilinçsiz şekilde bir sistem kurmaya başladınız o kadar emek verdiniz ama işin püf noktasını bilmediğiniz için hepsi çöp olacaktır. Peki bu durumu nasıl aşabilirsiniz? Bu durumu aşmak için önünüzde iki seçenek mevcut. Ya bir uzman tutup satış ortaklığı sistemi kurulumu yaptıracaksınız veya yine bir uzmanın tecrübelerini satın alıp kendiniz kuracaksınız. Eğer sistemi başka biri kurarsa bunun denetimi ve sürekliliği için sizden ek ücret talep edecektir. Diğer türlü ise işi siz kurarsanız tüm sistemi bildiğiniz için haftada 2 saat çalışma ile mükemmel seviyede sürekli gelir sağlayabilirsiniz.
İnternette İş Kurmak İçin Satış Ortaklığı Neden Seçilmeli?
Öncelikle yüklü bir sermayeye gereksinim yoktur. Bu en büyük avantajıdır. Bunun dışında ise diğer önemli noktalar ise ürün ve ürün destek hizmetleri sizi ilgilendirmez. Siz sadece ürün satılınca komisyonu alır işinizi bitirirsiniz. Ne ürün sahibi ile nede ürünü alan kişi ile bir irtibatınız olmaz. Sizin tek irtibat kuracağınız yer sadece satış ortaklığı havuz sistemi olur. Satış ortaklığı sistemi ise sizin yerinize devlete vergiyi öder. Yani ofis işlerinizi onlar yapar. Daha sonrasında ise belirtilen sürede paranız hesabınıza yatar hepsi bu kadardır.
İnternette iş kurma dediğimiz zaman ilk akla gelen web sitesi kurma bu işte zorunluluk değildir. Ancak kurulmasını öneriyorum ki bu şekilde kazancınız katlanacaktır. Elbette milyonlarca takipçisi olan bir sosyal medya hesabınız var ise bu bile size oldukça iyi paralar kazandırabilir.
Satış Ortaklığı İçin Eğitim Önerim
Satış ortaklığı konusu için size tüm bilgileri sunan Affilli Online Kazanç Eğitim Seti'ni öneriyorum. Bu set ile satış ortaklığı konusunda gerekli olan bilgiler haricinde site kurma, diğer kazanç yolları vb. gibi kazancınızı arttıran yollarda var.
Affilli Online Kazanç Eğitim Seti içinde hem ücretli hem ücretsiz site kurma, reklam verme gibi yollarda mevcuttur. Bu seti hazırlarken giderlerin sıfıra yakın kazancın ise maksimum olması hedeflenmiştir. Bu nedenle benzer eğitimlerde olduğu gibi size bir link verip buradan hizmeti alın demeyi uygun görmedik. Diğer eğitim sistemleri hem pahalı hem de aşırı derecede para gerektiren ek ücretleri oluyor. Size önerdiğim Affilli Online Kazanç Eğitim Seti için sadece bir defa ücret öder ve sonrasını set içerisindeki bilgiler ile kendiniz yapabilirsiniz. Normal de bu benzer eğitimleri 1500 TL ile 5000 TL arasında verenleri görebilirsiniz. Biz açıkça size neler vereceğimize kadar tüm bilgiyi önceden sitemizde belirttik. Bu nedenle satın alım öncesinde nelere sahip olacağınızı önceden bilmiş olacaksınız. Eğer sizde sorunsuz ve sürekli kazandıran kendinize ait internette iş kurmak istiyorsanız size önerim olan Affilli Online Kazanç Eğitim Seti'ni hemen inceleyip sahip olun. Detaylı bilgi için hemen OnlineParaKazanma.net linkini ziyaret edebilirsiniz.
KAYNAK: https://www.onlineparakazanma.net/2019/05/internette-is-kurmak.html