-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret-Ürün Yönetim-Fotoğra
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İsrail'in ilk Devlet Başkanı tarafından söylenen söz"Osmanlı'ya 200 yıl küfredecek bir sistemden geçecek nesil bıraktık geride". Tükiye için söylemiş.
Ecdadından, tarihinden bukadar bi haber olan başka millet var mıdır? Marak ediyorum.
Kardeş 130 çocuklu doğru mudur? yazmışsın. Bari okuduğun kaynaklarıda verseydin. Osmanlı denince akllarına cariye, astım-kestim, cehaletten; başka birşey gelmeyen arkadaşlar sıralanmış yine. Daha düne kadar Kût'ul Amâre diye birşeyden haberimiz bile yoktu. Niye kitaplar yazmamış? Ama o kitaplar padişahın haremi çocuklarını yazmayı çok iyi bilir. Belkide yazdıkların doğrudur. Sonuçta tarihimizde iyiside var kötüsüde, çüğüde. Ama söz konusu Osmanlı olunca herşey kötü olur bazıları için. Hiç yazılmaz; Sadakat taşları, insanların sadakalarını vemek insan bulamayıp o taşalara bıraktığını ve günlerce o parayı kimsenin dokunmadığını. Kimse yazmaz, güvercinler için yapılan yuvaları.Pazarda, camide evlerde yapılan sanat eseri niteliğindeki yuvaları. Kimse yazmaz, Ecdadın dört ekmek alıp ikisini kendine kalan ikisini fırıncıya bırap, ondan iki ekmeği fırının önüne asmasını böylece ihtiyacı olanlar gelip o ekmekleri aldıklarını...
Tekrar unutmamak gerek; Bu milletin iyiside var kötüsüde. Osmanlı çok mu mükemmeldi? Hayır. Ama yakın tarihin anlattığı bir Osmanlıda değildi. Girişteki cümleyi tekrar düşünün.
www.mevsimbahar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
.....
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu tür şeylere fazla itiibar etmeyin arkadaşlar.
Böyle haberler çoğunlukla Osmanlı Padişahlarını lekemek veya gözden düşürmek için yapılıyor.
130 çocuk çok büyük bir rakam.
Eğer padişahların bu kadar çocukları olsa Osmanlı Devletinde taht kavgaları asla bitmezdi ve çok daha erken parçalanırdı.
Mantıksız haberlerdir bunlar..
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
600 Sene Barış içinde bütün milletlerin bir arada olduğu devleti yönetmişler.Hala daha kötüleyenler var.Keşke bu zamandada öyle yönetim olsada olsa barış içinde kardeşce yaşasak.Aralarında yokmu kötü olan şerefsiz olan ? -Elbette var ancak günümüze bakın herkes birbirini dolandırıyor.Hak yok hukuk yok.Evlat babasını dolandırıyor.Kardeşler birbirini kandırıyor.Çocuklara tecavüz ediliyor.Terör var.Devlet gücünü ortaya koymuyor.Hırsızlıklar her gün artıyor...DAHA SAYSAK MI ? Yok herşey ortada..
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
.....
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kardeşim ben zaten tarihçiyim.
Lütfen bana basit örnekler verme.
Her duyduğuna da inanma.
Okuduklarında biraz mantık araman yeterli olacaktır.
130 küsür çocuk hikayesini ben duyduğumda 2005 yılıydı. Bu çok eski bir tartışma konusu.
Ben buna inanmıyorum. Padişahların eşlerinin sayısı kaç ki, 130 çocuk olsun.
Padişah deyip abartma olayı, Osmanlı Devleti aile yapısı ve harem kurallarına göre sert örfler ve adetlere bağlıydı. Padişah bile olsa öyle her önüne gelen kadınla yatamıyorlardı ve çok fazla çocuk yapamıyorlardı. Biz bunların belgeleri kendi ellerimizde tuttuk ve kendi gözlerimizle okuduk. Kulaktan dolma konuşmuyorum. Osmanlı Devletinde Padişahlar cariyelerle yatmak istediklerinde bile bir dilekçe ile Cariyeye önceden haber göndererek iznini istiyorlardı. Osmanlı Devleti yönetimi çok ahlaklı bir yapıya sahipti. Sakın Osmanlı Padişahlarını Arap Şeyhleriyle karıştırma!
Juzk
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-