İsrail'in ilk Devlet Başkanı tarafından söylenen söz"Osmanlı'ya 200 yıl küfredecek bir sistemden geçecek nesil bıraktık geride". Tükiye için söylemiş.
Ecdadından, tarihinden bukadar bi haber olan başka millet var mıdır? Marak ediyorum.

Kardeş 130 çocuklu doğru mudur? yazmışsın. Bari okuduğun kaynaklarıda verseydin. Osmanlı denince akllarına cariye, astım-kestim, cehaletten; başka birşey gelmeyen arkadaşlar sıralanmış yine. Daha düne kadar Kût'ul Amâre diye birşeyden haberimiz bile yoktu. Niye kitaplar yazmamış? Ama o kitaplar padişahın haremi çocuklarını yazmayı çok iyi bilir. Belkide yazdıkların doğrudur. Sonuçta tarihimizde iyiside var kötüsüde, çüğüde. Ama söz konusu Osmanlı olunca herşey kötü olur bazıları için. Hiç yazılmaz; Sadakat taşları, insanların sadakalarını vemek insan bulamayıp o taşalara bıraktığını ve günlerce o parayı kimsenin dokunmadığını. Kimse yazmaz, güvercinler için yapılan yuvaları.Pazarda, camide evlerde yapılan sanat eseri niteliğindeki yuvaları. Kimse yazmaz, Ecdadın dört ekmek alıp ikisini kendine kalan ikisini fırıncıya bırap, ondan iki ekmeği fırının önüne asmasını böylece ihtiyacı olanlar gelip o ekmekleri aldıklarını...

Tekrar unutmamak gerek; Bu milletin iyiside var kötüsüde. Osmanlı çok mu mükemmeldi? Hayır. Ama yakın tarihin anlattığı bir Osmanlıda değildi. Girişteki cümleyi tekrar düşünün.