-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Uzun yıllar ticaret yaptım inşaat sektöründe. Dolaylı veya direkt bazı tehditlere maruz kaldım. Maalesef bu yüzden tehdit durumlarına epey aşinayım.
İlk olarak; sizi arayan kişiye ''konuşmalar kayıt altına alınmaktadır'' demediğiniz sürece suç sizde olur. Bu yüzden bu uyarıyı yapın ve o şekilde kayda alın. Eğer bu şekilde kayıt alırsanız savcılık kabul ediyor.
İkincisi; sizi biri tehdit etti diyelim. Savcılık ifadeye çağırdığında ''vaad ettim'' cümlesi ile yırtabiliyor, vadetmek bir suç eylemi içermediği için. Ha, bunu alışkanlık haline getiren şahsa ağır yaptırımlar uygulanıyor. Tabii ki savcıya detaylı bir dosya sunulursa!
Üçüncüsü; sizi biri tehdit ettiğinde mutlaka bağlı bulunduğunuz polis karakoluna şahıs hakkında gerekli şikayette bulunun. En azından bir kayıt olsun. Gerisi adli mercilerin işi zaten.
Sizi tehdit eden bir kişinin yanına 2 kişiden fazla gitmeyin mesela. (bu ara kaç kişi organizeye giriyor tam emin değilim ama yıllar önce 2 kişiden fazla idi) Çete suçlaması ile karşı karşıya kalabilirsiniz maalesef.
Sizi tehdit eden kişi yanında bir kaç kişi ile yanınıza gelme şüphesi var ise mutlaka emniyete haber verin, asla umursamaz davranmayın. Anında alırlar hepsini suç üstü yaparak.
Her tehdit edeni ciddiye almamak günümüzde pek ihtiyatlı bir yaklaşım olmaz. Bu yüzden hukuki haklarınız ne ise kullanın ve kendinizi sağlama alın.
İyi forumlar herkese.